Hezký den, ráda bych synovi a dceři nadělila pod stromeček společný dárek a myslím, že by se jim líbily koleje (vždycky, když jsou někde v koutku, tak dcera se k nim hned hrne). Jen nevím, které a taky jestli jsou třeba kompatibilní? Pořadí mi někdo, kdo třeba má více sad a příslušenství, co koupit, s čím začít? Koukala jsem, že v Lidlu jsou teď v akci nějaké koleje jako město, tak jestli se to vyplatí? Moc dekuju zabrady🙂
@1leny máme doma už několik let několik sad. Za mě jsou nejlepší Lidl, kompatibilní jsou, ale třeba ty z ikey tam jdou trošku hůř nasadit (musí se silou). Kaufland nevím, ale jestli je to značka Playtive, je stejná, jako v Lidlu a půjde to tedy k sobě.
Ale ten lidl je má nejčastěji v akci, když ne koleje, tak nějaké doplňky k tomu, nebo samostatně vláčky na baterky...za mě se tedy vyplatí ten základ koupit tam a pak podle chuti. Ale nejvíc právě kupujeme tam, protože tam něco mají co 2 měsíce, případně na eshopu taky. Jo a z Lidlu tam jdou koupit i některá autíčka, co po kolejích jezdí, případně i autodráha (je to fakt siroke)
My Ikea vůbec nemáme, tam bývaly ty plastové spoje, tak to asi sedět nemusí, jinak máme Lidl, Penny, Tesco (tam dříve mívali super doplňky, teď spíš vede Lidl), možná i něco z Kauflandu i Brio a možná i jiné a vše do sebe perfektně pasuje, jediné co, tak jsem jednou koupila v Kik a tam ty koleje nebyly z bukového dřeva, ale asi smrkového, měkkého a to nic nevydrželo, štípalo se to.
V Lidlu mají pěkné, tam mají kompatibilní snad všechno dohromady. U nás taky jedou koleje, pokud nechceš vyloženě dřevěné, tak naše děti mají duplo a nehrajou si s ničím jiným :D
@la_amanita je, nemohla bych poprosit o nějaký kontakt? Hodilo by se taky 🙂
@fifinka2020 ty 3D komponenty najdeš na Seznamu v té sekci, kde se prodávají věci, začíná to na Sbaz... Tvůrce se jmenuje Michal Mynář, nick eso.rimmer.
Snad takhle už to nesmažou.
Kompatibilní by měly být skoro všechny, my máme Lidl, Brio, křižovatky a depo ještě jiných značek a vše krásně pasuje. My už máme takový Chuggington 🙂. Ale kluci (3 a 7) si s tím hodně vyhrají a i u návštěv to má úspěch. Začínali jsme základní sadou z Lidlu.