Zdravím všechny. Prosím jaký názor máte na vozítka pro děti na kolo? Popřípadě jaké máte?
Uvažuji, že si koupim vozítko. Malá má 14 měsíců. Mám kluky 8 lete dvojcata, kteří mají kola, velké koloběžky a chtějí jezdit. Jenže já s kocarkem na cyklostezce za nima těžko dobehnu..jsou divocí tak jsem si říkala když koupíme vozítko, malá bude v něm a já zároveň na kole budu s klukama, sportovat a venku.. mám elektrokolo.
Tak si říkám jaké jsou možnosti zda někdo poradí?
Mamka mě odrazuje, že je to zbytečne, že je to těžké a nebezpečné.
Co vy?
@sorboni30 Vozítko beru jako řešení pro nesedící miminka. Pro 14m je lepší sedačka na kolo
@sorboni30 vozik za kolo je super. Najezdili jsme s nim opravdu hodne. Akorat do kopce to byl poradny zahul, cemuz se s elektrokolem asi vyhnes. Dalsi varianta je sedačka na kolo. Ja jsem pro predni, aby se s ditkem dalo jednoduse komunikovat. Cca od 15.m v ni mohly nase deti jezdit v pohode. Stridali jsme sedačky s vozikem. Vozik je ideal treba na poledni spani ditete, zejmena pokud ti doma uz nespi😅
@patypresdevaty s vozikem jedes stabilneji, s vetsim ditetem na kole v sedacce je treba horsi udrzet rovnovahu, kdyz se dite mele. Oboji ma neco do sebe.
@sorboni30 Já se také přikláním k variantě zadni sedacka na kolo (pokud dite uz nejakou dobu samostatne sedi). Pokud nechcete jezdit na dlouhe vyjížďky, kde hrozí, ze male dite usne nebo, ze by v sedačce trávilo mnoho casu. Vozik je těžkopádný na manipulaci, uskladnění, parkovani po ceste…
@sorboni30 my máme, využíváme ho i jako normální kočár, chodila jsem s ním běhat nebo jsme ho brali sebou na hory, protože tam by normální kočár neobstál. Párkrát jsem byla s ním i já na kole a je to docela znát. Teda někde na štěrkové cestě/ v terénu je to znát hodně, na asfaltu mi to nepřijde jako rozdíl vůbec. Jinak s ním často jezdí partner, bere to v rámci splnění své hlídací povinnosti. 😀 A s tou bezpečnostní, my třeba nejezdíme s vozíkem vůbec na silnici. Jezdíme jedině lesem nebo po cyklostezce. Partner jezdí na kole hodně, já dřív taky závodila a prostě lidi na silnicích jsou nechutně neohleduplní. Několikrát partner skákal do příkopu a auto ani nezastavilo a jelo dál. S tím vozíkem mi přijde, že jsou řidiči opatrnější. Dávají si větší rozestup, což třeba s dítětem v sedačce moc nedělají. Tam taky kolikrát předjíždějí tak těsně, že málem člověka smetou do příkopu. Prostě já bych s dětma na silnici nelezla ani se sedačkou ani s vozíkem. Kamarádka to třeba neřeší, jezdí po silnici s vozíkem pravidelně a nijak jí to nestresuje. Je ale otázka, jestli by to na kolo vůbec šlo. Máš motor do zadního kola nebo po pedálu? Protože vozík se přidělává pod upínák zadního kola a nevím, jak je to s komponenty na elektro ...
@cherie24 já nechci jezdit na silnici ale pouze na syklostezce.. bydlím u hlavní silnice, provoz je tu jak na dálnici, takže nepřichází v uvahu. Takže mluvím pouze o cyklostezce 😉 Jinak souhlasím..a vidíš to mě nenapadlo a tím upínáním. Mám motorek nad pedály jak je sedák tyčka. To si musím pozjistovat. Jinak dekuju
@sorboni30 ono se to dá využívat právě i jako kočár, je to fajn. Dá se sehnat i starší, ve 14ti měsících bych nový už vážně nekupovala ... Mladší má 15 měsíců a ještě pořád jezdí v tom miminkovníku ve vozíku a občas jsem jí tam na procházce nechala na volno a ona tam lezla a zabavila se. Je totiž dost živelná a nevydrží vůbec sedět v kočáru. Ve vozíku se jí celkem líbí. 🙂 A starší 3 letá v něm občas taky jezdila. Mohla si hrát, měla tam hračky, knížku, svačinku a zvládla takhe půl denní vyjížďku s tatínkem.
Něco takového nebezpečného jako sedačku za kolo ,tady u nás má velmi málo deti. Každá rodina vlastní vozík za kolo...
Je to super a dítě se tam vleze dle typu i do 5 let)
Může se to vzít i klidně na velký výlet do zoo apod...
My máme teď už druhý vozík
Dříve jsme měli thule coaster ( velmi holý jednoduchý takové nic moc sezení, odpružení žádné..popruhy jednoduché ( ale stacil)
Teď máme druhy thule cougar pokud se nepletu a ten už je fajn a koupili jsme snad za 420 eur v akci .má odpružení krásný sed oddělený úložný prostor lepší pláštěnku atd...
