Ahoj holky,
mohla bych se zeptat těch, které mají tyto kočárky, nebo se v nich orientují - jaký je hlavní rozdíl mezi řadou Lupo, Husky a Dotty? Ráda bych pořídila tento kočárek, prý by měl dobře zvládnou terén, ale zároveň je prý celkem skladný? je to tak?
Jen se pořádně neorientuji v tom rozdílu (kromě designu).
Poradíte, prosím?
@liliana2016 Moc děkuju a rozdíl mezi tím Lupo a Husky je jen o té výbavě (ta by šla asi dokoupit i k Lupu, ne?) Ještě co jsem koukala Husky má asi delší boudu u hluboké korby? (nebo to se mi jen zdá na fotkách?- zatím jsem neměla to štěstí vidět je osobně 🙂 )
Obecně Husky je teplejší 🙂. Větší asi ne, to si nepamatuji, já ho viděla párkrát na prodejně. Výbava se určitě dá dokoupit i k Lupovi, koneckonců, za půl roku už bude zima. 🙂 Jen musím dokoupit fusak, k Lupovi dávají tašku, pumpu na kola, pláštěnku ( tu jsem ale musela dokoupit, ta jejich nezakrývá celou korbu), ale na zimní výbavu mám ještě čas. Možná pro tebe by byl i Husky, ale na druhou stranu dítě budeš vozit několik sezón v kočárku, tak ať se ti pak v Husky v létě nevaří.
@liliana2016 No právě, narodit by se měl/a začátkem prosince, tudíž v hluboké korbě bude v zimě, ale v létě půjde už do sporťáku. Ten je také u Huskyho teplejší?
My taky uvažovali o Husky, ale nakonec jsme vzali Lupo (Husky z nové kolekce se mi až tak nelíbí). CO jsme zjišťovali, rozdíl mezi jednotlivými řadami je opravdu jen v designu a ten Husky má teda zimní výbavu navíc. Ale podle recenzí je ten fusak nějaký neforemný, s větším dítětem se prý už do korbičky nevejde, ale nevím, osobní zkušenost nemám. Každopádně jakákoli výbava jde dokoupit - i od jiného výrobce - a pak může třeba i víc vyhovovat. Koupili jsme rovnou i univerzální pláštěnku a moskytiéru, protože ta "ochrana proti větru", co je ke kočárku taky pořádně nesedí (což paní v prodejně i potvrdila, že vždy, když je k něčemu něco zadarmo, tak to většinou za nic nestojí - proto jsme i ustoupili od toho Huskyho). Každopádně doporučuje omrknout v nějaké prodejně naživo, protože ty obrázky trochu zkreslujou. 🙂
ahoj. máme husky 2016 se zimní výbavou. dcera se narodila letos na konci ledna, s kočárem jsme vyjeli někdy v půlce února. jak byla malá, tak se do toho fusaku nějak naskládala, ale starší dítko se v něm do boudy opravdu nevleze. rukávník jsem vůbec nevyužila, ani ten obal na láhev zatím ne. naopak ta deka byla super. pláštěnku jsem koupila v dm a moskytiéru taky. ted pomalu testujeme sporťák a není tak špatný, jak jsem myslela 🙂 i když bych stejně chtěla jiný 🙂 jinak já jsem s kočárem spokojená, jezdí se mi s ním krásně, ale malé se v něm nelíbí 🙂 a do auta musíme sundávat kolo, aby se tam vešel, tak je to trochu opruz :/
Lupo máme my - od Dotty se odlišuje tím, že nemá tak velkou stříšku - tzn. nejde tak zaclonit korba sportáku ani hlubokého. U sportáku má dotty fakt mega clonu, ale to už by mi asi osobně i vadilo. Jinak je ještě odlišný v tom, že Dotty má puntíky a trošku jiné barvy.
Husky je dělaný jako zimní verze Lupa.
Je fakt, že Lupo nám projel všechno, kde Stokke nebo Bugaboo stály, my projeli bez obtíží, les, dokonce i mělký močál, sníh, bez problémů. Ale je těžký - sporták kolem 16kg, takže od roku jsme koupili lehké Valco na cestování po městě. I v kufru zabere Lupo dost místa - nedá se úplně složit do placky.
Pláštěnku na sporták i na hluboký jsem kupovala v Rossmannu, sítku proti hmyzu na wish.com.
Ja mam husky, ale 2r zpet. Tenkrat se dal koupit i bez zimni vybavy, brali jsme bez. Od Lupa se lisil vysokou casi na nanozniku u hl korby, coz bylo mega prakticke, ted ma husky i prodluzovaci boudu u hluboké, coz je i proti slunicku super. Rozdil byl i u kosiku, kdy u huskyho byl z celistve latky, u lupa z dirkate, coz ve snehu a bahnu urcite oceníte celistvou latku. Jinak velikostne by to melo byt vse stejne, budou se lisit jeste taskou. Jinak sportak urcite neni u jedne verze teplejší nez u druhe. Spis jeste rozdil, ze u husky je podlozka oboustranna (letni/zimni), u lupa nebyla.. mam velké zkusenosti a vsechny kamaradky si tento kocar poridily taky, tak se klidne ptejte :D
Jinak za me plastenky, i kdyz nejsou pres cely kocar, tak super, zakryji co maji a zbytek je nepromokavy, aspon jsou super skladne 🙂
Jak bylo výše psano, rozdíl je hlavně v designu, podvozek je u všech BD stejný.
