Sedačku na kolo, nebo vozík za kolo?

klarisa6
11. únor 2016

Ahojky, mám pocit, že jsem nějak zpustla, nebo co 😒 pořád se točím jen kolem domácnosti a své dvouleté dcerky, se kterou jsem teď doma... sice jsem někdy celkem znavená... ale jaro se blíží... a cítím, že by to chtělo ještě něco jiného dělat... jednak se přemlouvám, že se budu učit angličtinu, abych trochu procvičila mozek 🙂 ...někdy začínám mít pocit, že pondělí, středa, neděle, jsou stejné dny 😀 ... a také už strašně hodně let jsem nejela na kole. Docela se mi stýská 🙂 A tak jsem si říkala, že bych to kolo chtěla oprášit a začít svou dvouletou dceru vést také ke sportu. A tak se ptám co je lepší pořídit - sedačku na kolo, nebo takový ten vozík za kolo? Mám pocit, že pro pohodlí dítěte je lepší ten vozík, jenže já musím koukat na každou korunku a tak vyjde levněji ta sedačka. Co mi radíte? Děkuji 🙂

konidana
11. únor 2016

@klarisa6 pro dvouletou už v pohodě sedačka. Nám se osvědčily ty přední obyč mini sedátka. Dá se s dítětem při jizdě krásně povídat:D

drakenn
11. únor 2016

Ahoj, my máme vozík za kolo už 7 let, vozili jsme v něm oba kluky. Do vozíku můžeš přibalit i hodně věcí na cesty. Dle mě je to bezpečnější, což jsem opravdu vyzkoušeli. Manželovu synovi při jízdě na bruslích malej ujel a sjel z kopečka při čemž se 2x překlopil. Malý byl připoutaný jak měl, nic se nestalo, malej to ani nezaregistroval, neplakal, právě naopak. Vozík má i tu výhodu, že předěláš kolečka a můžeš vyrazit do města na nákupy a i na ty brusle.

chris_n
11. únor 2016

V čr jediné sedačky. Tam bych s vozíkem nevyjela. Cyklostezky často po silnici a to teda ani náhodou. Naopak tady u nás jsou vozíky hit. Často nahrazují kocarek

mandala
11. únor 2016

Určitě sedačku, jednak jseš s dítětem v kontaktu, jednak si myslím, že je to pro něj sice možná méně pohodlné, ale podle mého pro něj zajímavější, můj syn sedí, ani nedutá a jednak si myslím, že ty vozíky jsou docela nebezpečné, ale je to pouze můj názor, třeba mi ho někdo vyvrátí. A kromě toho se s vozíkem strašně nadřeš. 😉

chris_n
11. únor 2016

@mandala nebezpečné nejsou.v čem? Nebezpečné je v čechách okolí a chybějící samostatné cyklostezky

mandala
11. únor 2016

@chris_n Ano, s tím souhlasím, já bych se osobně bála vyjet na silnici s plným provozem, kde je vozík neviditelný, pokud nejedeš přímo za ním a to, že děti mají hlavu v úrovni výfukových plynů mě taky nepřijde ideální. 😒

chris_n
11. únor 2016

@mandala tak tak. Tady se jezdí po stezkách mimo a je to super

verka4d
12. únor 2016

Taky máme sedačky na kola,s vozíkem bych se bála. Dítě je hrozně nízko,dýchá smrad z výfuků,nevidím na něj,dítě toho moc nevidí... Je to můj názor,nikomu ho nenutím,ale já bych děti do vozíku nedala.

kacca11
12. únor 2016

Sedacku, vozik maximalne na cyklostezky, na silnici urcite ne. Ale dite je nizko, dycha akorat prach.

klarisa6
autor
12. únor 2016

@chris_n Díky za odpověď, to je pravda, že vozíky nahrazují i kočárky, nebo ty plyny z aut, prach...fuj. Začínám uvažovat o těch sedačkách. Můžete mi ještě poradit, na co se u sedaček zaměřit, co má, nebo nemá mít, nějaké bezpečnostní prvky, atd... děkuji 😉

klarisa6
autor
12. únor 2016

@verka4d Děkuji. Máte pravdu, souhlasím. Můžete mi ještě poradit, co taková sedačka má, nebo nemá mít, na co se zaměřit, až jí budu shánět. Díky 🙂

verka4d
13. únor 2016

@klarisa6 Jee,to asi moc neporadím,my už je máme 13 let. Jednu máme uchycení na rám kola a druhou na nosič. Jsou tam tříbodové pásy a ještě takové ty přezky na nožičky,aby děti nedaly nožku kam nemají.
Ale když se zeptáte ve special.obchodě,určitě rádi poradí... 🙂

klarisa6
autor
13. únor 2016

@verka4d Tak vím, že mi taky poradí, ale taky jsou tací, kteří potřebují prodat... a když vidí, že tomu nerozumím, tak to jde pak snadno. Proto se ptám tady na rady a zkušenosti ostatních 🙂