Chci se zeptat, jaké plastové míčky pro roční holčičku. Dívala jsem se, že se prodávají běžně, ale ty jsou většinou až od 3 let. Chtěla bych je koupit už letos a dát je do bazénku a tak nevím, jestli mám koupit jen vhodné pro její věk. Míčky jsem nikdy pořádně neviděla, tak nevím, v čem by ty od těch tří let mohly vadit mladším dětem. Poradíte?
Ahoj, já si myslím, že výrobci, kteří dělají hračky pro děti do 3 let, musí splňovat přísnější atesty ohledně barviv, plastů, nezávadnosti apod. No a ne všichni to mají (asi to pro ně bude i drahé), takže když napíšou "od 3 let," tak maií vystaráno a nemusí tolik řešit nějaké normy na hračky pro nějmenší, i když se počítá s tím, že to jsou hračky pro malé děti. Takže já bych vybrala nějaké míčky, které nejsou úplně levné čínské od 3 let, ale zároveň víš sama, jestli a jak moc to třeba bude dcerka kousat a cumlat, takže i podle toho bych třeba hledala nějaký nápis o nezávadnosti 🙂
@julie82 Je to tak. Ti, co píšou na hračkách, očiviidně určených pro malé děti (třeba i pěnové puzzle apod.), že jsou od 3 let, je to proto, že nemají potřebné atesty. Může to být tím, že normy nesplňují těžce, lehce anebo třeba i splňují a nemají na to vyřízený papír - to ale nepoznáš. Takže "risk" je na tobě.
Díky za reakce, moc jste mi nepomohly ☹ Jde mi konkrétně o tyto a tyto balónky http://www.maxikovy-hracky.cz/katalog/hracky-na...
http://www.maxikovy-hracky.cz/katalog/hracky-na...
myslím, že u těch míčků bude rozdíl i v tvrdosti. S těmito zkušenost nemám. Já dostala míčky koupení v Tecsu (jdou zmáčknout - jedná se o měkký plast), pak mi jich dovezla pár kamarádka po dcerce (výrobce neznám) a ty jsou mnohem tvrdší. Osobně jsem spokojenější s těma z Tesca
je to úplně jedno. nekupovala bych je od čínského výrobce. prý pouští barvu i při žužlání podivně chutnají. to, že nejsou vhodné pro děti do 3 let je blbost. dítěti nemají jak ublížit, výrobci toto uvádí téměř na všem, co je pro děti a upřímně...s většinou věcí by si starší děti ani nehrály 😀 já mám tedy balonky z německa a máme jich víc, tak nějaké i prodávám, pokud bys chtěla, tak mrkni do inzerátů 😉