Máme vybraný kočárek britax b motion 4 plus, ale řešíme jestli hluboká korbička nebude malá má 84cm a máme strach aby málá už seděla než bude tak velká že by se nevešla. Ale zas si říkám když jde sporťák do lehu, že bych tu hlubokou tak neřešila. Poraďte.
taky to mám na zimu, termín porodu 25.10. ale už asi nechceme měnit rozhodnutí s volbou kočáru. děkuji za zkušenost 🙂
@luciferek9 Našla jsem, že tahle hluboká korba má na délku jen 75 cm. Mně se to zdá málo, ale pokud jste s partnerem průměrně vysocí a budete mít průměrně velké dítě, stoprocentně ti vydrží až do jara. Dítě neleží v kočárku úplně natáhnuté, ale má pokrčené nohy, takže klid.
meli jsme a v pohode. kluk byl velky a vesel se. do sportaku sel az po pul roce, aby mohl koukat kolem.
@vevero13 no manžel má 190cm, já 173cm on má vysoký oba rodiče a já tátu tak nevím, naštěstí čekáme holku a ty bejvaj menší. ještě by šel cybex ale ten se manželovi nelíbí.
nemáte někdo reálnou fotku tohoto kočárku? Cybex Balios S s hlubokou korbou 2018 Rebel Red. zdá se mi to na netu zkreslené
Mám v očkováku tabulku. Dívky nadprůměrné velké mají 75 cm v 8 měsících věku. Takže by Vám korba měla bohatě stačit. Navíc proč lobuju za britax: To skládání je boží, je lehkej, nafukovací kola zvládnout líp terén. Odvozila jsem v něm dvě děti a vydržel všechno. Dokoupila jsem jen terénní kola do lesa na kořeny. Vyhrál D- test. Jednou rukou dáte korbu nebo vejce na kočár a je kompatibilní s romer sedačkama. Jedny z nejvíc bezpečných na světě.
Omlouvám se, že Vás tak lámu. Já Vám závidím, že si můžete vybírat z těch nových verzích. Tak ať se rozhodnete jakkoliv, ať jste spokojená!
@vevero13 Uvidíme, prostě bychom neradi řešili, že najednou to bude malý, chceme jeden kočár a né řešit že najednou je to malý, radši zavčasu všechno zvážit než se unáhlit, ještě mám dost času vybírat 🙂 ale děkuji za rady. Přetlumočím manželovi. kdyby kamarádka náhorně nekoukla na rozměr korby už dnes bychom britaxe objednali 🙂 cenově jsou oba kočáry na tom stejně a cybex je sice těžší ale je o 10cm větší korba.
My tiez vyberame kocik a na ten Britax ako vitaza dTestu som tiez narazila. Citala si ale ten clanok v dTeste? Ono ten Britax sice vyhral, ale uvadzaju, ze sportak sa neda otocit oboma smermi a potahy sa vraj nedaju vyprat - neoverovala som to uz potom dalej, tym padom som ho vylucila.
Cybex Balios S je nas horuci kandidat, dneska sa nan ideme podivat do obchodu a ak bude vsetko ok, tak ho vezmeme ci objedname.
Velkost korby je podla mna dolezite rozlisit, ci sa jedna o vnutorny alebo vonkajsi rozmer - co som nasla, tak rozdiel je kludne aj 5-10 cm. Vacsinu kocikov, co som pozerala, tak mali vnutorny rozmer okolo 75 cm. Len zopar vynimiek je takych, co by to malo vovnutri k 80-ke. Ten Cybex, tam som nikde nemohla dohladat ten vnutorny rozmer, vsade pisu, ze je priestranny, az v nejakej diskusii pisali ze ma asi 76 cm vovnutri, co mi pride v norme. Dlhsi by bol lepsi, ale v porovnani s ostatnymi je to proste standard.
A k tej vahe - neviem, preco pises, ze Cybex je tazsi, podla dTestu ma Britax 12,4 kg a podla specifikacii ma Cybex 11,2 kg, cize je o viac nez kilo lahsi...
@astrid_sk jéé tak dejte vědět jakej je vnitřní rozměr korbičky, popřípadě reálnou fotku 🙂 nechápu že dělaj ty korbičky tak malý.
