Dítě 7 měsíců, 8 kg a 68 cm. Kdy do sporťáku Priam?

elissa12
9. lis 2024

Ahoj holky. Mam prcka skoro 7 mesicu 8kg a 68cm. Koupila sem novy cybex priam jen sportak, protoze se mi do korbicky od predesleho kocarku nevesel. Jenze v kocarku je jak puntik. Posouva se mi dolu a mam pocit ze na nej ze stran tahne. Rozhodla jsem se proto poridit i korbicku. Pritel rikal ze je to blbost ho davat zpatky do korbicky,ale dle meho je to spravne. Jeste nesedi ani se neplazi a ve sportaku se rad pritahuje k madlu,coz podle doktorky je velka chyba.
Myslite, ze je lepsi pouzivat jeste radeji korbicku? Dekuji za nazor

nelly_strokova
9. lis 2024

@elissa12 Dceři je 8 měsíců a teď jsem přešla na sporťák, protože do korby už by se s fusakem nevešla. Ve sporťáku už má fusak, takže díky němu na ni netáhne, je v lehu a připoutaná, takže se nikam nesune a je to v pohodě. Držela jsem ji v korbě co nejdéle, ale už se jí přestávalo líbit a s fusakem se tam nevešla.

elissa12
autor
9. lis 2024

@nelly_strokova tak i na ten 1 mesic se asi ta korbicka vyplati ze? Zkousela sem tam davat prave i fusak , ale i tak je tam proste moc mrnavej ☺️

nelly_strokova
9. lis 2024

@elissa12 No nevím, já bych jí kvůli měsíci nekupovala. Navíc s fusakem už by se tam asi nevešla i drive, ale zatím stačila jen deka. Taky záleží na dítěti, dcera tam většinou spala a když ne, tak jí nevadilo tam jen tak ležet a kdyžtak si hrát, ale teď už musela být více obléklá, takže si hrát nemohla a už se jí tam nelíbilo. Ve sporťáku sice taky občas trochu hučí, ale připadne ji lehce přizvednu, aby trochu viděla… Myslím, že pokud budete mít dobrý a kvalitní fusak, tak je ten sporťák v pohodě. Jen už musíte více oblékat než do korby, to je jasné. Každopádně když spí, tak má fusak až ke krku a rozhodně jí zima není.

elissa12
autor
9. lis 2024

@nelly_strokova koupila sem korbu primo na podvozek a podle vseho ma mit rozmer 80cm uvnitr a pouziti do 9kg Jeste sem to tedy nezaplatila dopredu, coz je asi plus. Fusak jsem zkousela davat ale i tak mi tam prijde prcek mrnavej😊 hlavne doktorka ta porad ze musi lezet a zadny polosed neexistuje😞 pritel mi rikal ze mam nechat sportak , ale porad tak nejak vaham

veronicka89
10. lis 2024

Vždyť on jde do lehu ne ? Me to přijde v pohodě. Já bych tam dítě dala... Měla jsem v 5 m taky dítě ve sporťáku úplně na lezato na zimu...

Měla jsem jiný kočárek

Ale přidám mi přijde podobny

michaela666
10. lis 2024

Obecně se říká, že do sporťáku by mělo jít dítě až samo stabilně sedí, ale dcera tam byla taky dříve. Podmínka byla, aby šel dát do úplného lehu a se zimním fusakem to bylo v pohodě.
Každopádně pokud se ti to nezdá, koupila bych tu korbičku. Bude tam i lépe chráněné před větrem atd.

malytlustyhroch
11. lis 2024

A do te puvodni korbicky fakt na par tydnu vratit nejde? Myslela jsem, ze mam maly kocarek, ale dite 75cm se mi tam jeste do korby 80cm vejde. A i kdyby couhaly nozicky (coz teda u nas necouhaj), tak za me furt praktictejsi nez sportak. Dulezite je jen, aby nevylezl a to se da resit ksirama.
Jestli chces kupovat korbu, tak si hlavne premer, ze je vetsi nez tvoje puvodni, 80cm a 9kg (!) neni uplne moc.