Ahoj, přemýšlím o nějakém rukodělném či uměleckém dárku pro roční holčičku nebo i o tom, že bych jí sama ušila panenku. Měli jste někdo podobné choutky? Nedostatkem hraček doma netrpíme, jde mi o to, aby dáreček vyjadřoval poděkování a radost, že se narodila. (Mimochodem, odkdy si holčičky hrajou s panenkou a kočárkem?)
Dceři jsem k prvním narozeninám šila deku - objevila jsem nějaký čas před časopis Marina a zamilovala se do vzoru. Postupně udělám deky i klukům. Akorát jsem doobjednala poslední látky pro Ondřeje 😉
Vím, že panenky šijou ve waldorfksých školkách i maminky dětem. Hm, já se zmůžu nejpravděpodobněji jen na takovéhotoho žužláka na spaní...
Zároveň uvažuju i o nějakém vyřezávaném dárku z Fleru, tam jsou nádherné věci (ručně malovaná zvířátka do krabičky, promakaná Noemova archa...). Ale mám pocit, že v hromadě věcí, které máme doma, se to stejně jaksi ztratí a dítko si s takovým jedinečným dárkem možná ani nepohraje nebo ho neocení...
http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8744
Mmch můj dvouletý syn si s kočárkem s panenkou hraje (u prarodičů, mají jeden poděděný po neteřích)...
Ještě někdo nějaký nápad?
Já šla pexeso. Udělala jsem jen asi 12 kousků, šest dvojic se zvířátky. A panenku jsem šila až asi kolem druhého roku a nyní na Vánoce jsem ušila polštář ve tvaru jednorožce.
@2veverka me to taky napadlo,ale absolutne nemam cas ☹ 😀 . Me se hrozne libi hackovane panenky 😵 😵 😵