Já mám holčičku říjen, koupili jsme Husky 2016. Projezdili jsme v korbě celou zimu, od května máme sporťák. Celkově jsme s kočárkem moc spokojení, řekla bych za málo peněz hodně muziky 🙂. Fusak je velký, nevyužila jsem, je asi až do sporťáku. Pláštěnka nepoužitelná, koupila jsem myslím v DM univerzální. Rukávník i dečku jsem přes zimu 100% využila. Do kufru se nám vejde, sporťák se dá dokonce složit celý.
Koukam, ze jsem jedina, komu vyhovuji obe plastenky :D
Holky prosím, mohly byste mi změřit vnitřní délku u hluboké korby? Na netu všude uvádí 81, ale to asi nebude vnitřní rozměr.. díky moc
Ahoj holky, přidávám se do této diskuze, čekáme říjnové mimčo a plánujeme koupit Husky 2017 se zimní výbavou... nevíte někdo, jestli ten fusak je i do korby? Zdá se mi zbytečný kupovat další fusak....
Ahojky, právě jsme koupili kočárek Baby Design Lupo 2017 limited, ale ještě nemám praktickou zkušenost z jeho používání, přidávám jenom informace k modelům pro rok 2017, které jsem pochytila při výběru kočárku. Husky 2017 mi přišel takový šusťákový, korbičku má zateplenou, a takový ten vršek na korbičku se připíná pomocí patentů (u Lupa a Dotty je to na zip). Dotty 2017 nemá puntíky jako loni, ale takové šrafování a má koženkový spodek korbičky - bohužel jsem na výstavě viděla, jak koženka dopadla, když na ní skočil pes - byla roztrhaná. Lupo 2017 je celolátkový, ale mají omezený výběr barev. Lupo 2017 limited je z trochu jemnějšího materiálu (připomíná mi to semiš) a je trošku jinak barevně řešený. Všechny mají stejnou konstrukci, stejně velká kolečka, skládají se stejným způsobem, všechny mají prodlužovací stříšku.
@margrethe5656 a jaký máte ten šedý nebo béžový já mám zálusk totiž na ten béžový
@terezia10 My máme ten limited - šedý s těmi "lososovými - oranžovými - bronzovými" prvky. Přijde mi takový nejveselejší ze všech těch Lup 😀
Ja ten kočárek chtěla taky a dnes jsem se mrkla na prodejně. Jako rozdíl snad jen v té stříšce jsem našla a v prošívání. Taky mi vadí že je nánožník na zip. A je korba malá. Nám se narodí v srpnu a už bude poměrně velká přes zimu do korby. Tak jsem od něj upustila a uvažuju o camarelo. Korba je velká a celkově je lepší. Teda zda se mi tak.
@masajka87 Taky jsme uvažovali o Camarelo, je o dost lehčí než baby design, ale dočetli jsme se na různých diskuzích, že je hodně poruchové (popraskaná kolečka a tak), jedna paní někde psala, že se ji převrátil v autobuse (ale to ho mohla nějak přetížit???)... Ale přímou zkušenost nemám, ať napíšou ti, co jej používají. =)
@margrethe5656 každej kočár se ti může převrátit. Jo, taky jsem četla špatný recenze ale na ty starší kočáry. Na ty nový ne. Můj první kočár byl dost těžkej. Jel si kam chtěl. Několik poruch na něm taky..asi si nevyberes úplně ten top. Navíc je to Polsko.
@masajka87 NO právě, to bych musela mít kočár za 30 tisíc a vejš 😀
@margrethe5656 no taky jsem si říkala. Ale to mi přijde zbytečný.
my jsme pořídili husky 2016, celý šedý a líbí se nám jak vzhledově, tak vybavením. Rodím za necelý měsíc, tak na zimu už malá půjde asi i do sporťáku a právě využijeme ten zimní fusak. Zkoušela jsem si ho na prodejně a opravdu se mi ovládal dobře, takže to pro nás byla jasná volba.
Ahoj, mám Baby design Lupo. Husky má zimní výbavu, je tam fusak, rukavice a tak. Dotty mi přijde jen jako dražší Lupo, píšou, že má větší tašku, ale zatím je o dost dražší a myslím, že jinak je stejný. Skladnost u Lupo mohu potvrdit, vejde se i do toho mého malého kufru auta. Ovládání do terénu taky super. Údajně jsou tyto kočárky nejméně reklamované. 😉