@astrid_sk k té váze to jsem nečetla, to mi říkala kamrádka co chtěla britax a nakonec vzala cybex s tím že j těžší a že je to lepší, takže jsem předpokládala že to někde taky vyčetla.
Tak my uz mame nas cybex doma. Vaha podvozku so sportakom 11,2; samotny podvozok 8 kg, korba 4,5 kg.
Vnutro korby dlzka 80 a sirka 30. Hoci je korba dlhsia tak velkostou posobi korba skor mensim dojmom v porovnani s inymi. Je asi proste trochu nizsia a aj ta strieska teda neni taka mega velka ako u inych.. ale tak ja dufam, ze bude stacit.
Kupila som este aj fusak, sice inej znacky ale mal by sediet - zamilovala som sa do toho vzoru no a ide kadejako odzipsovavat ako dieta rastie, plus mimo zimy sa da oddelat ten kozisek vevnitr, kt je inak uplne hebounky...
Dobrý den, my také měli Britax. Malá je rozená v říjnu, v korbičce byla do 9 m. Pak už seděla, tak jsme přešli na sporťák. Kočár super, já bych neměnila...
@astrid_sk je super, můžu vědět kde jste pro něj byla, že už ho máte tak rychle doma?
nenafukovaci kola vam daj sezret kazdou nerovnost. jo a taky jsem dnes britax prala. no problem 🙂
@luciferek9
@vevero13
záleží z jakého materiálu jsou ty nenafukovací kola, mám na kočárku gelová a jedinný rozdíl mezi gelem a nafukovacími je že gelovky nepíchnu, Jsou i různé měkčené pěny, a nebo prostě tvrdý plast který už moc pohodlný není.
@luciferek9 V brnenskej predajni Kocarky Ruzovy panter sme mali stastie, ze ho prave doviezli na predajnu, tak sme ho rovno aj vzali. Cenu mali rovnaku ako je cena na ich eshope a aj na Cybex eshope. Takze po tom, co sme ho na predajni odskusali, uz nebolo co riesit...
nevíte někdo v jaké prodejně a v jakém městě kromě Brna mají kočárek vystaven i v hluboké verzi? třeba v Praze? Chceme jet v neděli se na něho podívat, ale asi je problém vůbec na něho narazit.
@luciferek9 teraz myslis ten Britax Romer alebo Cybex? Cybex ma vlastnu predajnu v Lounech... Inak ja ked som nejaky kocik nasla na internete, tak som preklikala brnenske obchody a ich eshopy. No a ked to mali v eshope tak som tam zavolala ze ci ho maju aj na predajni. Ale inak celkovo som moc uspesna tymto postupom nebola, mam pocit, ze do kazdej peedajne, co sme vosli, tak tam mali uplne ine znacky, nez sme my pozerali... je toho strasne moc moc, kto sa v tom ma vyznat...
@astrid_sk myslím Cybex, napsala jsem maily na všechny prodejny v Liberci a na nějaké v Praze a když už ho mají tak jen ve sportovní verzi, ale mě jde hlavně o tu hlubokou korbu se na ní podívat. Není to jednoduchý a že bych chtěla projíždět celou republiku aby mi pak někde řekli že ho nemají to se mi nechce.
@luciferek9 No ja som dneska bola v obchode s detskym zbozim a mali tam vela kocikov inych znaciek a vsimla som si, ze niektore maju tie korby vacsie, pripadne aj s odvetravanim a tak... to tento nema. A este som premerala tu matrac vovnutri korby a dlzku ma 77 cm a sirku 30-32 cm (je rozne siroka v roznych miestach). Celkovo ta korba v porovnani s inymi neni nejak moc velka. Kocik to proste neni velky, je skor mensi a skladny... takze na moje prekvapenie sa nam v pohode vojde do nasej pidi predsiene. Ale je mozne, ze z tej korby chlapec rychlo vyrastie, no ale tak uvidime, no...
Male byly 4 mesice a sla do sportovni verze, byla zima as fusakem uz se do korby nevesla. Ted v kocaru vozim syna, budou mu 3 mesice a ma uz jen par cm misto v korbe, takze taky pujde brzy do sportaku... (mame obr deti). Mala byla tehda ve sportaku spokojena.