Britax Go next - zkušenosti
Ahoj holky,
dnes jsme s manželem absolvovali tour po babyshopech za účelem výběru kočárku. Z internetu jsem už měla něco nastudováno, ale chtěla jsem si kočárky ,,osahat" a zjistit, co mi (nám s manželem) bude nejvíce vyhovovat. No, z původně vybraného Britaxu B-motion 4 s hlubokou korbou+autosedačkou rychle sešlo-jako sporťák asi moc dobrý (za tu cenu), ale ta hluboká korbička…no, byla dost vratká, látkově dost chabá-přes zimu by to pro mimi nebylo ideální-žádná ochrana před větrem, sněžením-zkrátka bez pořádné stříšky (mimi se nám má narodit koncem srpna, takže zimu, nebo její větší část, odvozíme v hluboké korbě. Navíc konstrukce B-motionu byla dost tuhá, takže žádné hušání malého mimča nehrozí a s tou hlubokou korbou byla ta konstrukce i daleko hůř ovladatelná (při simulovaném,,zdolávání" terénu jako jsou obrubníky, sníh, atd… :D ) Do ruky se nám dostal BRITAX GO NEXT 2016 a je zřejmě rozhodnuto 😀 hlavně manžel je z něho paf 🙂
Konstrukce se nám zdá být skvělá jak s hlubokou korbou, tak se sportovní. Skládání vypadá jednoduše a kočárek je dost lehký. Chtěla jsem se vás ale zeptat, jestli tenhle konkrétní kočárek některá z vás má a jak je s ním spokojená - hlavně mě zajímají případné mouchy, které člověk nejlépe zjistí až během používání… zkrátka postřehy ,,z provozu", ať už ty pozitivní, tak i negativní.
Díky moc za odpovědi.
Monika
@gabrielamot No, mně se váhově kočárek celkem zamlouval - jsem teď těhotná, tak ze sebe nechci dělat ,,Železného Zekona" 😀 a tahat se zrovna teď s něčím těžkým... 😉 Hlavně se mi líbí, že tu sportovní korbu lze uchytit na konstrukci jak ve směru jízdy, tak hlavně proti směru. A hluboká korbička byla na tom podvozku taky daleko stabilnější než u B-motion 4 a především díky odpružení se dalo kočárkem pěkně pohoupat, což u B-motionu 4 vůbec nehrozilo....
V prodejně kočárků u nás nabízejí dvojkombinaci (hluboká korba+sportovní verze) a cenově to tedy nevychází ,,za hubičku" ani náhodou... 😒 27.490,- Kč... na internetu to samé...beru to holt jako cenu za kvalitu (snad 😕 ).
Bude k tomu chybět sice to vajíčko, ale mám slíbené od kamarádky z práce, tuším Römer Baby Safe Plus a prý jde nasadit na Go Next - alespoň to dnes tvrdila paní prodavačka 🙂
Já jsem po císaři, tak mám ještě trochu strach, ale dá se zvednout, lezla jsem s kočárem po schodech do vlaku a šlo to 🙂 Ta otočná sedačka sporťáku je super a součástí je i nánožník. Kočárek houpe krásně.
Není to nejlevnější, ale doufám, že vydrží i víc dětí 😀 Třeba chytnete nějakou slevu.
Autosedačku máme tu samou a ta je skvělá.
Kupovali jsme tady, ale je to loňská kolekce, ale je tam i sedačka. http://www.kocarkykarlov.cz/rs/kocarky/kombinov...
Ahoj holky, podívejte se na detskyraj.cz mají tam az do zitra slevu 15% na britax i s autosedackou Romer. Ja to tam taky koupila a za dva měsíce uz budu taky vozit 🙂
no, přiznám se, že ani nevím, jestli jsme dnes v obchodě měli v ruce 2015 nebo 2016. Podle fotek z netu ty kočárky vypadají úplně stejně. Tak nevím, jestli je v těch ročnících nějaký rozdíl? Jen s tím rozdílem, že v Tebou zaslaném odkazu (mmchd, moc za něj děkuji 😉 nabízejí 3-kombinaci, u nás v kamenném obchodě 2-kombinaci a v nabídkách na netu jsem taky našla většinou 2-kombinaci. Jakou máte barevnou variantu?
M.
Ještě dotaz ohledně té hluboké korbičky - dlouhá se mi zdá dost, jen si nejsem jistá její šířkou… :roll: Jakmile začne zima, naše mimi by mělo mít 3-4 měsíce a bude potřeba ho tam naložit i s fusakem, tak snad nebude problém…Vozila některá z vás v hluboké korbě s fusakem?
@monisek12 Myslím, že rozdíl je pouze v barevných kombinacích. Máme šedivou na bílé konstrukci, chtěli jsme neutrální 🙂 vypadá to pěkně.
Korbička je široká dost, to by se mělo vejít v pohodě. Jezdili jsme s fusakem a v pohodě, ale rodila jsem na začátku února a s teplým fusakem jsme jezdili dva měsíce. Teď tam mám Lodger fusak a taky super a to už je Kristiánek větší (60 cm, 5600 gramů).
Fusak na zimu máme tento: http://www.littleangel.cz/product/fusaky/fusaky...
Za cenu toho kocarku se da koupit bugaboo, coz je lepsi a vychytanejsi kocar 🙂.
@terezasm Bugaboo jsem neměla možnost vyzkoušet osobně, dívala jsem se na obrázky na netu a vzhledově se mi nijak zvlášť nelíbí... k Britaxu mám navíc možnost zapůjčení vajíčka Römer od kamarádky, takže ušetřených pár peněz... k Bugaboo bych musela dokupovat. Ale děkuji za doporučení 😉
@monisek12 sestřenka má Bugaboo cameleon za mě děs. To co projede Britax a Bugaboo se nedá srovnat. Měla jsem problém najet na chodník, na kostkách hrůza a terén taky nic moc. Ale třeba s tím neumím jezdit 🙂
@gabrielamot No, na nějakém webu jsem četla recenze maminek, které mají Bugaboo nebo ho odzkoušely a psaly, že do terénu nic moc a navíc nejmenší mimi bez možnosti houpání - chybí odpružení pro houpání (u některého konkrétního typu-přesně nevím, u kterého)...
Nevěděl by někdo rozdíl mezi Britax Go Next 2015 a 2016? 🙂
Máme Britax go next, kupovaný vloni, jezdíme zatím 3 měsíce a za nás super. Krásně se ovládá, zvládám to jednou rukou, košík je super, vejde se tam obrovský nákup, dá se s ním projet jakýkoliv terén. Byli jsme s kočárem na poli, louce, kostkách, asfaltů a na všech povrchách super. Dokonce jsme byli i minulý víkend v Českém Ráji a jeli jsme i lesem a terén jsme zvládli v pohodě. Korba má super tu látku, nepromokne, neprofoukne. Dá se i jednoduše omýt. S kočárem to zvládám i sama do tramvaje nebo metra. Výhodou je sklápěcí rukojeť. Jediné mínus pro mě je, že jsou i lehčí kočárky, na zvedání to není nic moc, ale dá se to. Koupili jsme sadu, ve které byla korba, sportovní sedačka, podvzoek, autosedačka a adaptéry a zá nás můžu doporučit.