Ahoj maminky, rada stavim puzzle, ale s detmi uz neni mozne nechavat to rozlozene v obyvaku na kartonu treba mesic... Nasla jsem, ze ruzni vyrobci delaji takove ty rolovaci podlozky (nekdo i nejake pevne, aletyjsou 4x drazsi...). Uz jsem skoro objednala, ale jeste jsem si precetla par recenzi a musím rict, ze ted nevim... Nekdo pise, ze je to jen kus hadru z Obi a tuba na nataceni je pouze valec do vody... Mate nekdo zkušenost? Dobre, spatne? Jakou značku ano? Ravensburger, Trefl, Art puzzle.... Nebo je opravdu lepsi ta draha pevna nerolovaci? Moc děkuji za Vase tipy, recenze, rady..., Linda
@klokanka31 Ty blaho, toho jsem se trochu bala po precteni recenzi na Dino podlozku..., ach jo...
@lindapra Já vždycky stavěla puzzle na dřevěným rýsovacím prkně, ale co mám malou, tak jsem musela puzzle zatím hodit k ledu, protože bych dílky už nikdy nenašla ☺ A to mám asi 10 nových krabic 😕
Vyplatí se investovat do těch pevnějších.
@lindapra Teda, já si ty rolovací podložky nemůžu vynachválit. Za mě nejlepší věc co vymysleli. Je pravda že je to jen kus fleesu a nafukovací válec a dvě gumy, ale já s tím mám nejlepší zkušenost. Ano občas když to rozroluju, tak jsou některé dílky třeba trochu posunuté, ale nic tragického - za pár vteřin mám puzzle srovnané. To se stává hlavně na začátku stavění, kdy ještě tech puzzlí není postaveno dost.
@barborka09 Opravdu? No, ještě popřemýšlím ... Těch proti názorů je tu dost ... A jakou máte značku?
@lindapra Mám dvě, jedna je určitě ravensburger a druhou značku si teď nevybavím. S oběma jsem spokojena. Jednu má teď půjčenou kámoška a taky říkala že je to fakt super věc. Podle mě na značce nebude záležet. Ten flees a nafukovací válec je u obou podložek skoro stejný. Nezaznamenala jsem žádný rozdíl. Skládám na tom obrázky až o 2000 dílků. Čím je obrázek menší, tím se to roluje líp, ale člověk se naučí i ty větší obrázky hezky srolovat. Přeji dobrý výběr, ať se rozhodnete pro cokoliv!
@barborka09 Děkuji za nějaký pozitivní komentář 🙂. Já právě koukala po nějakých, aby byli alespoň do 3000 dílků ... A pevnou jsem zatím takto velkou nenašla ... Ty jsem našla jen do 1500 dílků ...
@lindapra Tu jednu co mám, tak je až na 3000 dílků, ale tak velké puzzle nemám. Takže na tom skládám max. 2000 dílků.
Ja mam tu od Dina. Stavela jsem puzzle, ktere melo 5000 dilku. Velikostne ma obraz 1,5 metru na 1 metr.
Cely se tam nevesel, ale to jsem vedela uz pri koupi.
Jinak ano, je to jen kus fleesu, dva pasky a nafukovaci valec. Ale...! Ja ho opravdu vyuzila. Stavela jsem, kdyz mi dite spalo. Vesmes na stole, pak postavene po castech jsem prenesla na podlozku, smotala a dite mi na to nemohlo. Bez toho valce bych to nepostavila, nemela bych to kde skladovat.
@makovice88 Děkuji za zkušenost. Tak teď jsem zase na vážkách 🙂.
Natrefila jsem kdysi v tescu za hodně slušnou cenu na puzzle a k tomu rolovací podložku. Ano, je to kus flísu, na té mé originální jsou vyznačené tři obdélníky 500, 1000 a 1500 dílků, to pomůže v začátku, že si vhodně umístím rámeček. Já k tomu mám teda kartonový tubus, který je na dva kusy, a tři sucháčové pásky. Mě to vyhovuje, když potřebuju uklidit, tak to nezabírá moc místa.
Když jsem potřebovala větší podložku na 3000 dílků, udělal jsem si ji sama - manželovi přišla jakási zásilka v dostatečně dlouhém tubusu, tak jsem ho zabavila, objednala v metráži flís a ty sucháčové pásky máme doma běžně. Už se těším na dlouhé zimní večery, že bude zase čas pokročit.
Měla jsem a moc jsem nevyužila. Ano, je to kus filcu s obyč plastovou tubou a kumičkami na stáhnutí, nic co by si člověk nebyl schopen vyrobit doma sám za pár korun. Mě osobně štvalo, že puzzlíky po srolování a rozrolování nedrží hezky u sebe, člověk to musel po rozrolování trochu porovnat, ale pokud nejste takový perfekcionista jako já, tak by vám to vadit nemuselo.
Za mě je to totálně k ničemu.
@lindapra Já jsem podložku měla i s tou tubou, a hned to letělo do koše. Za mě je to největší blbost na světě.