Ahoj maminky. Jsem velký příznivce saunování a jeho vlivu na imunitu. Ráda bych chodila i s dcerkou. Má 4 měsíce. Něco jsem si přečetla na netu, ale spíš by mne zajímaly osobní zkušenosti a názory🙂 je tu někdo, kdo se chodí saunovat i s mimčem? Díky
Saunu miluju ale vzhledem k tomu, že malé děti neumi regulovat teplotu(nepotí se), tak se minimálně do roka nedoporučuje a to respektuji... Moje děti teplo obecně nemají v lásce, takže sauna fakt nee, jedině kdyby tam bylo pískoviště s bagrama 😅
Zkouseli jsme s nejstarsim v batolecim veku, vydrzel asi tak 5 vterin a vic nechtel.
@zuzulenka já chodím s dcerkou asi od 14 měsíců, chodila bych i dřív, ale bylo léto a vedro ..takže jsme začali na podzim. Chodíme do sauny normálně pro dospělé (teplota 90). Zpočátku jsem byla dvě minutky a postupně prodlužovala. Je fakt, že jsem to tam kolikrát prokojila 😀 teď už vydrží i těch 8-10 minut, když chce jít pryč brzo, snažím se jí zabavit (beru hračky, hraju ji divadlo) a když vidím, že už fakt nechce, tak prostě jdeme. Ale ona to miluje a většinou mě z bazénu už tahá ven, jde si pro tašku, bere hračky a odchází směr sauna 😀
Pak si ji vemu do náručí a ponoříme se do kádě se studenou, to vždycky akorát vyvalí oči a jdeme 🙂
Švagrovou mám ve Finsku a tam se běžně saunují o těhotné a mimina...jiný kraj, jiný mrav 🙂
U nás se saunování moc nechytlo. Jinak v severských zemích mívají pro děti saunu na nějakých 60°C. Miminka jsem tam neviděla (což ale mohlo být tím, kde jsem se saunovala), zato malé, asi tak školkové děti běžně.
@barmil Ano, tady je plavání s miminkama plus sauna, ale já si právě představovala jít i s mužem a prostřídat se, abychom si to užili i my🙂 já kojím, tak že bych vyrazila sama nehrozí. Ale chci chodit i s malou právě kvůli posílení imunity, udělat si z toho takovou rodinnou relaxaci. A spíš si pronajmout soukromou. Mě zajímalo, jak na to reagují miminka🙂
Primo osobni zkusenost se saunovani miminek nemam. Pokud bych totiz chtela chodit do sauny s mimcem, tak jedine do vlastni/soukrome. Tam si clovek jednak muze nastavit teplotu a jednak preci jen ve verejne saune by clovek mel brat ohledy na ostatni a placici mimco a mama, co neustale coura tam a zpatky asi neni to, co ostatni navstevnici sauny cekaji, kdyz si tam jdou odpocinout a vypnout hlavu... Ja kdyz byla mala, delavalo se jedno odpoledne v saune primo pro rodice s detmi, ale v dnesni dobe jsem ho nikde ve verejnych saunach nezaregistrovala.