Babylux Alu Way nebo X-Lander set XA X nebo Dorjan Baby Boat

irena84
27. pro 2017

Ahoj maminky a budoucí maminky...
Můžete mi prosím poradit? Váhám mezi těmito kočárky
BABYLUX ALU WAY
KOČÁREK X-LANDER SET XA X 2017, STONE GREY
KOČÁREK DORJAN BABY BOAT 2017
Nějaké zkušenosti???
Děkuji za rady 😉

eloise02
27. pro 2017

Ano jeden, všecky jsou těžké jak kráva, každý okolo 15kg, v autě to zabere celý kufr. A hlavně nikdy nekupovat trojkombinaci, můžeš mi věřit, že sporťák je lepší koupi zvlášť, tyhle sporťáky jsou na dvě věci. Věř mi, mluvím ze zkušeností. Používala jsem to měsíc, bylo to hrozné, stejně jsme šli koupit Britax.

eloise02
27. pro 2017

Oprava - Ani jeden...

irena84
autor
27. pro 2017

@eloise02
Děkuji za radu... naštěstí mám ještě dost času tak můžu vybírat...tyhle kočárky mají kamarádky v okolí byly mi doporučené 🙂
Na netu jsem koukala, že nejlepší recenze má X Lander
No ještě pak kouknu v obchodech.

eloise02
27. pro 2017

Určitě, to je nejlepší - zajet do prodejny, vyzkoušet si, případně složit do auta. Ta hluboká část je u všech fajn, velká, prostorná. Ale vyzkoušely ty maminky, co to.doporučují i tu spor. část? Nezapomeň, že tu pak budeš používat mnohem déle.

irena84
autor
27. pro 2017

Je pravda, že používají zatím jen korbičky...
Ale u toho X Landra sestra používala i sporťák a ten jí vydržel i na druhé dítě...
No uvidíme....asi si nechám poradit přímo v prodejně... chtěla bych i něco do terénu... máme pejska, takže hodně chodíme na procházky

zdenkaell
27. pro 2017

X lander máme u našich abysme nemuseli naa kočárek převážet a já bych si ho osobně teda určitě nakoupila.

irena84
autor
27. pro 2017

@zdenkaell
A jaký preferujete kočárek???

zdenkaell
27. pro 2017

Máme zářijový mimco, takže velkou korbicku kam se vejde celou zimu i s fusakem. Ne ty malinké rakvicky. A hlavně jsme chtěli pevná kolečka do terenu.

mikula77
27. pro 2017

Měli sme Dorjan,jako hluboký byl super,na sporťák sem si nějak nemohla zvyknout,vystřídali sme další tři a zpětně můžu říci že Dorjan byl nejlepší co být mohl a nikdy mě nepřestane mrzet že sem ho unáhleně prodala,pravda v autě zabral místa hodně,ale to ty ostatní taky....

lavita
27. pro 2017

Mam dorjan,velka korba,pruzi,je.pevny a bytelny. Na vylety mam mamas and paaps,dorjan je tezky.ale jsem s nim spokojena,na vesnici slouzi skvele

verunka_korunka
27. pro 2017

@irena84 měla jsem X-Lander dá na první dceru, byl zděděný a sama bych si ho vážně nevybrala. Bohužel nebyl ani čas ani nálada na vybírání a řešení otázky kočárků, tak jsem brala co bylo... Za mě teda dost roztřesený, madlo na kloub už bych nikdy nechtěla, odpružení téměř žádné, dítě tam bylo naklepané v korbičce jak řízek, sporťák už je lepší jak je připnutý a v podstatě zavěšený. Kufr v oktavce zabral skoro celý, ano dají se sundat kolečka, ale to bychom museli ty hřídele nějak obalit pytlíkem ať se od mazu všechno neumaze. Jediné plus u sporťáku je to, že jsou plynule a lehce regulovatelná záda sed- Leh. Naše verze měla jeden díl stříšky průhledný, takže na dite mi svítilo, musela jsem buď zakrývat plenkové a kolíčky, později jsem se naštvala a ušila si na tento díl stínění.
Na další dítě jsem chtěla něco jiného, chtěla jsem původně kupovat dřív, ale když jsem pak byla znovu těhotná, volili jsme nakonec sourozenecký kocarek. S tím jsem už spokojená, ale jednokocar bych stejně vybírala jiný, ale to spíš kvůli tomu abych se mohla i hýbat a sportovat s kočárkem, když nám nemá kdo pohlídat....

