Cybex Priam 2018/2020 nebo Bugaboo Fox 2?

anastasia98
11. říj 2020

Prosím, mate někdo porovnání těchhle tří kočárků, u Priamu konkrétně ta 2018 podvozek All Terrain? A má někdo Foxe 2 a měří přes 170cm? Slyšela jsem, že je docela nízko korba a je to nepohodlné. Předem děkuji za názory.🙂

pe_tu_ss_ka
11. říj 2020

@anastasia98 my máme 2018 all terrain.. kdybych kupovala teď, šla bych zase do něj 🙂

leniczka23
11. říj 2020

Za mě ta korba nízko u Foxe velká výhoda, zatímco kamarádky musely zastavovat aby se na dítě podívaly, já viděla celou dobu přímo do kočárku, bála jsem se toho protože mám 176cm a žádné nepohodlí se nekonalo, naopak.

anastasia98
autor
11. říj 2020

@pe_tu_ss_ka a jezdili jste i nějaké terény?🙂 popřípadě jaké, co vše to zvládlo?🙂

anastasia98
autor
11. říj 2020

@leniczka23 tak to ráda slyším, z tohohle pohledu mě to ani nenapadlo, máme Priam 2020 a je pravda, že když máme na korbě nánožník, tak se musím občas zastavovat abych se na malého mrkla.

pe_tu_ss_ka
11. říj 2020

@anastasia98 my máme přikoupená i velká kola a isu dopředu.. ale to jsme tam měli jen chvíli ze začátku (štvalo mě, že se s tím jezdí, jak s tankem 😄 ale jinak malá kolečka zvládl tady v lese v pohodě, sem tam nějaký kořen. Kam jsme jeli to zvládl. Jen na kočičích hlavách je mimčo lehce naklepané, ale to si myslím, že v každém kočárku.

ninolleta
11. říj 2020

Já bych spíš brala Foxe, Priam je na mě docela tuhý. A sportovní sedačka je strašně otevřená a docela úzká.

pe_tu_ss_ka
11. říj 2020

@ninolleta s tou sportovní moc nesouhlasím.. ono to vypadá, že je úzká.. ale malý je kus chlapa, teď mu budou dva, a krásně se vejde (92cm a 13kg), i se tam krásně natáhne a vyspí.. moje ségra a svagrova měly jedna tudore a druhá camarello, ty jsou celkem široký, ale ani jedno z dětí se už na délku do toho sportovního nevejdou, ani jedna už s kočárkem nejezdí a to mají kluci míry téměř stejné (jeden je menší než náš).

anastasia98
autor
11. říj 2020

@pe_tu_ss_ka děkuji za odpověď 🙂 já mám 2020 ale zajimal mě ten podvozek 2018 all terrain prave

anastasia98
autor
11. říj 2020

@ninolleta děkuji za názor, Priam už máme, 2020 prave, proto se ptám na rozdíly všech tří, taky se mi zdál ze začátku tvrdý, ale chtělo to rozjezdit a promazat, po tom co jsem ho rozjezdila a promazala už tak tvrdý není, což je super, ale láká mě i Bugaboo

anastasia98
autor
11. říj 2020

@pe_tu_ss_ka to jsem taky četla, ze sportak je u Priamu super i co se tyče toho úplného lehu, tak dekuju za potvrzení 🙂

anastasia98
autor
21. říj 2020

Tak musím říct, že ta korba u Foxe 2 oproti Cybexu tak nízko není, jestli ano tak je to tak 1-2cm max, protože když jsem je postavila vedle sebe, tak mi to připadalo stejně vysoké. Za mě je Fox2 i lépe ovladatelnejsi, nejspíš i protože je lehčí než Priam a vážně je to cítit na první dotek, korba z Foxe hezky hluboká a vážně oceňuji tvar obdélníku, vejde se tam fusak napr. od Bjallry daleko lépe než do nové korby od Cybexu, ale u korby od Cybexu roku 2018, co ještě má i madlo je to skoro na stejno, ale stejně mi připadá, že u Bgb je o něco větší, širší, nevím, ale taková i na pohled pohodlnější. Dále rodičovské madlo u Priamu se vysouvá spíše do výšky u Bgb více jakoby k sobě, což by mohli ocenit rodiče více dětí skrz stupatko, myslím ze u Buga tam o starší ditko nebudete “zakopavat” a u Cybexu ano. Dále fakt mega velký plus je prodluzujici striska u Buga, i když korba Priamu 2018 ji má také, tak u Buga vážně zakreje víc, což oceníte když chcete mimco nechat dospat v kočárku i v místnosti kde je světlo, Priam s korbou 2018 jsem vždy musela stejně natočit proti světlu, aby tam měl hezkou tmu u Buga není potřeba. Fox2 má i větší koš a taky madlo na korbičce, což Priam 2020 nemá. Priam zase má lehčí vysouvani rodičovského madla jedním kliknutím, ale u Buga mě vážně neobtezovalo si ty dva cvocky odcvaknout, madlo povytahnout a zas zacvaknout, ale jen podotýkám. Za mě má Buga i lepší jízdní vlastnosti, zatímco Priam mi i před fakt velmi nízkým obrubnikem například u přechodu kdy je tam na chodník takový “nájezd” vždy o to zabrzdil, Fox to v klidu přejel i bez lehkého nadzvedávání předních kol. Fox2 zvládá lépe i nerovnosti na cestě a celkově horší terén, v Priamu se malý vždy lekl když jsme něco prejizdeli, ve Foxu vůbec. Jakoze i přítel si všiml lehčího a lepšího ovládání kočárku u Foxe2 než u Priamu a to kočárky moc neřeší :D spis vůbec, proste vezme a jede :D Jako Priam je skvely kočárek, zatím je střídám, protože chci počkat na sportak, který malému bude víc vyhovovat podle toho pak prodam druhy kočár, ale teď si myslím, že Priam je skvělá designovka, to doopravdy ano, jen tak ho nepřehlédnete, ale Bgb Fox2 je za mě o dost praktičtější, jednodušší, lehčí a taky nevypadá vůbec špatně.
Píšu jen par mých poznatků za par dni používání, pokud by se někdo rozhodoval, protože já tedy hledala všechny možné recenze a srovnání těchhle dvou kočárků jsem nikde nenašla. Tak třeba to někomu pomůže. Za mě zatím vyhrává Fox2 v ovládání, praktičnosti a jednoduchosti a Priam pouze v designu.. uvidíme jaký bude sportak nebo spis který malému bude pohodlnější.🙂

pucka08
30. říj 2020

Za mě fox mám fox 1 priam také dobré jízdní vlastnosti ale na mě byl těžký a sporťák hrozně otevřený a větší dítko se tam už moc nevejde

ninolleta
3. lis 2020

Fox je super, ale dítě se tam taky dlouho nevejde, má dcera má rok a tři čtvrtě a už má hlavu ve stříšce, s čepicí s bambulemi by se tam snad ani nevešla.