Britax go, nebo levnější trojkombinace a Britax sporťák?

aktide
6. led 2016

Ahoj holky, prosím vás o radu s výběrem kočárku. Po dlouhém průzkumu a čtení recenzí se dostaly do finále dvě varianty, ale čím déle o nich přemýšlím, tím víc nevím, kterou vybrat.
První variantou je pořídit trojkombinaci Britax go vč. autosedačky Römer. Recenze velmi dobré, v obchodě jsme si ho vyzkoušeli a jezdí skoro sám, design se nám líbí. Výhodou je mj. dobré odpružení, skladnost, lehkost a možnost otočení sporťáku po i proti směru jízdy. Cena za komplet cca 26 tis.
Druhou variantou je koupit Baby design Lupo comfort – také velmi dobré recenze, výhody v podstatě stejné jako u Britaxu, až na trošku vyšší váhu a ne tak dobrou skladnost. Nicméně sporťák se dá také otáčet v obou směrech a ovládání je také velmi dobré. Cena za dvojkombinaci necelých 10 tis., k tomu adaptér a kvalitní vajíčko, tzn. cca 13 - 14 tis. za trojkombinaci. Paní v obchodě nám ale říkala, že kdo koupí tento typ kočárků, většinou pak pořizuje ještě skladnější a lehčí sporťák nebo golfky. Takže mě napadlo koupit Baby design hned a např. po necelém roce pořídit ještě sporťák Britax B-Motion, cena necelých 6 tis., takže se dostáváme za komplet trojkombinace Baby designu se sporťákem Britax na cenu kolem 20 tis. U B-Motion nelze sporťák otočit proti směru jízdy, což mi přijde jako nevýhoda u půlročního miminka, ale zase si říkám, že z korbičky bychom ho dali nejdřív do Baby design sporťáku, který si otočím i k sobě, a pak až bude miminko větší, stejně bude chtít koukat kolem sebe a nebude mi už tolik vadit, že na něj nevidím.
Jakou variantu byste volily vy? Ještě dodám, že problém s místem nemáme, takže případně nemusím řešit, že mi doma „zavazí“ dva kočárky. Díky za každý názor. 🙂

oplatecka
6. led 2016

@aktide Za mě rozhodně doporučuji Britax Go. Máme sportovní verzi a vajíčko, na druhé miminko dokoupíme hlubokou korbu. Pořizovací cena je sice vyšší, ale jsme maximálně spokojeni. Teď ve sněhu zaaretuji kolečka a jezdí se perfektně. Původně jsme přemýšleli o B-Motionu, ale vadilo mi, že sedačka jde jen ve směru jízdy a že je takový těžkopádný. A pak jsem se zamilovala do Go. Můj syn má 9 měsíců a nedokážu si představit, že bych na něj neviděla. Když usíná, potřebuje se na mě koukat a já se na něj zase hrozně ráda dívám, když spinká 🙂

reinne
6. led 2016

B motion je supek s hlubooku korbou, ale jako sporťák je to jedna velká katastrofa. Pro půlroční dítě zcela nevhodný, alespoň dle mého názoru. Po půl roce letěl z domu. Měla jsme ho jen jako hluboký kočár a potom hned prodala. Se sporťáem se nedalo jezdit. Vajíčko ROmer Super, ale chce to nešetřit a vzít SHR2 s naklapováním jednou rukou. Opravdu praktické. Nicméně toto je věc názoru. Posléze jsme se rozhdovala mezi Britax GO a JOOLZ. Nakonec vyhrál sice JOOLZ, ale Britax GO v porovnání s B motionem krásně houpe, je prostorný. Úplně jiná liga. Z vlastní zkušenosti nešetřit na kočáru, jelikož nedostatky začnou člověka štvát a kouppí dražší kočár. Ve ýsledku zaplatí víc. Jinak jestli GO možná koukněte i GO next. Je lépe vymakaný. Má lepší stříšku. Někde jsem dokonce zahlédla na GO akci autosedačka zdarma. Myslím na dětský dům. Cena byla něko kolem 27000 za celou trojkombinaci GO NEXT. Akce byla i na Britax GO s autosedačkou zdarma cena GO něco kolem 17000 sportovní verze a k tomu zdarma ta autosedačka. TO už se dle mého vyplatí. oukala jsme na to tam měsíc zpatky.

gabculkaa
4. únor 2018

@aktide ahoj, už je to nějaký pátek, ale můžu se zeptat, jak jsi se nakonec rozhodla? Řeším teď něco podobného...

aktide
autor
4. únor 2018

@gabculkaa ahoj, koupili jsme Britax go v trojkombinaci a byli jsme moc spokojeni. Na druhé koupím Britax go next. Výhodou je ze má lepší látku a sluneční clony oproti go. Ale oba jsou to super kočárky 🙂

gabculkaa
4. únor 2018

@aktide díky za odpověď 🙂 My původně chtěli motion 4 plus, ale ten prý skoro nepruží - někomu to nevadilo někomu ano. A nemá otočný sporťák - stejná situace, někteří by ani nevyužili, jiní postrádali. Takže opět váhám....