Milé maminky, prosím poraďte mi, jakou mechanickou hračku vybrat pro mého chlapečka k 1. narozeninám. Zatím je mu 10 měsíců, a už teď je výrazně vyhraněný - zajímá ho vše mechanické (šoupací dvířka na tabletu u myčky, šoupátko na vysavači, otvírání a zavírání dveří). Naopak blikání a zvuky ho neberou vůbec, Pejskův zpívající stoleček od Fischer Price se přes doporučení všech kamarádek moc nesetkal s úspěchem (mechanicky tam jde jen zavírat a otvírat "notebook", a obracet jedna "stránka" v knize). Takže hledám něco jako je ten Zpívající stoleček, ovšem bez toho zpívání a blikání, jen s mechanickými hejblaty a šoupátky... Existuje vůbec něco takového?
Ahoj, napadaji me drevene motoricke hracky, napr. labyrinty nebo domecky. Myslim neco takoveho: www.pepelo.cz a dat hledat motoricke hracky
Ahoj psala jsem to už ve skupině Červencová miminka roku 2015 ale je uzavřená a nevím jestli tam seš. Moje neteř dostala k 1. narozeninám hrací stěnu a my ji plánujeme taky. Různý zámky, klika, zip, korálky (moc dlouho nevydržely), spínače světla, řetěz...mohlo by ho to zabavit a zároveň se pohodlně naučí ovládat věci co bude potřebovat a zlepší si jemnou motoriku. Sofča z toho byla unesená a celý odpoledne si nechtěla hrát s ničím jiným. Tchán ji podomácku vyrobil takže upravená na míru a podle toho co ji zajímalo.
@yelowangel to je super napad
@yelowangel to je parádní. Můžu poprosit jak tam je přidělaný ten zip? Ostatní tipuju, že je přišroubované v té základové desce- dřevěné?
Ještě přemýšlím co je to vlevo nahoře a to stříbrné uprostřed je nějaký řetěz? Moc díky.
dejte si vyhledat montessori deska a najdete hromadu tipů🙂 https://www.google.cz/search?q=montessori+deska...
Pak taky po netu sla sita knizka, kde deti na suchac umistovaly obrazky, nejak to dotvarely. To bylo moc fajn. A pak me napada takova ta velka kostka, kde jsou kulicky na dratech, ozubena kola, nebo treba pod plexi kulicka v hlavolamu...ale to byva dost drahe, pokud vyberes nejakou lepsi.
@therenka tyy jo tak ten zip typuju přitlučený malými nábytkovými hřebíčky a ano je to dřevěnej základ. To stříbrný uprostřed je řetěz a vlevo nahoře jsou pojistky
@mejan
@yelowangel
@zanri
@petrasipkova1
@heduska82
Všem vám moc děkuji za odpovědi! Montessori deska (nebo také didaktická deska) je přesně to, co jsem hledala, jen jsem nevěděla, že to už existuje! Mám opravdu radost 😊
Nikdo nic?