Skákací koník - hopsadlo, může dětem uškodit?

tinulla123
26. kvě 2017

Ahojky, slyšela jsem, že nejsou vhodné pro děti hopsadla, že jim to může uškodit, ale jsou těmi hospadly myšleny i skakací koníci tohoto typu https://hopsadla.heureka.cz/john-skakaci-konik-...

Vím, že škodí ty, co se do nich děti vloží a hopsají tady tohle https://darky-hracky.cz/pro-nejmensi/bright-sta...
o tomhle ani neuvažuju, ale ten skakací koník se mi docela líbí a přemýšlím, jestli mu může taky nějak uškodit?

bendys
26. kvě 2017

on ti nikdo 100% rozreseni neda, ale vse (hopsadla, satky, choditka, nutela, ockovani, svetovy mir) je otazka miry. ano pokud ti na tom konikovi bude dite hopsat denne 8 hodin tak to na nem asi nasledky zanecha. pokud si s tim bude hrat standarne - minutu pak ho zaujme neco jineho a pobezi tam atd tak ne. ano muze spadnou a bouchnou se, odrit se atd; ale fatalni dusledky by to snad byt nemelo.

dora13
26. kvě 2017

Skakaci konik je v pohode🙂 Ono na tech hopsadlech je blby, ze se tam davaji deti, co jeste nemaji vyvinute poradne kycle, klouby, skodi jim ta vertikalizace, atd.
Tento konik uz je aktivni hracka, takze uplne v klidu -- jen bacha na pady, byva pomerne nestabilni.

alenka_p
26. kvě 2017

Tak ono ani to visící hopsadlo nebude zas taková tragédie pro sedící a chodící děti (pro které je určen ten koník), problém je hlavně v tom, když se do něj rvou mimina, pro které to fakt vhodné není...

lovely_creature
26. kvě 2017

Ten koník je už aktivní hračka pro pohyblivé děti, co zvládají chodit. Tam už bych to neřešila. Špatná na hopsadle je vertikalizace nesedicich

tinulla123
autor
27. kvě 2017

díky za názory, tak to by u nás mělo být v pohodě, malý má 9 měsíců, sedí už od 7,5, staví se od 8 měsíců a ted už obchází nábytek 🙂

danny36
27. kvě 2017

Rozhodně neublíží, my ho měli doma také 🙂 Teď ho mám i z potahem na bazárku, pokud byste chtěla 🙂

mollynka
27. kvě 2017

@tinulla123
Ahoj,nedávala bych ješte v 9m ,je opravdu dost nestabilní. My ho máme doma,malý je 15m,sama chodi už od 10m a i teď se ji občas povede,že se s ním převratí a spadne. Počkala bych radši 🙏🏼

tinulla123
autor
27. kvě 2017

no uvažuju, že by to dostal na první narozeniny, tak uvidíme, dřív mu to dávat asi nebudeme, je pravda, že ted je dost nestabilní...