bylinka36
27. pro 2017

Ja az skoro do dvou let jezdila se sportakem dorjan, sice velky a tezky, ale skvele pohodlny pro dite, prostorny, odpruzeny, velky kosik,zvladl i les, hrboly jak blazen, proste bomba. Ted na vozeni nakupu a obcasne popovezeni jsem si poridla britax b motion plus, ktery je taky super, ale na doryho nema...

rousse
27. pro 2017

S tím prvním zkušenost nemám. X-lander nikdy více - je to předražený polský šunt. Měli jsme X-move, rozvrzaný, rozhrkaný po pár procházkách, sporťák těžký jako kráva (hlavně, že šel otáček proti směru jízdy - to byla tehdy moje priorita - co z toho, když proti směru jízdy v lehu se mu tak změnilo těžiště, že do zatáček byl neovladatelný😀) a Dorjan měla kamarádka a je to taky těžký tank. My bydlíme na kopci a když spočítáš 15 kg kočár, 10 kg průměrné dítě ve sporťáku plus nějaké kilčo nákup....dobrý fitko zadara.... V půl roce jsem se slavného x-landeru (který mimochodem se sporťákem zabral půlku auta) zbavila a koupila Babyjoggera na bazárku po jednom děcku. Konstrukce doteď nevrže, kolečka nehrkají a s přehledem jsme se sbalili do malé corsy na celý víkend v zahraničí 3 dospěláci a jedno mimino!!! To je s trojkombinací nemyslitelné.... už s náma byl i u moře, jezdil v písečné pláži, letěl letadlem a když jsem s ním teď nedávno jela, tak ani nepípl... X lader hrkal a vrzal tak, že se po nás na městě lidi otáčeli. Takže doporučení: vykašlat se na trojkombinace, radši koupit zvláš´t hluboký (tam bych šla hlavně po otočných předních kolečkách a odpružení) a zvlášť sporťák, který je lehký, skladný a vejde se všude (např. BabyJogger, Britax, Valco snap) a radši bych koupila kvalitní značku na bazárku než předraženou funglovku z Polska.

bambullkaa
29. pro 2017

Ani jeden, mám doma Peg-pérego Book Cross s korbou Pop Up a ta malá vůbec není. Syna jsem v ní měla do roka i s fusakem a španělskou dekou a je březnový! Pro mě je to nejlepší kočárek ze všech co jsem kdy měla. Kočárek je lehký, skladný a skládá se vnitřkem do vnitř, takže se neušpiní...velký košík ke kterému je skvělý přístup a má prodlužovací stříšku což je uplná pecka.
Tyhle kočárky co máš v merku jsou neovladatelný těžký a neskladný 🙂

barbara04
29. pro 2017

tak ja mam stary podedeny gesslein
je těžký ale prostorný a pekne jezdi🙂 no mame celke auto tak neřeším moc misto, ale dceři k 1. narozkam budu kupovat Valco - je přeci jen lepsi na cesty a mezi lidi🙂 starší syn mel Jane - taky stary model a bylo to fajn ale nebyl stabilní 🙂 za me je hlavne blbost dávat za kocar silene penize - korba je na rok maximálně a pak uz budes mit lepsi představu co chves...

cizinkaa
29. pro 2017

Ja mam emmaljungu. Svedskej kocar. Jestli neresite tolik cenu, tak kazda koruna utracena za nej za to rozhodne stala...

michaela_hermanice
29. pro 2017

Mame xlander xa trojkombinaci a jsme maximalne spokojeni. Projede i snehem na polni kamenite ceste.
Pomer cena - "vykon" je super.