Když byste chtěli podarovat děti celodenním rodinným zážitkem - co a kde by to bylo ? Něco, co opravdu stojí za to. ČR - Hrací centrum, koupání, kultura apod... Máte tip ? Dcera 8 let, syn 5 let.
@kolunka kdybys chtěla vícedenní zážitek,pošlu tě na rodinný víkend do Babylónu Liberec... Jako jednodenní zážitek máme za sebou Mirákulum, návštěvu Prahy,kde jsme vybrali co chtěli děti(ale my to máme vlakem 360km), rádi jezdíme na rozhledny, zoologické a k tomu třeba aquapark,opravdu dost záleží jaké zážitky máte rádi
A taky zalezi odkud jste. Kdyz je treba nejaka akce v Roznove ve skanzenu, je to parada (a v okoli je pripadne spousta jinych lakadel), ale rekneme napriklad z Pardubic tam nepojedete.
Kdybych měla volit jedno jediné místo, tak bych jednoznačně volila Mirákulum. Obří, opravdu obří "dětské hřiště" - 250 metrů na délku místy víceposchoďové provazové bludiště / labyrint, neskutečně trampolín, "sopek", podzemí, v létě i vodní sekce, pro mladší autíčka, nově "důl", živá zvířata (daňci, mufloni, sovy a pár dalších), pro malé "statek" (ale spíše asi pro mladší), vyhlídková rozhledna, drezína, hrad se skluzavkami do podzemí, nádherná vesnička pro malé (tam se pokochají rodiče). Kdybyste jeli, tak jen upozorním, že tam nejsou pítka s pitnou vodou, takže čistou vodu je dobré si vzít s sebou, teplé dobré jídlo se tam dá koupit kousek od vstupu, kdo miluje nějakou "neklasiku", tak jsou tam další místa - třeba s pizzou (limonády, kafe a tak tam koupíte samozřejmě taky).
Heren jako Bruno ("Čáp" v Brně), Superland a podobně - těch je v každém městu plno, ale Mirákulum je opravdu obří herní park. ZOO jsou taky ledaskde. Mirákulum mi přišlo dost jedinečné.
Kdyby děti i RODIČE milovali kolotoče, tak je ještě super Oskarhausen nedaleko Drážďan, ale ten je jako jednodenní dostupný z Prahy a severozápadu republiky (dálnice na Ústí vede v podstatě skoro k parku). Ale je tam více atrakcí, které jsou do 7 let pouze v doprovodu rodičů. Ale zase pokud to rodiče milují, je to způsob, jak si to užít. Co jsem se dívala naposledy, tak vstup byl zdarma a platil se lístek tuším 12 Euro pro vstup na kolotoče (celodenní) - ten musí mít i ten dospělák, který bude chodit na atrakce (nebo oba, pokud budou chodit oba). A pak teda s sebou hromadu 2 Eur mincí na atrakce, které jsou na mince (určitě bych doporučila koupit za 2 Eur dřevěný míček - používá se na více atrakcích všude možně).
A tedy co my milujeme úplně extrémně, ale je to tak na půl dne, je strašidelný hrad Draxmoor v Dolní Rožínce (aktuálně prodávají předprodejní lístky na další sezonu a dávají u toho hezké slevy). Hrad nám vždy zabere tak 1-2 hodiny (chodíme dost pomalu - omezuje nás jenom to, jak rychle se děti začnou bát) a pak tam strávíme ještě hromadu času na zahradě (hřiště, stánky, možnost přesýpání písku a v něm hledání drahokamů a podobně). Vzala jsem tam pár kamarádů-chlapů a byli z toho taky absolutně unešení - mladší se bojí, dospělí se kochají, jak to tam mají vymazlené, jen "puberťáci" si ještě neužijí vymazlenost rekvizit a už se moc nebojí (ač teda posledně jsem "vyskočila" i já, když mi strašidlo skrz díru ve zdi sáhlo na nohu 🙂 ). Občas mívají ještě v okolí v zámeckém parku nějakou výstavu, ale tu jsme zatím nestihli 🙂. A ano, hned vedle je Šikland, taky jsme se tam ještě nedostali 🙂.
Může to být Frieport u Znojma tam je obrovské zábavní centrum pro děti. Nebo v Praze je nějaké filmové muzeum kde se začíná virtuální realitou a pokračuje to dál dabováním filmů atd. ale to je potom. Moudré spojit s muzeem smyslů. Atd.
Za nás je pěkný a kde se dětem líbilo je Fajn park u Chlumce nad Cidlinou, zoo Chleby, Staré Hrady, muzeum Tatra Kopřivnice. Kam jezdíme každý rok za vysvědčení je bobová drahá Mladé Buky vždy to spojíme s nějakou tůrou.
U našich dětí by vyhrál aquapark v Čestlicích, to je pro ně úplně top.
Mohlo by se jim líbit i třeba převlečení za princeznu a prince a procházet se v zahradách zámku. Není to na celý den, ale je to hezký zážitek. Převlečení je možné i pro rodiče a jsou z toho i moc pěkné rodinné fotky. Konkrétně mám na mysli zámek Milotice. V okolí pak zvolit nejake další výletní cíle.... A nebo třeba v jinych částech ČR mě napadá procházka s lamou, jízda na velbloudovi, krmení ziraf, hadí zoo, krokodýlí zoo, krmeni surikat atd
Buď aquapalace Praha nebo Majaland
Záleží, co děti mají rády. Já vím, že bych u synovce a neteře zabodovala s aquaparkem, ale pokud se dítě bojí vody, skluzavek a tobogánů, tak to není úplně pro něj.
Synovec a neteř byli spokojeni v Aqualandu Moravia.
@kolunka
Když byl syn mladší, byli jsme párkrát tady a všichni spokojeni.😉
Takhle staré děti nadchne: Mirakulum, Aqualand Moravia, Šikland, Šťastná země, Superland, Toboga, Tanzania, Jumpark, FunPark Žirafa, svíčkárna Rodas, Zoopark Zelčín, různé stezky korunami stromů, IQ Landia (Liberec), Techmania (Plzeň).
Určitě už bych nebála ani vyjet k sousedům: Energylandia, Zatorland, Tatralandia.
Mirákulum Milovice
Naše stejně staré děti hodně baví Majaland, Aquapalace Praha, ZOO Praha.
Ono bude hodně záležet, co vás baví a kde všude už jste byli. My jsme byli hodně unešení z Bruna (obrovská herna v Brně), celkově v Brně nebo v Praze toho najdeš nejvíc, než někam jet za zážitkem na otočku, dá se i hodně chodit po úžasných hřištích - máš zážitek zadarmo. Moc se nám líbilo v Českém ráji, skály a hrady. Máme rádi lanová a lezecká centra (miluju třeba lezeckou stěnu ve Zlíně). Tam je i moc fajn ZOO Lešná. Někdo je na takové ty science centra - Vida Brno, IQ Landia Liberec, Pevnost poznání Olomouc, ostravský svět techniky...To u nás moc nevede, ale nevím, jak na tom jste vy. Koupání, možná Losiny? My řešíme hlavně teplou vodu, o atrakce zas tak nejde.🤭