Pískoviště. Od jakého věku?

klokanka31
10. dub 2021

Od jakého věku vaše děti začaly chodit na pískoviště?

cilkat
10. dub 2021

8 měsíců? Rozhodně v době, kdy teprve lezl.

klokanka31
autor
10. dub 2021

@cilkat Naše malá bude mít za měsíc rok, a tak přemýšlíme že jí pískoviště koupíme 🙂 jen právě nevím jestli na to není brzo...

cilkat
10. dub 2021

@klokanka31 myslím, že tahle před létem se to hodí. U nás byl jeden z faktorů právě "už je teplo a můžu ho dát na zem". Písek ho fascinoval a hrabal se v něm hrozně rád opravdu už ten první rok (je listopadový, takže před tím, než mu bylo rok). Jen to oravdu znamenalo, že jsem ho položila do písku a byl od něj úplně celý. A taky je fajn, aby se z/do pískoviště dobře lezlo.

palja
10. dub 2021

@klokanka31 u nás později, protože v roce tam jen jedla písek 😂🤦‍♀️

klokanka31
autor
10. dub 2021

Moje malá se teď vyžívá když našemu psovi vyhazuje granule z misky, nebo cáká vodu všude kolem. Tak si říkám že v pískovišti se zabaví až bude rozsypávat písek všude kolem sebe 🙂

merope
10. dub 2021

@klokanka31 Nějak "smysluplně" určitě už nějak těsně po jednom roce věku. Takže pokud ho chcete kupovat, v roce je určitě vhodný čas, protože ve dvou už tam je "zdatný pískovač". V roce si vybavuji nejvíc hřiště s kamínky, ale to hlavně proto, protože byla "hluboká korona" a to hřiště s kamínky bylo otevřené. Ale určitě už to první léto (jarní dítě) byl na pískovišti jako doma.

merope
10. dub 2021

@klokanka31 Tak vysypávat písek z pískoviště a házet kamínky do pískoviště je samozřejmě základní zábava vedle přelívání vody 😀.

95newmommy2020
10. dub 2021

Dala bych klidně dřív. Je unorovej a je mu 14 měsíců. Na Písek a na hřiště chodíme tak nějak měsíc. Ještě ani nechodí, ale před tím byla moc zima. Na písku ho to hodně moc bavi.

korin
10. dub 2021

Jestli sedí nebo klečí a vy máte tu možnost, nečekala bych 🙂

honeya
10. dub 2021

Začali jsme teprve nedávno, kdy se udělalo teplo. Syn má 14 m a ještě nechodí, takže si tam jen leze/sedí a hraje s hračkama nebo strká písek do pusy 😀

klokanka31
autor
10. dub 2021

@korin Sedí, klečí, leze... 🙂

korin
10. dub 2021

@klokanka31 Tak to je pohoda. Určitě ji to bude bavit. Připravte se na písek všude 😀

keksik002
10. dub 2021

Asi.. Kolem pul roku 🤷‍♀️

klokanka31
autor
10. dub 2021

@korin Já právě i přemýšlím v čem jí na pískoviště budu dávat, aby si nezničila hezké dupačky. Asi koupím nějaké obyč.speciálně na písek ☺

klokanka31
autor
10. dub 2021

Stejně je to zvláštní, loni jsem se touhle dobou už modlila abych porodila, a letos jí kupujeme pískoviště... Ten čas hrozně letí 😞

te_reza
10. dub 2021

Holka je v únoru, takže po jejím roce na jaře jsme trávili na hřišti a písku půl dne.

merope
10. dub 2021

@klokanka31 Nechci ti kazit ideály, ale ... no ... pokud bude stejná jako můj drobek, tak ještě tak max půl roku a pak zjistíš, že "hezké" je to tak do východu z domovních dveří... někdy... pokud doma nepotká něco "zajímavého". Pískoviště je tak ten poslední problém. 😀 Ale teda plně rozumím, ještě tak rok zpátky jsem na tom byla podobně - ač jsem tvrdila, jak to mám na háku, tak jsem vlastně měla pořád načančané miminko 😀. Teď mám šedivé čuně... v podstatě pořád 😀.

