Holky, poraďte dle vašich zkušeností, s čím si děti vyhrajou na zahradě víc, s trampolínou nebo zahradním domečkem s kuchyňkou? Mám skoro dvouletou dcerku. Děkuji za hlasování 😉
Trampolína 😉
@zuzita15 Já bych koupila domeček
@zuzita15 těžké říct, každé je jiné. Trampolína je rozhodně na delší dobu. Tzn domeček omrzí dříve. Navíc trampolína je dobrá na fyzičku, takže kdyby šlo jenom jedno, tak rozhodně trampolína. A za mne k tomu ještě houpačku .-)
trampolina, zdroj urazu kdyz je vice deti a ruznyho veku. v domecku se nezrani, takze zalezi na typu ditete, zda je to divocak ci ne.
@klaari tak to je ale o blbosti těch rodičů, co tam děti takto pouští, nepoužívají síť, trampolínu mají v blbé stavu a atd... Když se používá jak má, je to bezpečné.
I nas frci domecek uz 4 roky. Vyhrajou si tam deti obou pohlavi. Super je klouzacka, houpacka,kokotoc,prolezacka odrazedla i vodni stolek. Trampolinu budeme stavet ted. Deti maji 3 a 5 let. .
Dcera dostala domeček. Hraje si s ním stále, ale věřím, že trampolína by potěšila stejně. 🙂 Jen já nejsem velký fanoušek. 😀
Zatím nemáme ani jedno, ale budeme letos pořizovat domeček. Máme kamarády, co mají na zahradě oboje, a děti preferují hraní v domečku. Na trampolínu vylezou a za 5 minut zase lezou pryč. Je dobré někde vyzkoušet, co dítě bude bavit více.
Trampolína-rozhodně! ❤️
Z vlastní zkušenosti trampolína. Ted domeček vystačí, ale brzy se okouka, trampolína je na delší dobu. Ted jsme koupili domeček dceři, chvíli nadšení (půl dne), a od ty doby zase chodí skákat k sousedům 🙄
@eithelwing ja prave taky nejsem moc fanda trampolin, ale dneska je to velky hit a dcerka, kdyz jde okolo tramposky, tak krici hop hop hop, ale dlouho tam nevydrzi 🤨 Navic jsem ted cetla, ze to neni idealni na klouby a ani z neurologickeho hlediska u malych deti, jenze to by clovek nemohl delat nic.... Resp dite
Zaroven teda vleze do kazdeho domecku, ktery potka. Minuly tyden u znamych byla v domecku zavrena jakou dobu...
@kmarie81 jj taky jsem cetla, ze je na trampolinach hodne urazu, ted na dovolene slitla asi 5leta holcicka, ochranna sit tam byla, ale slapla mezi pruziny a sla po hlave ze zebriku. Piskoviste mame, ale chtela jsem to jeste necim doplnit, aby to mohla stridat. Doma ma kuchynku a vari, ne porad samozrejme, ale vzdycky se ke kuchynce po case vrati. Asi teda vitezi domecek... Sama si zatim nehraje skoro nikde a nikdy 😆😆 az na tu kuchynku, k te asistenci nepotrebuje
Máme oboje a synové si hrají v obou dvou. Trampolína jedině Marimex, pružiny mimo ochrannou síť. Starší dostal trampolínu, když měl 3, mladší tam byl od narození pod dohledem, kolikrát jsem v šestinedělí s ním v ní ležela🙂 Domeček máme veliký, jen zákĺadna je 2,5x2,5metru, dá se tam spát, součástí je skluzavka a nahoře plošina, kde si hrají. Kluci mají 9 a skoro 6 a pořád je to v kurzu.
Pokud se na zahradu vejde, tak ideálně obojí. Můžete využít třeba stromy - na zavěšení houpačky i umístění domečku..
My máme samostatnou trampolínu a domeček - spodní část je úložný prostor, vedle pískoviště, nad je v horní části prostor na hraní se stolem a postelí, k tomu vede plošina a z ní dolů skluzavka. Ještě bokem budeme dělat lanovou konstrukci na šplhání s houpačkou.
