Chci pořídit lehký a skladný kočárek (golfky, sporťák) hlavně na výlety, lehčí terén apod. Nyní mám dvojkombinaci, sporťák je super, ale má asi 13 kilo, takže hledám něco lehčího.
Moje požadavky - polohování do lehu, polohování nohou. spojená rukojeť a max. 7 kilo i s koly. Ráda bych, aby také nevydával zvuky ještě předtím, než vyjdu zpoza rohu 🙂 .
Koukala jsem na Casualplay Sport Loopi City - ale nikde jsem nenarazila na recenze, diskuzi...
Dále pak Inglesina sport zippy light - to samé, žádná diskuze, recenze..
Nakonec pak Valco snap 4 sport - k tomu se kloním nejméně. Ač píší, že má odpružení, většinou čtu že ne a vadí mi nepolohovací rukojeť..
Máte někdo zkušenost s prvníma dvěma? Nemám možnost jít se někam podívat, zřejmě budu objednávat z netu.
Zatím nikdo další zkušenost nemá?
Tak jsem pro jistotu přidala do porovnání ještě i Baby jogger city tour 🙂 Nevím tedy, jak budu vybírat :/
Ahoj, taky jsem se těšila na nějaký tip ☹. 😉
polohování zad na šňůru má - valco, casualplay, bj. Inglesina je na páku.
polohování noh - všechny
nastavitelná rukojeť - casualplay
odpružení - casualplay, inglesina.
Máme tedy Inglesinu zippy bez spojené rukojeti a jsem spokojená. Při horším terénu zaaretuji kolečka a je to v pohodě. Na co tedy spíš chci upozornit, tak Inglesina potřebuje pravidelně promazávat, jinak je tedy slyšet vrzání. Máme ještě Magnum a musí se také promazávat.
holky děkuju moc za recenze 🙂 . Já jsem to právě zredukovala na tu inglesinu a casualplay. Jsem malá a když jsem viděla, jak lidi drží to valco vysoko a to mají normální výšku 🙂 ... Jen škoda, že se právě tyhle 2 kočáry nedají sehnat po bazarech, myslela jsem, že ušetřím :/ . Ještě tedy juknu na jiné typy té inglesiny..
Tak jsem to změnila na inglesinu - baby jogger city mini a babystyle oyster zero. Někdo s těmito zkušenosti?
my mame od ledna 2018 baby jogger city mini (mame ho u prarodicu)...takze zatim jsme ho pouzivali 1tyden...ale za me splnil ocekavani...lehky, dobře se ovlada, skladani jednou rukou 😀, super dlouha striska...jo a jednou jsem v nem jezdila v 5cm snehu a dal to
jedine co nema je polohovani nozicek...ale pro me to nebyl tak moc dulezity parametr
v krátkosti Inglesina je hrozné hrkátko, do terénu bych s ní nešla ani smykem, Valco je fajn, ale musí mít nafukovačky. Mám 155cm a výškově mi Valco naprosto vyhovuje a terén zvládá též (a už jsem jednou píchla kolo, ale zalepeno za 5 minut). Ale s více penězi bych šla do Babyjoggera GT. Akorát to polohování, když dítě spí, je lepší mu ty nohy zvednout. I u dvouleťáka.
No já mám dobrý sporťák s nafukovačkama, ale váží 15 kilo. Takže na výlety apod sháním nějaký lehoučký, co by pak fungoval i jako golfky při chodícím dítěti. Nechci pak kupovat další. Takže ta váha je pro mě dost podstatná. BJ GT je fajn, ale s těma nafukovačkama už je to 10 kilo a to si můžu nechat rovnou ten svůj 🙂 . Spíš mi jde ještě o to, jak je to s Valcem, city mini a oysterem co se i hlučnosti týče. Dost jsem slyšela, že se nadává, že tyto kočárky hlučí při jízdě. Což bych teda nerada, aby věděla celá ulice, že jsem vyšla ven :D
@dannu Mám Valco s nafukovačkama, a je tiché, akorát se občas musí trochu promazat, když je venku hodně vlhko, aby nevrzala přední kolečka. Jinak váhově je kolem 8 kg, vozila a zvedala jsem v něm i 14kg díte, nosnost má tuším do 20kg. Ale pokud chceš hodně lehké, tak budou vždycky hrkat a nebudou do terénu. Pokud je lehký, je to na úkor kvality materiálu nebo je cena hodně vysoká (a ani nevím, jestli něco takového je).
@dannu zitra jedeme zase k prarodicum...tak az budeme jezdit s baby jogger city mini tak si budu davat pozor jak moc hlucne je jet po chodniku a tak 😁...jsem sama zvedava
tak nakonec se rozmýšlím - Inglesina zipy light a nebo Baby jogger City mini zip. Poradíte, zkušenosti?
Máme Inglesina trip a super!
Máme inglesinu zippy light, používáme již druhým rokem. A moje pocity...když jsem viděla kočárek poprvé, byla jsem nadšená ze vzhledu, lehkosti....ale pak jame vyjeli ven a nadšení trošku pominulo. Rukojeť se hodně prolamuje a není to zrovna pohodlné...ale člověk si zvykne a taky mě přišlo, že za ty peníze nemalé řídím děsný vergl, s mensim nákupem v košíku a dvouročním dítětem zabočit je někdy nadlidský výkon...ale taky jsem si zvykla. No nikdy mě nenapadlo kočárek vrátit, vesměs jsem spokojená....do MHD ideální, lehoučký a tudíž když mimco chodí vedle kočárku, tak si člověk přijde, že nic neveze a není tak kočár na obtíž...no a ikdyz mě kočárek přijde někdy dost lagricovy, tak přežil už takovych narocnych terénu a vyletu...ale opravdu jen výjimečně. Je to spíše ideál pro cesty po městě a hromadnou dopravou. Za ty peníze bych příště pořídila jiný.