Ahoj, tak je po Vánocích a někdo má třeba čerstvé zkušenosti 😀 Chtěla bych dceři výhledově koupit k 4r narozeninám pořádnou panenku. Už má jedno "miminko", takže bych chtěla spíš panenky stylu "holčička", realistický vzhled (žádné podivnosti typu LOL), česací vlásky, spíš nemrkací, hezký kukuč 🙂 Vícekloubová by byla fajn, ale není podmínkou. Máte zkušenosti třeba s Paola Reina, Götz, Llorens...? Aby se s ní prostě hezky hrálo, měla hezké proporce (a úhly rukou, nohou), vlásky aby něco vydržely... Děkuji
@sebinka123 Díky, právě jsem přemýšlela, zda celovinylovou, nebo látkové tělo... Celovinylová mi přišla lepší na údržbu, mytí (neplánujeme panenku koupat, jen omýt v případě zašpinění)... ta látková má taky výhody... Jak tam drží ty ruce a nohy (jaký mechanismus)? Do jakých úhlů se dají pohybovat?
Nemam zatim vyzkouseno, ale moc se mi libi tyto. Budu kupovat dceri v prubehu roku:
https://www.lolistore.cz/142-panenky-las-amigas...
@daasqua ty vinylové části jsou velice dobře prisite. Kdybyste viděla, co všechno s ní dělá 😁, ale máme ji od Vánoc, tak doufám, že vydrží.
Já jsem chtěla s látkovým tělem, protože ty celo vinylové se jí špatně oblékají a jsou pro ní horší k manipulaci. Ale moji dceři je 1,5 roku.
Co se týká údržby, tak hned ji polila ramínko kakaem, protože panenka s ní musí být všude. A šlo to krásně dolů navlhcenym hadříkem.
Klidně se ptejte. Když budu vědět, odpovím.
Jo a pasují ba ní boty od panenek baby born a bsby annabell 😉
Panenku jsem řešila asi 2 měsíce, protože nechci, abysme jich měli mraky a ležely v krabici. A chtěla jsem, aby se jí s ní dobře manipulovalo, aby hezky vypadala, byla dobře zdržovatelna. Zatím jsme moc spokojeni.
Popravdě jsem byla na mrtvici, protože mi ze začátku přišlo, že snad nejde sehnat panenka, která by nemluvila, necurala, neblikala, kolikrát ani nevypadala jako panenka a až po delším hledání jsem našla ty španělské a to byla láska na první pohled. Baby born dostala od babičky a tu asi brzo prodám. Vůbec ji nezajímá.
@sebinka123 Muzu se zeptat, ktera konkretne to je? Tina? Elena? Diky moc! Vypada bombasticky. Uz slintam. I jejich kudrnata verze je uzasna 🥰
Jo a ten vinyl je příjemný na omak, v podstatě jako dětská kůže. Žádný plasty, nedej bože ještě s otřepem. A to tělíčko je vycpane dutym vláknem, velmi pečlivě. Nejsou tam žádné nerovnoměrne cucky. Fakt za ty peníze je to super.
@andyna85 jo, tak na tu jsem taky koukala, ale bála jsem se těch vlnitých vlasů. Jak se udržují a češou? Hrozně se mi na ní libily ty pihy 👍
A víte co😁já jsem ji teda dopředu chlapovi neukázala, ale až když přišla a taky se mu líbila. A dokonce řekl, že vypadá skoro stejně jako naše dcera. A má pravdu. Nechci tu zveřejňovat fotku dcery, ale opravdu jsou si hodně podobné. Už to řeklo i víc lidí 😁😁
@sebinka123 tak my jsme ji zatím nečesaly, ty kudrny jí krásně drží. A to s ní dcerka každý den spí a pořád jí všude tahá. Právě všichni, komu jsem panenku ukázala, tak hned, že vypadá jako dcerka 😀. Tu jsem prostě musela koupit 😁
@andyna85 já jsem si právě neuměla představit, jak ji bude cesat. Dcera chce zase všechno hned cesat, včetně mě 😁, ale taky chce panenku oblikat a svlikat, tak ji vždycky ucesu účes, aby ji to líp šlo. No, co vam budu povídat. Hrajeme si obě.
A jak píšete. Naše je modrooka blondýnka a jsou si také s panenkou podobné. Byla to prostě trefa do černého.
@sebinka123 Moc děkuji za informace a fotky, je to krásná panenka 🙂 Asi to látkové tělo bude opravdu lepší, dcera má nyní klasickou baby born a ta je hodně tuhá, takže ji tolik nebere (stará se o ni jako o miminko, ale že by ji pořád "ňuňala", to ne, vytáhne ji jednou za čas). Taky budu asi koukat, aby byla panenka dceři podobná (ale ona má tmavší hnědé rovné vlasy a modré oči, tak uvidíme 😀).
https://www.rajhracky.cz/llorens-sara-53528-p17...
Oni dělají hodně typů panenek. Třeba tahle? 😉
@sebinka123 Aaa, zrovna jsem na ni před chvílí koukala, napsaly jsme obě naráz 🙂 Ano, ta by se dceři asi podobala nejvíc (až na oči)... není to podmínkou, prohlédnu si i jiné, jen mě to tak i předtím napadlo, že by bylo fajn, pokud by měly podobné vlasy.
@daasqua ještě se mi hodně líbí Paola Reina. Ty mají taky hodně typů holčiček. Ale tu jsem zatím nechtěla, protože je nedělají s mekkym tělíčkem. Tu plánuji pořídit později. Přece jen má malá teprve rok a půl. Ale je to teda maminka na 100%a jak jsem nedávno četla, tak mam štěstí, že mám holčičku, kterou zajímají panenky.
Jj, psali jsme současně 😁😁
@sebinka123 Ano, ty se mi taky líbí. Škoda, že mám jen jednu dceru (a kluka); kdyby byly dvě, tak bych třeba kupovala od jedné značky dvě různě vypadající panenky a holky by si více vyhrály. Třeba tu Paolu dostane potom k vánocům 😀
@sebinka123 Nase zase vypada jak Elena s blond vlasy 🙂 Ta kudrnata je uzasna
Dcerka (6 let) má kloubovou GÖTZ a Paolu Reinu 32cm. A jsou boží obě 🙂. Vypadají opravdově, dobře se česají. Kloubovou bych akorát nevolila pro 4-letou holčičku, hůře se obléká a ta hypermobilita kloubů je někdy až moc 🙂.
Holky, nepořídila jste prosím některá panenku Paolu Reinu 42 cm? Jde mi o to , že nemužu dohledat nikde, jestli by ji seděly věci co máme na Baby Born 43 cm
Děkuji za případné info ;)
My máme tuhle fesandu od llorens a je naprosto úžasná a dokonalá. Má 40 cm, má měkké látkové tělo, výborně se obléká. Je nemrkaci, má vlepene rasy, ale žádný kyc. Vlasy velmi kvalitní, takový melír, necuchaji se. Krásně sestrihane.
Oblečení, co má na sobě jsem včera usila, ale originální oblečení je naprosto dokonalé, heboucke, propracované detaily.
Nechci hanit, ale máme i novou baby born soft touch a musím říct, že teda dcera ji vůbec nechce a hraje si s touhle. Obě dostala teď na Vánoce.
Na narozeniny ji chci kupovat ještě Paola Reinu.
Ze španělských ještě máme miminko Antonio Juan 30 cm, s kostrickou a teda taky maximální spokojenost. Za mě tyhle panenky určitě doporučuji.