Jako zdravotni sestra na detske chirurgii trampolinu nedoporucuju. Kdyz jsem tam jeste nepracovala, tak jsem taky o ni uvazovala, ale nyni uz vim ze ne. Chodi opravdu strasne moc urazu, staci, ze si sednou na ruku a je zlomena a vetsinou jdou i ty deti na sal. Je to opravdu velke riziko. Takze bych poridila bud domecek nebo nejake jine vyziti pro deti. Samozrejme zalezi na veku ditete, trampolinu bych volila tak 10+. Hlavne deti male nemaji na trampoline co delat, nemaji vyvinuje klouby....
Domeček, děcka si tam různorodě vyhrají, oproti trampošce. Můžou v něm jíst, odpočívat, tahat si tam hračky, je to úkryt, schovka. Na trampošce se sice vyřádí ale pokud ještě nejsou dceři ani dva roky tak bych začla s domečkem. Trampošku může zkusit na různých dětských akcích, u kamarádů.
@zuzita15 my máme oboje a poctivě to střídá. Oboje jsme pořídili ve 2 letech. Záleží, co víc chcete.. V domku neustále vaří a nosí nám své výtvory. Má tam i poličky, tabuli a další blbinky.. Na trampolíně je šťastná. Nutno dodat, že si už zvládla na ni zlomit ruku. Ale to by si možná udělala kdekoli, její kamarád ji shodil z ní na zem.. Domeček nezabere tolik místa. Za mě hlasuju pro oboje 😁
@zuzita15 My to děláme tak, že když jsme někde na návštěvě a tam trampolina je, tak si ji dcera uzije. Ale domu fakt ne... Známý dělá na emergency a nejhorší zranění děti jsou z trampolin. 🙄
Ok, diky moc za nazory, poridim domecek.
Mate nejake konkretni tipy na domecky? Libi se mi Smoby s kuchynkou, je to teda plast, ale prijde mi celkem interaktivni. Je to na chalupu, tak zas nechci porizovat neco za 15tis
pokud máte místo na oboje, tak oboje, pro malé dítě do 5 let domeček, pro větší 5+ trampolínu, ale bezpečnou za dodržení všech bezp.podmínek, tj. ochranná síť, zakryté pružiny, pořádné ukotvení, zapínání zipu a skákání vždy jen 1 dítě, tak je bezpečná, úraz se může stát i v domečku, nedá se říct, že domeček je 100% bezpečný a trampolína 100% nebezpečná, pokud je tvoje dítě "skákací" typ, tak trampolína je skvělá investice, dá se na ní dělat spousta jiných věcí než jen skákat, dlouho jsem se jí bránila a pořídili jsme až teď za korony pro děti 8 a 5 let - dřív bych měla strach. Za mě maximální spokojenost, využitá je na 200%, děti se na ní vyhrají maximálně, zabere půl zahrady, ale o zábavu je postaráno...
@blondynka400 riziko úrazu je na trampolíně poměrně vysoké i když se používá jak má. Vymknuty kotník při doskoku nebo zlomené zapesti, když si dítě na ruku sedne, se může přihodit kdykoli.
@emamaira to by ale pak děti nemohly dělat vůbec nic, jenom sedět na zadku a koukat. Podobné věci se můžou stát například i při běžné hře a nebo skákání na trávě....
@blondynka400 to si taky říkám, náš syn je schopný zakopnout sám o sebe a na žebříku spadnout z prvního schůdku😀
@emamaira riziko úrazu na trampolíně je podle mě stejné jako při jízdě na kole, běhu, houpání na houpačce, lezení po průlezce a milionu dalších věcí, prostě děti mívají úrazy, s tím musí člověk počítat, riziko se dá snížit správným používáním vybavení, nikoli odstranit úplně....
Mne ani tolik nevadi riziko urazu, zranit se muze kdekoliv, ackoliv u dvouletaka je vetsi pradepodobnost na trampoline nez na kole, na kterem jeste neumi a dlouho umet nebude 😉 Spis mi vadi ty otresy na klouby a nervovou soustavu (u tak malych deti), ale zas co odbornik, to nazor...
@zuzita15 hlasuju pro trampolínu. Navíc když se pořídí dostatečně velká, děti ji užijí mnohem dyl než domeček ☺️