Šlapací kolo pro dítě s 93 cm. Kde bych sehnala?

berculka
28. čer 2020

Hezky den,
Je nejaka sance sehnat slapaci kolo 12 palcu, ze ktereho dosahne na zem nase 3 leta holcicka, ktera ma 93 cm?
Hrozne by chtela jezdit. Dneska jsme zkusili 14palcove, na kterem ve stejnem veku zacinala jeji starsi segra a absolutne nedosahne a urcite jeste cele leto ne...
Na netu se moc neuvadi vyska sedla u 12 palcovych kol, tak nemate vy nejaky konkretni tip?
Pomahala jsem jinpridrzovat za sedlo a na to ze slapala poprve v zivote jsem ji po chvilich mohla pustit a jela treba 2 metry sama. Starsi dcera taky zacinala rovnou bz kolecek. Proto bych potrebovala nejake kolo kde dosahne na zem, jinak by k tomuhle stacilo pridelat kolecka a mohla by jezdit, ale to nechceme..
Dekuji moc

cilkat
29. čer 2020

Syn má Specialized 12' (viz foto). Začal jezdit teda až v době, kdy má zhruba metr, ale dosáhne na zem pohodlně celými chodidly (má sedlo dané tak nízko, jak to jen lze, aby pod něj šla dát ještě "rodičovská vodící tyč", takže jde dát o nějaké 3 cm níž ještě). Myslím, že pokud by jí stačilo dosáhnout špičkama (tak jak se z kola má), tak by jí mělo sedět. Na netu jsme na nějaké tabulky výšek sedel a moc neseděly...

janulik2008
29. čer 2020

Existuju aj velkosti bicyklov 10 ale to su asi velmi male :-/

konidana
29. čer 2020

@cilkat u tohoto kolečka nejde už snížit sedlo? Chápu že kvůli vodící tyči, ale jinak je rám dost nízký a jednoduchým zkrácením sedlovky u prodejce nebo v servisu by sedlo šlo určitě nastavit mnohem níž.

cilkat
29. čer 2020

Na fotce je sedlo zhruba v nejvyšší pozici, jde o celou tu černou tyč dolů. (Pardon, fotka není moje, ale od člověka, který kolo prodával, že už z něj jeho děti vyrostly)

majsina
29. čer 2020

@berculka syn začínal také na Specialized 12 rovnou bez koleček. Výškově tou dobou +- podobně.