Jezdime v létě každý víkend.
Vozík je super
A s Elektrokolem bych do sedačky nesla už vůbec...;).
Malý má 2 roky ( ten dřívější thule byl pro staršího syna )
Jo a doporucuju i na 1 dítě vzít to pro 2 ( da se tam dát víc věcí...nákup .....táborák po cesteapod ;)
vozik za kolo ma pro me velkou nevyhodu, ze veskery smrad, prach a bordel ze zeme peimo to dite dycha a jak je nizki u ze me tip vic.. to, ze jsem videla jak nejakyblb na cyklostezce do voziku vrazil a volala se zachranka je dalsi vec. Rekla bych, ze lepsi je sedacka, my mame zadni upinani od Britax Romer a je super. Mala v ni jezdi uz dlouho na delsi cesty co by neujela, v roce mela 7kg. Je nastavitelna na vysku i pasy.
@fyii na propustnost plynu a džíny jsou testy vozíku...ty dražší jsou v pohode
@fyii když fo kola někdo tukne ,spadne dítě na hlavu...když tuknne do voziku nic se nestane
Jinak sedačku jsem měla a oproti vozíku to bylo peklo...týden jsem to vydržela a to jsem s ni nebyla ani na ceste
@sorboni30 já si mateřství bez cyklovozíku ani neumím představit (i když bez klasického kočárku ano 😀), brzy budeme pořizovat už náš 4.tý vozík (během 18ti let), protože bude třeba dvojmístný a teď máme jen pro jedno dítko. Na kole s dětmi jezdím celoročně (prakticky i celou zimu). Vybírám tedy s multifunkčním využitím i na jiné sporty, třeba na běh nebo se díky vozíku v kočárkové sestavě můžu s dětmi sama jen tak sbalit, vše potřebné pobrat, abych nebyla na nikom a ničem závislá a vyrazit na několikadenní trek přírodou. Do vozíku se vejde i školák, když je třeba, občas se to hodí.
Se sedačkou bych se jezdit naopak bála, i když pokud se na kole nejezdí nijak často, za špatného počasí a daleko, je to jistě o dost levnější řešení a celkově skladnější. Silnicím se maximálně vyhýbám, ale když už to jinak nejde, tak se bezoečněji cítím s vozíkem, nejradějo bych ho ssebou brala klidně prázdný 😄,protože ten u řidičů vzbuzuje asi respekt a opravdu objíždějí jak mají (tedy většinou), zatímco když jedu sama nebo třeba i s dítkem na tažném zařízení (to samé sedačka), tak se dost řidičů vůbec nenamáhá a div nedřou o řidítka, s čehož bývám fakt dost vyklepaná a fajt si raději dám pár km navíc než na silnici, ale prostě někdy to nejde...
@fyii
Vozík je rozhodně bezpečnější, stabilnější, pohodlnější než sedačka a navíc ho řidiči víc respektují. Pokud se najde debil který vás přímo sejme, tak je to fatální ve vozíku i v sedačce. Pokud vás jen "vytlačí" do škarpy tak v převráceným vozíku je upnuté dítě chráněné na rozdíl od sedačky.
@veronicka89 akorat je potreba pohlidat sirku voziku, ty vetsi nemusi projit všemi dvermi. Lidem kteri vozik parkuji v garazi na zahrade to je asi jedno, pro nas panelakove to bylo zasadni, abysme ho pred barakem nemuseli rozebirat.
@pinkninja nevím o vozíku, který nelze vyuzit samostatne ;)
@veronicka89 Nikdo nemuze vedet vsechno. Já takovy mám…
@pinkninja jaky?🙂
@veronicka89 Starsi Leggero.
@pinkninja no tak zo verim že tam určitě je aspoň to kolečko ve predu když ne jogging uprostred ,nebo 2 kocarkove prima v rozich vozíku🙂
@veronicka89 Podle mych informaci Leggero Twist tuto funkci nema.
A timto se omlouvam zakladatelce za pleveleni diskuze. Hezkou dobrou noc vsem.
@pinkninja
Ma
A aspoň budou zajemci o vozík vedet že většina vozíku se da pouzivat I mimo cesty s kolem 🙂
@veronicka89 Presne tak! Jesteze existuji takoví lide, s takovým zapalenim👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
@pinkninja
@veronicka89 děkuju holky 🙏
@sorboni30 Vozík se chystáme akorát prodat a bude to nostalgie. Jedna z nejlepších investic pro sportující rodiče, využili jsme na kole, inline, běh i do terénu opravdu dost, byl s námi i v zahraničí několikrát, vleze se do něj i dost krámů, dítě si pohodlně zdřímne, časem jsme brali obojí, i sedačku. Teď už máme Follow me, protože mladší ještě neujede tolik co starší.
Nedám na něj dopustit.
Zbytečné - to záleží jak kdo na tom kole jezdí, pro "vášnivé cyklisty" je to jediné řešení . Těžké - ano, ale ne pro elektrokolo. Nebezpečné - stejně jako jízda na kole.