Ahoj maminky,
rozhoduji se buď mezi velkou panenkou (třeba i chodící a aby se dala také česat a vlásky něco vydržely), anebo jen klasická česací hlava (kde se dají vlásky i umýt a malovat i na obličej)? Máte nějaké konkrétní typy na doporučení? Předem děkuji za odpovědi 🙂
@monny88 mám zkušenost s tou česací hlavou, která je spíš už na vyloženě zkoušení účesů a malování jak píšete. Ta panenka je spíše na hraní ale dá se využít i na ty vlasy. Takže pokud chcete aby si s ní dítě i hrálo tak doporučuju panenku ale pokud už je větší a ráda se parádí tak doporučuju hlavu. Návštěva se té hlavy jednou pěkně lekla ale aspoň jsme se zasmáli 🙂
Dá se říct, že máme doma oboje. Panenka s nádhernými česacími vlásky, měří tuším zhruba 50cm, je to něco jako kamarádka. Česací hlava, s méně kvalitními vlásky. Rozhodně vyhrává panenka, ale asi tím, že je to kompletní hračka. Dcerka si ji obléká, nosí ledaskde s sebou, česání je jen jedna z činností, kterou s ní dělá. Česací hlava je jen česací hlava, vzpomene si na ni málokdy. Panenka byla tedy výrazně dražší, rozhodovala jsem se mezi Götz nebo American Girl, nakonec zvítězila ta druhá, líbil se mi víc obličej a kamarádka jela za rodinou do USA a byla ochotná mi ji dovézt, takže bylo jasno. Navíc se dá vybrat z mnoha variant délky i barvy vlasů, barvy očí, nechala jsem koupit panenku se stejnýma očima i vlasy, jako má dcerka🙂 Jo, jako muž koupil klukům autodráhu a už se nemohl dočkat, až si sám pohraje, tady jsem si trošku holčičí sen splnila já, ale dcerka je už 2 roky nadšená.