Ahoj, uvažuji o tom, že bych své dvouleté dceři koupila tříkolku. Máme doma koloodrážedlo, na kterém obstojně jezdí. Ale chci, aby se také naučila šlapat. Máte někdo doma tuto tříkolku https://www.mall.cz/trikolky/smoby-trikolka-mou... Jak jste s ní spokojeni? Ušlápne ji vaše dítě v pohodě? Bydlíme v místě, kde jsou samé rovinky a převážně chodníky a silnice, ale přesto bych chtěla, aby to dcera ušlápla a tříkolka jela dobře. Nemám v plánu ji jenom vozit, chci, aby to zvládla sama. Moc vám děkuji za odpovědi, uvítám i jiné návrhy tříkolek se šlapáním uprostřed.
@kocour1 ahoj, reaguju sice později, ale ráda bych se zeptala, zda jste tedy tu tříkolku smoby mountain bike zakoupili? Přemýšlím, že ji koupím synovi 3 roky, protože na kole nechce šlapat - bojí se, ale na koloodrážedle zas už jezdí dobře.. Děkuji.
Taky by mne zajímalo, jak to dopadlo. Děkujiii
Tak jsem ji nakonec koupila...asi dva dny trvalo, než dcera pochopila princip šlapání, pak ji v pohodě ušlápla, jezdila na ní asi týden, pak objevila u soudedů klasické dětské kolo s přídavnými kolečky a chtěla jezdit jen na něm...takže nakonec jsme koupili malé kolo s kolečky...jezdí na něm dobře, stejně tak si občas vezme i tříkolku, ale ta nemá moc dobrou rychlost a kolo jede lépe🙂...ale i ve dvou letech ušlápla obojí bez problémů. Další děti v ulici se díky této tříkolce naučily do týdne šlapat a teď už mají všichni kola s pomocnými kolečky🙂...jen moje neteř, která neumí jezdit ani na motorce s tříkolkou trochu bojovala - bylo toho na ní moc - šlapat, do toho řídit řidítky, koukat se kam jede...takže určitě je dobré mít před tím nějakou zkušenost s říděním - např. z motorky, pak se jen naučit šlapat...ale k tomu by stejně posloužilo první kolo s kolečky - je to v podstatě totéž🙂...
Ale nelituji toho, že jsem tříkolku koupila - bude super i pro druhé dítě, které na tom budu moc vozit s přídavnou tyčí...je stabilní, dobře se ovládá a na to, že je to tříkolka, tak jede dobře🙂
@kocour1 přijde mi že je to pro dvouletý dítě dost veliká zátěž a mě popravdě nenadchla, možná proto že jediné na čem do té doby dcera jezdila byla ta klasická plastová motorka a tohle mi po lehké motorce přide dost těžký.
Do provozu nemám odvahu-šlapat jsem ji učila hned jak jí dostala a pak celý léto, ale neušlápla to, pomáhala jsem jí vodicí tyčí, zároveň musí řídit a soiustředit se kam jede. TAky mě dost překvapilo že nemá brzdy nevím jak zastaví až pojede z kopce dolů a bude muset zastavit na konci chodníku. Letos jí to chci doučit pořádně aby se tříkolka využila, loni řádila na plastový motorce a ta už jí letos bude malá.
Moje představa byla motorka, kolo bez šlapek a pak klasické kolo ale přítel má svou hlavu a tříkolku koupil bez porady se mnou ale to je mimo téma 🙂