Prarodiče chtějí mému synovi koupit ke 3. narozeninám koloběžku. Četla jsem si různé názory a zkušenosti rodičů. A velmi (a úplně nejvíce) se mi líbí Yedoo One. Problém je, že je až od 100 cm, což můj spíše podprůměrný 3leťák ještě nemá (ale podle předpokladů z růstových grafů by měl mít někdy v sprnu, řekněme). Je tady ještě alternativa, kterou jsem našla a to Puky 03. Je už od 95 cm, je menší, lehčí (i když to nehraje roli, můj drobeček je z nějakého záhadného důvodu velmi silný, v nestřežené chvíli táhl 4pakl (plných) kofol, jindy dítě na sáňkách (do kopce, pomalu, ale přeci...). Má ale menší nosnost a je znatelně dražší a našla jsem na ni doposud jen jednu ucelenou recenzi. Co byste koupili na mém místě vy? Případně nevíte o nějaké další alternativě? (Prosím koloběžky podobného typu, ne s malými plastovými kolečky apod. bydlíme na vesnici, kousek od lesa, je tu polňačka, lesní cesta, dlážděná cesta, místy i asfaltka, ale spíše prostě vesnická "kvalita"). Děkuji.
@krystalka Když jako my stejně bydlíme na dědině a museli bychom někam jet to vyzkoušet (teď otázka kam, protože e-shopy obvykle nemají kamenné prodejny a zase naopak, tak aby tam měli to, co chceme...) a navíc to budou kupovat prarodiče, kteří zase bydlí jinde a ti přes týden nemůžou (jezdí tak cca 1x za měsíc a ještě o víkendu, protože pracují). Takže právě jedině podle "měření" a zkušeností a tak... I boty jsme nakonec poslední dvoje pořizovali po internetu (a v pohodě, už se toho teď nebojím), tak věřím, že i koloběžku zvládneme vybrat jen takto a dopadne to dobře 🙂.
@cermi77 Teď se ještě dívám, že Puky má pěnová kolečka (ne nafukovací). Ta pěnová asi nejsou tak měkká a odpružená jako ta nafukovací, že? Nebo v nich není zase až takový rozdíl? (teda tatínek by možná i uvítal, že se nemusí dofukovat - na kočárku na to totiž směle kašlu a on se k tomu taky nemá :D).
@verdos http://www.cyklo-hracky.cz/dtl-kolobezka-puky-r... máme tuhle, stejně tak i první odrážedlo a ty pneu jsou víceméně "bezúdržbové", jezdí měkce i přes nerovný povrch. Nafukovací máme až na šlapacím kole, tak rozdíl tam asi bude, ale co jsme vyzkoušeli koloběžek a kol, tak jsme si Puky moc oblíbili, dcera si manipulaci obstarává sama, mají to opravdu pěkně dělané, jen bohužel, děti rostou, takže ten vozový park se pořád rozšiřuje 😉.
@cermi77 Takže myslíte, že by s ní mohl syn bez problémů i do lesa, jo? (Tam chodíme nejčastěji, samozřejmě mám na mysli lesní cesty, ne se na kolobce prohánět houštinou, no ale sem tam tam je kromě výmolů i nějaká ta větev nebo kořen, kameny, no klasika jako na lesní cestě no... 🙂). Já jen aby aspoň trošku něco vydržela. Opravdu mi připadá vhodnější než ta Yedoo One. Akorát s těmi pěnovými kolečky mám nulovou zkušenost.
@verdos Syn (za necelé 3 měs. 5let, 105cm, 17kg) taky pořád chce koloběžku, zatím jezdil do školky na odrážedle (jedna cesta 1,5km skoro po rovině po zámkové dlažbě). Já sama jsem si koloběžku po porodu pořídila (neřídím), abych mohla s ním v sedačce jezdit do té školky, na nákup atd... a musím říct, že je to neskutečná makačka, vůbec se to nedá srovnávat s odrážedlem, nebo kolem. Nazpátek mám cestu lehounce do kopečka a fakt mi ty 2km z obchodu stačí, poseldních 200m do kopce to nevyjedu ani náhodou. 1x jsem byla za barákem na polňačce... nakonec jsem raději koloběžku táhla. 😅 Letos o vánocích konečně dorostl na 16" kolo, takže teď má to, koloběžka ho přešla. Až bude chodit do školy, tak mu chci koupit tu Yedoo, tam pojede taky po rovině po chodnících, ale to až za ty cca 2 roky. Sama mám dospěláckou Yedoo a je super, jen je to fakt makačka (hrozně to posiluje "zadkové" svaly.... ty po každé jízdě cítím fakt fest 😵 😵 😀 )
@blanka.k Tak já mám koloběžku od své puberty. Jednu z prvních dospěláckých v republice (tehdy to totiž ještě nebyla taková móda, ale mě kolo nebavilo, tak jsem si vymyslela koloběžku). A protože byla jedna z prvních, nebyla vůbec vymakaná, takže pěkně s tlustých (těžkých) ocelovaých trubek, pěkně ručně svařovaná, a pak lakovaná, vyšlo to i na dost peněz, a vůbec. A protože pocházím z kopcovitého kraje, tak vím moc dobře, jaké to je s koloběžkou do kopečka (zvlášť když ta moje má skoro 12 kilo!!! Poučená z té své vím naprosto přesně, co chci pro svého syna a i proto bych se klonila k té menší a hlavně lehčí... Na cestu do školky (pokud by do ní chodil) bych mu ji stejně nedávala. Po cestě dolů by se zabil a cestu nahoru by nevyjel :D. Ale tady u nás nahoře se dá právě po těch cestách trošku jezdit, do lesa a tak. Já si zase myslím, že naši kluci kolo zatím moc nevyužijí, protože u nás doma nemáme kolo ani jeden, já mám teda tu koloběžku no...
Ahoj holky, pořizujete tříleťákům koloněžku klasicky se dvěma koly nebo se třema (dvě vzadu)?
odrážedlo máme 🙂
Yedoo je fajn, my jsme tedy kupovali už rovnou Yedoo Two, ale bylo to k 5.narozeninám, předtím v necelých 4 začínal na té kovové s malými kolečky, protože byla lehká a on je takový tintítko hubený 🙂, ale ve školce měli několik kousků Yedoo One a jezdili na ní všichni, my jsme moc spokojení, syn právě jak vyzkoušel ve školce tu s nafukovacími koly, tak ji chtěl k narozeninám....já bych takovou věc asi nekupovala bez vyzkoušení, my jsme vždycky zkoušeli a okukovali nejdřív v obchodě všechno - odrážedla, koloběžky i kola, než jsme je kupovali....