Ahoj, mám skoro 5ti letého kluka a přemýšlím, co k Ježíškovi. Nic zvláštního si totiž nepřeje. Začaly ho bavit karty a člověče, tak mě napadla nějaká hra na tento způsob, kde se hází kostkou nebo tak něco. Můžete mi prosím něco doporučit? Díky Tereza
@terezulinka Značka Djeco ma krasne karetni i jine hry. Kouknete treba na eshop Agatin svet. Pak mame treba hru Kvído Obchod od Albi.
@terezulinka Naše děti (6 a 4) teď hodně baví Karak 😉
@terezulinka U nás je nejoblíbenější Karak. Taky hodně hrajeme Dobble.
Pro šestileťáka jsem teď kupovala taky Karak, tak uvidíme, jak zaujme. Jinak tady jsou třeba tipy na hračky podle věku a loni jsem z toho pár věcí vybrala. Úspěch měl třeba dalekohled: https://cdn-smartemailing.cz/10017/media/tmb/mo...
@terezulinka Moje kluci miluji Z pohádky do pohádky a široký, dlouhý a bystrozraky jsou to obě dvě deskové hry a kluky to moc bavi. Letos premyslim, že jim pořídíme Smolicka pacholicka hru.
my kupujeme letos dostihy a sázky junior, jinak máme klasické i obrázkové člověče, padající opice, dobble, moc hezké jsou hry od lucie ernestové
monopoly junior, z pohadky do pohadky
Karak - pětiletý (teď už šestiletý) syn ho miluje. Ale je to přeci jen trošku vyšší level než člověče.
@terezulinka doporucuju fb skupinu deskovky pro tri bratri. Maji to rozdelene dle veku. Recenze k tomu. Dneska starsi dostala hadej kdo, labyrint, smolicek pacholicek a bobri klan. Miluje hru kralovstvi lesa, cink, a vsechny karetni hry.
Já doporučuji hru Hadi a žebříky. Syn 4,5 roku rád hraje a naučil se díky tomu čísla do 100.
U nás se nejvíc v tomto věku hrály Želví závod, Spící královny (holky) a hry pro prcky od Haby. A potom krátké hry typu pexeso, kimovky, závodní hry, chodičky. Z toho jsem pak vytvořil a vydal soubor rychlých her Bambilion (Dummy Bear) 🙂
Synovi je 6,5 a loni chtěl Dobble (Cars), pak jsem vzala Zetore nezlob se, je to jak člověče ale s obrázky traktoru, což je pro kluky lákavější. Letos chtěl Tik tak bum, je několik verzí, že to měli ve školce a bavilo ho to, ještě chtěl Vzhůru nohama, nevím přesně o co tam jde, člověk si nasadí nějaké brýle a vidí vše vzhůru nohama, dělá nějaké úkoly či co. Já třeba v tomhle věku i starší měla ráda Kloboučku hop a to chytání rybiček na pruty v tom kole jezdícím. Můj syn třeba nemá rád hry kde se sedí a nic moc se neděje, jako pexeso atd. Je spíš na ty akčnější jako výše popsané, ještě máme Skákající králíček.
Sice to není princip házení kostkou, ale u nás holky 5 a 8 teď jedou Psí život - http://eshop.lorisgames.cz/cs/psi-zivot/. Je to karetní hra do 20 minut s nádhernými ilustracemi. Jinak v 5 tu starší hodně bavil i Jurassic Snack, tam jsou boží figurky dinosaurů
Co třeba Nezlob se človíčku 🙂