Další sporťák nebo golfky. Poradíte, prosím?

annlinn
10. zář 2021

Dobrý den, prosím o radu.

Mám 10m dceru, po narození jsem ji vozila v kočárku Venicci Soft z druhé ruky. Když měla přejít do sporťáku, pořídili jsme Easywalker Sky Plus (u Venicci mi sportovní sezení úplně nevyhovovalo).

Easywalker je fajn kočár, mám ho ráda, projede takřka všechno. Je super, že se k němu dá v budoucnu přikoupit korba.
Vadí mi ale že nejde dát do úplného sedu - dcera se v něm hrozně moc předklání. Dále koš mi přijde dost malý - velkou část nákupu musím stejně nosit na zádech v batohu. Koš je blbě přístupný když je dítě vleže.

Na procházky po okolí nebo na dovolené v přírodě je Easywalker super. Bydlíme však ve městě takže ho nevyužíváme plnohodnotně.

Váhám zda:

1) Prodat Easywalker a pořídit jiný sporťák? Který? Koukala jsem např. na Zopa Quest nebo Zopa Move, Britax B-Motion 4 Plus, nějaký Joie..?
- U všech se dá v budoucnu přikoupit korba. Případně u dalšího dítěte koupit jen hluboký kočár (Inglesina se mi dost líbí).
- Všechno má tak malá kolečka že se bojím že to bude drncat na kočičích hlavách.

2) Nechat si Easywalker a pořídit jiný sporťák do města anebo rovnou golfky?

Co byste poradili? Díky!

mamikry
10. zář 2021

@annlinn Za sebe muzu doporucit Britax Go Next. Jezdime s nim ve meste i teren, kola ma na oboji velka dost, po zaaretovani prednich projel les, kameny i koreny. Je odpruzeny, takze se v nem da ditko slusne houpat. Kos ma mega prostorny. Jinak ale s tim naklanenim prcka asi moc nezmuze. Mne se deti naklanely v kazdem kocarku, co jsme meli.

annlinn
autor
10. zář 2021

@mamikry děkuju za tip. Není ten kočár moc těžký? Přece jen 13kg. Jinak jasný, děti jsou zvědavý tak se naklánějí, ale v tom Easywalker se mi to zdá hodně i kvůli tomu, že ty boky kočárku dost zakrývají výhled, takže o to víc se mi holka naklání..

michaela666
10. zář 2021

Mám Joie Mytrax a to právě s ohledem na kolečka. Zvládá krásně kočičí hlavy, lesní cesty, kamení. Snadno se mi ovládá, nakládá do auta i přes jeho váhu 13kg a to jsem docela prcek. Koš je hůř přístupný pokud malá spí, ale hodně prostorný.

mamikry
Autor odpověď smazal
Zobraz
mamikry
10. zář 2021

@annlinn Mne se tezky nezda, ale je pravda, ze ho moc neprenasim. Vyndavam ho ze sklepa po schodech, a to se da v pohode. Zalezi na tom, jak moc ho budete prendavat. Kazdopadne co do odpruzeni, jizdnich vlastnosti, prostoru pro dite a veci je za me jako kombinovany kocar skvely.

mamikry
Autor odpověď smazal
Zobraz
ninolleta
10. zář 2021

Určitě bych ten sporťák prodala a koupila jiný. 10ti měsíční dítě je ještě malé na golfky. Sporťáků je spousta, ale dávejte pozor na váhu, ideální je tak do 12 kil, i když já hledala dokonce jen 10 kilový, takže jsem vzala Bugaboo fox, ale mám i Bugaboo bee5 a Baby jogger city mini gt. Koukla bych se na tu značku Joie, ale i tam jsou některé těžké. A co třeba právě ten Baby jogger city mini gt 2 nebo Baby jogger city elite, to jsou perfektní kočárky, vydrží dlouho dětem, jsou úžasně ovladatelné, lehké, a zvládají dobře terén. Neznám jediného člověka, který by byl nespokojený a koneckonců jsou pak ještě i surově prodejné.

ninolleta
10. zář 2021

Suprově prodejné jsem měla na mysli😀

annlinn
autor
11. zář 2021

@ninolleta děkuju za rady, další tříkolku však nechci. Asi si zatím nechám Easywalkera a pak uvidím. Však zima před námi.. Do golfek či lehčího sporťáku pujde malá až na jaře, až zvladne trochu chodit

gabinkapetanek
13. zář 2021

@annlinn já používala joie litetrax 4 air a byla jsem sem spokojená a to bydlím na vesnici 😊 zvládl, les, polní cesty, rozkopany silnice apod 😊

annlinn
autor
15. zář 2021

Děkuji. Oživuji diskuzi. Dospěla jsem k závěru, že si Easywalker zatím necháme a pořídíme k němu nějaký skladnější lehčí kočárek vhodný do města a na dovolenou atd.

Zaujaly mě tyto:
1) Inglesina Espresso - jsem si vědoma že se jedná o doprodej, ale vypadá to, že ten sed by mohl být dostatečně rovný, má prostorný koš. Má ale nosnost jen do 15 kg
2) Inglesina Zippy Light (mám slabost pro Inglesinu 😀)
3) Oyster Zero
4) Nuna Tavo nebo Nuna Tavo Next
5) Nuna Triv
6) Maxi Cosi Gia
7) Hodně se mi líbí Joie Finiti Signature, ale ten už je asi dost těžký..

Hodně potkávám ve městě Valco Snap 4, myslíte že by to byla dobrá volba?
Odrazuje mě však nízko položený košík, brzda se mi zdá moc blízko nohám, takže bych asi o ni zakopávala a celkově mi přijde takový nizkoučký a křehký.

mamikry
15. zář 2021

@annlinn Valco je super. Je lehoucke a ve verzi sport i docela dava teren. Kos za me dobry a brzda nevadi ani memu muzi, ktery ma dlouhe nohy a skoro 2 metry. Nevyhoda ale je, ze je na ukor toho pomerne nestabilni. Parkrat se mi stalo, ze se mi prevazil, kdyz jsem mela na madle tezsi prebalovaci tasku a vyndala prcka. Jednou jsem zaparkovala mirne do kopecka a prevazil se mi i s prckem. Je potreba na to dat pozor. Ale klady za me prevysuji zapory. Mame teda klasicke Valco. Trend se mi zdal sice hezci, ale zase mene prostorny a ja mam velke deti.