Ahoj,
mám takový asi hloupý dotaz, ale naše malá 14ti měsíční holčička MILUJE vodu, jakmile najde nějakou nádobu s vodou (psí misku, kýbl, konev,..) hned do toho namáčí věci, vylévá ji,.. Teď zjistila, že jde vylévat hrníček s pítkem, tak je pořád zlitá a všude louže. Hraje si s vodou samozřejmě při koupání, ale to jí evidentně nestačí🙂 Určitě není sama a tak mi napadá, jak to děláte s vašimi dětmi, teď když se nemůže třeba na plavání? Máte nějaké řízené "vodní hry", že je dáte i přes den do vany nebo jim napustíte lavor a hrajete si s nimi? Nějak si to nedokážu představit, ale je na ní znát, jak moc jí to baví, tak bych to chtěla nějak vymyslet. Ideálně ale bez toho, abych měla obývák pod vodou a tady vládkyni všech moří plující na křesle 🙂)
Malé jsou přes 4 roky a vodní hrátky stále baví. Jako malá taky rozlévala, co se dalo 😃 občas jsme dali do mísy vodu v koupelně a hrály si tam. Třeba s hrníčky, lžičkami apod. Teď už je větší, tak koupeme panenku, občas jí nepustím dřez a dám jí tam dětské nádobí a houbičku na mytí. Chvíli myje a potom přelévá s hrnečku do hrnečku. Asi by se toho dalo vymyslet víc, ale až tak často se mi tu potopu potom uklízet nechce 😃 je třeba u toho mít teplo a počítat s následnou výměnou oblečení 😃
@1leny jo, tak náš malej to dotáhl na level, že když nemůže vylevat pití, napije se a běží někam do kouta a tam vyplivne a s tou louzickou si hraje 🙄 přes léto jsem neřešila, ale v zimě je to na prd,pořád převlékat, aby nenastydl a venku hlídat, aby nebyl mokrý 😣 jo a nedávno nám vlitl venku do louže, po kolena mokrý a ještě spadl. Ty mety domů do tepla nemusím ani popisovat ...😁
@amazonkajanik Tak naše malá si to tady asi přečetla nebo nevím. Každopádně dnes po tom, co jsem odstranila všechny hrnečky s pítkem a nechala jen láhev s brčkem, která nejde vylít, si "vycucla" pořádný hlt vody, ten vyplivla a jala se v něm máčet ponožky.....🙈
@1leny Jj a synovec dělal prý něco podobného 🤣
Dokud syn "plive" po zemi, tak už mě to nechává chladnou, ale jak to hodí do postýlky,nebo na gauč, tak dostane vynadáno ...
Mi sem včera nějak nešly vkládat příspěvky a koukám, že se sem pak nahrály všechny, jak jsem to zkoušela opakovaně...🙈
Každopádně moc všem děkuji za tipy a ujištění, že je to všude podobné🙂 Včera jsem malé napustila lavor a kýbl a vlezly jsme si do koupelny. Stačilo pět minut a byla mokrá kompletně celá, ale tak spokojenou jsem ji už dloho neviděla, takže to za to stálo :D
@1leny jak lituji toho,že nemáme v koupelně odtokovy kanál,nebo ještě lépe v kuchyni
Nafoukla bych bazének,nalila vodu a to by bylo rodeo 🤣 už aby bylo léto ...bude rybník, řeka, bazén na dvorku ...
@1leny kluci mi rádi prelevali vodu z jedné nádoby do druhé, i třetí, čtvrté.. vydrželi u toho dlouho, i někdy šli do vany, ale to spíš protože byli jak čuňátka, ve vane taky různé nádoby, řízené cokoliv mi moc neprochazi, oni mají svuj styl hry 🙂 jen to chce nejlépe na dlažbě 😁