klokanka31
autor
10. dub 2021

@merope Tak to chápu že pak bude zamazaná asi pořád ☺

korin
10. dub 2021

@klokanka31 Několikery 😀 Nějaké tepláčky, něco na nožky, klidně z druhé ruky, ať to tolik nebolí 😉

klokanka31
autor
10. dub 2021

@korin My kupujeme jenom nové, na eshopech nebo v pepcu určitě něco seženu za dobrou cenu ☺

vitezove
10. dub 2021

Naše malá má devět měsíců a koupili jsme teď. Různě se v něm hrabe a tak. V létě jí bude rok, to už si myslím ,že si užije ještě víc. Koupili jsme takové maličké, a pokud příští léto uznám, že jí to opravdu baví hodně, tak koupíme třeba i mnohem větší. Zatím stačí malé 🙂

merope
10. dub 2021

@klokanka31 Pepco je pro tento účel skvělé 😀. A po dalším půl roce zjistíš, že to "hezké" vlastně není kam dávat, protože stejně jdete ven většinou na hřiště. Takže já teď dávám "hezké" prostě pořád a neřeším, že je to za chvíli jako čuně... holt pračka je vhodný pomocník 😀

klokanka31
autor
10. dub 2021

@vitezove My koupíme 120x120. Větší se nám ani nevejde ☺

klokanka31
autor
10. dub 2021

@merope Já myslím to "hezké" na výlety, do města, k doktorovi... A jinak jsou pak nějaké stopy po písku na oblečení nebo se to vypere a je to ok?

vitezove
10. dub 2021

@klokanka31 já asi nevím jaký má rozměr. Je fakt menší. A je plastové. Já jsem nechtěla řešit montáž a fólii na dno atp. Tohle se dá i přendat a tak. Na ten začátek mi to přijde ideální. Já jsem si jako malá na tom pískovišti tolik nevyhrála... nebo jako jo, ale stačilo by mi právě i takhle malé. Tak uvidíme co dál. Kdyžtak časem uděláme nějaké veliké.

merope
10. dub 2021

@klokanka31 Předpírám, větší problém je jídlo. A to je fakt na všem. Naštěstí čokoláda jde dobře - naučil se, kde má chlap v kanceláři tabulku hořké čokolády, takže vždy "táta, táta", tam přijde, vymete čokoládu, pokouká krtečka a zase "máma, máma" 😀. Takže písek moc problém není. A víš co - když jdeme do města, stejně skončíme na hřišti. A k doktorovi teď chodíme tak jednou za půl roku. Hezký jsem dávala a hlídala do školičky... když tam ten měsíc a půl chodil.

klokanka31
autor
10. dub 2021

@vitezove Já původně chtěla plastové, ale nakonec jsme se dohodli na dřevěném se sklápěcí stříškou.

klokanka31
autor
10. dub 2021

@merope ☺ chytré dítě ☺

klokanka31
autor
11. dub 2021

Tak jsem se právě od bratra dozvěděla, že jsem magor kupovat pískoviště, že z toho malá nebude mít rozum a akorát si naháže písek do očí. Tak já nevím... 🤔

janedv
11. dub 2021

@klokanka31 nase obe deti chodily na piskoviste od kdy byko hezky, tj starsi v 9m a mladsi od 5m (druhe dite, dubnove, nebylo casu se s tim crcat...). pisek v ocich nemelo ani jedno. Jist ho jedly obe deti, to jo, ale primerene. A i kdyby ho do oci hodila, pisek se vyplachne jedna dve. Trpytky jsou horsu, ty lepi...
pisek z obleceni jde dobre, jsou horsi smouhy (mastne z jidla, fixy a prekvapive krida, ta z rukavic vubec nejde, coz nechapu).
Rozdeleni na svatecni a hristove obleceni - ja te chapu, ale usmivam se u toho 🙂 nase decka vymetou venku kazdy roh, vosoupavsji se o zdi, pripadne hraji schovku a lezi na zemi, lezou do nejake diry. Obleceni to musi prezit 🙂