Chystame se k mori, jaky opalovak pro 9m mimi? Zvazuju badger nebo wooden spoon.. mate zkusenost? Co se tyce roztiratelnosti, ochrany, fleku na obleceni? Dekuji
Děláme si svůj doma🙂
@jana_toula A zinková mast pohltí UVA a UVB záření? O tom malinovém oleji jsem také slyšela, že funguje jako opalovací krém, ale že to ještě testují, jestli opravdu pohlcuje. A dá se použít Sudocrem? Díky ☺
Badger jsem nezkousela, wooden spoon jsem mazala uz na pulrocniho atopacka a ok. Je tuzsi, takze se musi vic roztirat, ale krasne voni, chrani podle me dostatecne a fleky nam na obleceni neudelal.
Mame wooden spoon a jsme spokojeny, testovali jsme ho jen v nasem podnebi. Fleky nedela a proti beznym opalovakum se o malinko hur roztira, je takovy hutnejsi. Muzu ho urcite doporucit.
@hope09 Hele nepohltí to záření, ale udělá to bariérovou ochranu, takže se pak musí trochu častěji mazat. Ale jak říkám, nám krémy z lékárny pro atopiky a na doporučení Mudr. udělaly ze syna jen červenou plačící kouli. A zinková mast úplně v pohodě. Je tady na koníkovi skupinka řešící atopiky a tam se toho případně hodně dozvíš i o opalovacích kréméch 😉 Co se sudocremu týče, na mě osobně je už moc "hustý" na používání jako opalovák. Já ho dávám synovi jen když má opruzeniny na prdelce. Ještě k zinkovce (a zde můžeš použít i sudocream), když by se ti dítko třeba drbalo, tak právě zinkovka má tu schopnost, že pomáhá zastavit svědění. Podle mě je to lepší než používat třeba Locoid apod (kortikoidní masti).
@jana_toula Super, díky moc za info!! My Sudocrem taky používáme na zklidnění proti škrábání, to opalování mě překvapilo 🙂
@macekzmalacek My máme Biodermu a nebo myslím Ladival. Já jsem ujetá, možná to je tím, že sama jsem bledule a muž to samé, a máme citlivou kůži, ale malýho mažu naprosto každý den, i kdybysme jen vyšli s kočárem na hodinku ven v sedm večer. Ozónová vrstva je na tom bledě a nějakýmu malinovýmu oleji bych teda absolutně nevěřila. Samozřejmě má taky nějaké SPF, ale mizivé, odhaduji tak 7-10.
@macekzmalacek ahojky, do roka jedine opalovak od La roche Posay- pouzivam ho i ja - mám u more vzdy silnou alergickou reakci, od doby, co se matlam timto je to v cajku. Je sice drazsi, ale super, mrkni na recenze, urco doporucuji
Já používám Alverde 30 z DMka. Přírodní a nikdy se mi drobek nespálil.
Osobně tyhle neznám, ale ze zdravých je výborný buď Dr. Mercola a nebo úplně obyčejná zinková mast (může být v poměru např s malinovým nebo olivovým olejem 50/50). Nemá to v sobě ty sajrajty, co běžné opalovaky. Studovat jsem to ale začala až po tom, co mi opalovak i pro atopiky udělal ze syna jednu velkou červenou a plačící hromádku neštěstí. I ve vedrech v Bulharsku naprostá pohoda. A naučil se to už i manžel a nedá na to dopustit 😊