Plavání sotva dvouletého dítka. Poradí prosím někdo?

michaelasv14
14. črc 2021

Zdravím, jdu si pro radu. Mám extrémně akční dítě, neunaví ho nic je tvrdohlavý (po mě) všechno se chce naučit sám. Teď nastal problém co se týče koupání/ plavání. Díky covidu jsme nemohly absolvovat kurz plavání který jsme původně chtěli. Minulý rok nám na začátku léta syn začal chodit (koncem září mu byl rok). Na koupališti jsme byly snad jediný s tak malým dítětem v hloubce stále nám tam zdrhal místo kruhu jsme museli pořídit vestu protože to byl skokan bez pudu sebezáchovy. Tohle léto jsme se byly koupat 4x. Vestu, křidélka, kruh, desku všechno odmítá a serve to ze sebe během chvilky. Do vody letí bez ničeho. Včera měl snahu plavat ale nechce proste držet nechce abych mu pomáhala chce prostě sám. Je to vodomil po mě, ale popravdě nevím jak ho naučit plavat když proste nechce a chce sám. Poradí prosím někdo? 😁

nikjean
14. črc 2021

Já teda neporadím, ale přijde mi úžasný, jak se do všeho vrhá po hlavě, ten se ve světě neztratí. 🙂

bbn
14. črc 2021

@michaelasv14 domluvit trenéra na individuální lekce 😉

konidana
14. črc 2021

nechat ho samotného, ale být vždy u něj na dosah. Případně ještě můžete zkusit pásek s pěnovými dílky kolem pasu. Ale nevidím problém, v tom, aby dítě chodilo do vody bez pomůcek , když je rodič hned vedle. Taky mi dvouletá nakráčela z hráze do rybníka, když jsem stála těsně vedle ní 😅 No potopila se, vyplavala, a netahat jí hned ven, tak by vylezla sama😅

rebe
14. črc 2021

Nám na kurzu plavání doporučili pěnovou žížalu, děti si s ní i vyhrají, když si ji dají do podpaží, jde s ní dobře a bezpečně plavat. Třeba by ji přijal. Jinak se to s tímhle přístupem jistě brzy naučí i sám... Přeju pevné nervy! 🙂

michaelasv14
autor
14. črc 2021

@konidana Pásek jsme měli a hned letěl on umí i rozepnout pojistky je hrozne manuálně šikovný. 🤦‍♀️ To já ho nechávám jsem u nej o to nejde, ale šlo mi o to plavání když chce plavat, ale nenechá si to vysvětlit, pomoct,…

emamaira
14. črc 2021

Náš taky musí všechno sám, nechám ho a když mu to nejde, tak řekne že chce pomoct. Našla bych mělký bazén, aby stačil, spíš brouzdaliště a ať si to vyzkouší sám. Kdyz se začne potápět, tak si buď stoupne nebo ho líp chytis než v rybníce 😀

konidana
14. črc 2021

když chce skákat, určete místo, kde mu budete ve vodě dávat záchranu, a plavecké brýle, at plave pod vodou🙂
@michaelasv14

prochi
14. črc 2021

Neučit plavat nad vodou. Prostě ho nech, ať se potápí, ať si plave pod vodou a až bude sám chtít, tak se naučí nad vodou a pak bude čas na nějaký ten "styl" 🙂 Využít toho, že se nebojí a nezabít to kruhem, rukávkama apod.

sikkacirek
14. črc 2021

doporučuju pár individuálních lekcí....učila jsme plavání a prostě instruktorka si s ním poradí🙂..zásadně se podporuje dítě v plavání i bez pomůcek, ale je třeba mít opěrné body - desky v okolí, aby se vždy když bude cítit že klesá mohl chytnout a chce to ty dva lidi...jinak mám stejné dítě, jen je mu teď 19 měsíců, ale já s ním jela plavání od narození a je pravda, že zvládne už pár temp a taky se nebojí, ale to není úplně dobře, je třeba vybudovat respekt z vody a naučit hlavně splívat!!!