Vhodná hračka pro 19měsíční dítě???

tomagge
4. srp 2021

Dobry den, chci poprosit o Vas nazor, doma se rozhorela hádka po tom co jsme byli na navsteve u manzelky rodicu a jeji tata chtel dat malemu na hrani krabicku s cigaretama, tu po mem prvotnim zdeseni vymenil za prazdnou krabicku, ja jsem trval na tom ze malemu do ruky nepatri, presli jsme to a dnes to vyplavalo opet na povrch, mazelka mi tvrdi ze o nic nejde ze je to proste jen krabicka protoze byla prazdna, ja tvrdim ze to tak neni. Jsem opravdu tak mimo ze si myslim ze krabicka od cigaret, byt prazdna nepatri 19 mesicnimu diteti do rukou? dekuji za Vase nazory

mourovatakocka
4. srp 2021

@tomagge Za mě ne, fakt nepatří, to je ale hovězí nápad dávat do rukou. Taky dávám dětem na hraní cokoliv se někde válí, aby to prozkoumávaly, ale krabička od cigár fakt ne.

prejeta_zaba
4. srp 2021

Jsem striktně proti kouření, nikdy jsem to ani nezkoušela, ale tohle je jen krabička. Jestli tchán doma nebo v blízkosti dítěte kouří, vzduch je tisíckrát horší než krabička. Takže za sebe v tomhle nevidím problém. 😝

klokanka31
4. srp 2021

@tomagge Je to stejně ulítlý jako kdyby mu dal prázdnou lahev od chlastu. Tyhle věci prostě dětem do rukou nepatří!

cilkat
4. srp 2021

V roce bych řekla, že krabička jako krabička... V 19 m mi přijde, že už ten obrázek a tudíž původní obsah vnímá a tudíž i úplně nevinná hra s prázdnou krabičkou vlastně normalizuje to, že cigarety k životu patří...

95newmommy2020
4. srp 2021

Tak nejvhodnější to není. Z jeho pozice asi netuší, co s dítětem. Nejspíš neměl ani normální hračky ? Hele za mě byly hrozne populární zvykajici cigarety. Hrála jsem si na to, že kourim a piju pivo. A jsem nekuřák a alko mi nešmakuje.

jiss
4. srp 2021

Já mám takovou teorii, že malá děcka chtějí věci v podstatě jen prozkoumat a až je mají prozkoumané a ošahané dost, tak ztratí zájem a přejdou zase na něco jiného. Ale čím víc se jim to člověk snaží sebrat, tím víc to chtějí a fixují si to jako žádoucí objekt a budou se k tomu snažit dostat. Takže jsem nechala našeho mladého si od cca 10 měsíců hrát s kovovým nádobím a od 11 s křehkým nádobím a od 14 s umytými lahvemi od piva, když si to našel sám (ne, že by to ode mě aktivně dostal). A vždycky ho to třeba po dvou až čtyřech týdnech přešlo. U krabky by záleželo, jestli má ještě tendence věci strkat do pusy, protože nás čerstvě devatenáctiměsíční bohužel ano, a to by teda byl humáááááč.

biciklissie
4. srp 2021

Ne, určitě ne. Jako jsou věci, co dětem do ruky nepatří, ať už z toho mají rozum nebo ne. A ať je to zajímá nebo ne. Můj názor je ten, že rodič by se měl důrazně vymezit proti tomu, co považuje za špatné. A tohle do toho patří. To je pak podobne jako u moji kamarádky, co dává pít svým skolkovým dětem (ani ne napít, ale celý svůj vlastní) birell. Pro mě absolutně nepřípustné. Totéž ta krabička (od) cigaret, vozeni vepředu na klíně v aute, i když někde na samotě atd. Jasný, taky jsme si se sestrou hrály na to, že kourime cigarety, aj., ono to k dětství patří, to zkoumání, ale kdo jiný, než rodič by měl vysvětlovat a proti určitým věcem se vymezit...

tomagge
autor
5. srp 2021

@95newmommy2020 diky hracek se před ním valelo mraky asi metr od něj...

jednaholkaa
5. srp 2021

@tomagge Prijde mi to v pohode, a to uz nekourim, pamatuju si ze vonely po tabaku, coz by mohlo byt pro dite zajimave.. muj nazor.

eviicka
5. srp 2021

Já sama bych to do ruky dítěti nedala, kdyby to ale udělal někdo z blízké rodiny, tak bych jen pohlídala, aby to dítě necucalo a drama bych z toho nedělala, pro mě zbytečný konflikt.

codal
6. srp 2021

Za mě určitě ne. Minimálně pro to, že na ni kuřák sahal, takže tam může ulpět bordel s cigaret, já nejsem žádná cíťa, ale tohle mi přijde jako úlet, jako proč, proč bych měla dítěti dat krabičku od cigaret, když je kolem hromada jiných věcí.