Casualplay - Inglesina - Valco

dannu
25. únor 2018

Chci pořídit lehký a skladný kočárek (golfky, sporťák) hlavně na výlety, lehčí terén apod. Nyní mám dvojkombinaci, sporťák je super, ale má asi 13 kilo, takže hledám něco lehčího.
Moje požadavky - polohování do lehu, polohování nohou. spojená rukojeť a max. 7 kilo i s koly. Ráda bych, aby také nevydával zvuky ještě předtím, než vyjdu zpoza rohu 🙂 .

Koukala jsem na Casualplay Sport Loopi City - ale nikde jsem nenarazila na recenze, diskuzi...
Dále pak Inglesina sport zippy light - to samé, žádná diskuze, recenze..
Nakonec pak Valco snap 4 sport - k tomu se kloním nejméně. Ač píší, že má odpružení, většinou čtu že ne a vadí mi nepolohovací rukojeť..

Máte někdo zkušenost s prvníma dvěma? Nemám možnost jít se někam podívat, zřejmě budu objednávat z netu.

petapepa
25. únor 2018

Máme inglesinu zippy light, používáme již druhým rokem. A moje pocity...když jsem viděla kočárek poprvé, byla jsem nadšená ze vzhledu, lehkosti....ale pak jame vyjeli ven a nadšení trošku pominulo. Rukojeť se hodně prolamuje a není to zrovna pohodlné...ale člověk si zvykne a taky mě přišlo, že za ty peníze nemalé řídím děsný vergl, s mensim nákupem v košíku a dvouročním dítětem zabočit je někdy nadlidský výkon...ale taky jsem si zvykla. No nikdy mě nenapadlo kočárek vrátit, vesměs jsem spokojená....do MHD ideální, lehoučký a tudíž když mimco chodí vedle kočárku, tak si člověk přijde, že nic neveze a není tak kočár na obtíž...no a ikdyz mě kočárek přijde někdy dost lagricovy, tak přežil už takovych narocnych terénu a vyletu...ale opravdu jen výjimečně. Je to spíše ideál pro cesty po městě a hromadnou dopravou. Za ty peníze bych příště pořídila jiný.

dannu
autor
25. únor 2018

@petapepa aha, díky za odezvu 🙂 toho jsem se trochu bála no :/ Právě jsem to četla o valcu a tak jsem myslela, že ty dva budou lepší. Ale je asi fakt, že v téhle váhové kategorii to bude zřejmě znát ..

dannu
autor
25. únor 2018

Zatím nikdo další zkušenost nemá?

dannu
autor
26. únor 2018

Tak jsem pro jistotu přidala do porovnání ještě i Baby jogger city tour 🙂 Nevím tedy, jak budu vybírat :/

eviicka
26. únor 2018

Ahoj, taky jsem se těšila na nějaký tip ☹. 😉

dannu
autor
26. únor 2018

polohování zad na šňůru má - valco, casualplay, bj. Inglesina je na páku.
polohování noh - všechny
nastavitelná rukojeť - casualplay
odpružení - casualplay, inglesina.

bonulinka
26. únor 2018

Máme tedy Inglesinu zippy bez spojené rukojeti a jsem spokojená. Při horším terénu zaaretuji kolečka a je to v pohodě. Na co tedy spíš chci upozornit, tak Inglesina potřebuje pravidelně promazávat, jinak je tedy slyšet vrzání. Máme ještě Magnum a musí se také promazávat.

petapepa
26. únor 2018

@bonulinka to stejné mi rikala sousedka, mají trošku starší bez spojené rukojeti a jsou naprosto spokojení a cestují poměrně dost, po různých terenech. No není inglesina jako inglesina 🙂

dannu
autor
26. únor 2018

holky děkuju moc za recenze 🙂 . Já jsem to právě zredukovala na tu inglesinu a casualplay. Jsem malá a když jsem viděla, jak lidi drží to valco vysoko a to mají normální výšku 🙂 ... Jen škoda, že se právě tyhle 2 kočáry nedají sehnat po bazarech, myslela jsem, že ušetřím :/ . Ještě tedy juknu na jiné typy té inglesiny..

dannu
autor
2. bře 2018

Tak jsem to změnila na inglesinu - baby jogger city mini a babystyle oyster zero. Někdo s těmito zkušenosti?

vladienka
2. bře 2018

@dannu ja mam 160 cm a nepride mi ze musim Valco drzat vysoko

horymili
2. bře 2018

my mame od ledna 2018 baby jogger city mini (mame ho u prarodicu)...takze zatim jsme ho pouzivali 1tyden...ale za me splnil ocekavani...lehky, dobře se ovlada, skladani jednou rukou 😀, super dlouha striska...jo a jednou jsem v nem jezdila v 5cm snehu a dal to
jedine co nema je polohovani nozicek...ale pro me to nebyl tak moc dulezity parametr

linbrno
2. bře 2018

v krátkosti Inglesina je hrozné hrkátko, do terénu bych s ní nešla ani smykem, Valco je fajn, ale musí mít nafukovačky. Mám 155cm a výškově mi Valco naprosto vyhovuje a terén zvládá též (a už jsem jednou píchla kolo, ale zalepeno za 5 minut). Ale s více penězi bych šla do Babyjoggera GT. Akorát to polohování, když dítě spí, je lepší mu ty nohy zvednout. I u dvouleťáka.

dannu
autor
2. bře 2018

No já mám dobrý sporťák s nafukovačkama, ale váží 15 kilo. Takže na výlety apod sháním nějaký lehoučký, co by pak fungoval i jako golfky při chodícím dítěti. Nechci pak kupovat další. Takže ta váha je pro mě dost podstatná. BJ GT je fajn, ale s těma nafukovačkama už je to 10 kilo a to si můžu nechat rovnou ten svůj 🙂 . Spíš mi jde ještě o to, jak je to s Valcem, city mini a oysterem co se i hlučnosti týče. Dost jsem slyšela, že se nadává, že tyto kočárky hlučí při jízdě. Což bych teda nerada, aby věděla celá ulice, že jsem vyšla ven :D

linbrno
2. bře 2018

@dannu Mám Valco s nafukovačkama, a je tiché, akorát se občas musí trochu promazat, když je venku hodně vlhko, aby nevrzala přední kolečka. Jinak váhově je kolem 8 kg, vozila a zvedala jsem v něm i 14kg díte, nosnost má tuším do 20kg. Ale pokud chceš hodně lehké, tak budou vždycky hrkat a nebudou do terénu. Pokud je lehký, je to na úkor kvality materiálu nebo je cena hodně vysoká (a ani nevím, jestli něco takového je).

horymili
2. bře 2018

@dannu zitra jedeme zase k prarodicum...tak az budeme jezdit s baby jogger city mini tak si budu davat pozor jak moc hlucne je jet po chodniku a tak 😁...jsem sama zvedava

dannu
autor
19. bře 2018

tak nakonec se rozmýšlím - Inglesina zipy light a nebo Baby jogger City mini zip. Poradíte, zkušenosti?

lennus
19. bře 2018

Máme Inglesina trip a super!