Ahoj holky, ráda bych si připomněla, jaké hry jsme hrávaly jako děti 🙂 Myslím, takové ty klasické hry omezené prostorem sídlištního hřiště 🙂 Já jsem si vzpomněla akorát na Cukr-káva, krvavé koleno a rybičky rybáři.
Budu Vám vděčná za inspiraci.
Honzo vstávej 🙂
Skákání gumy
Vyvolávka
Já hloupá kuchařka
Duch
Školka se švihadlem/míčem
Čára s céčkama
@klea81 ježiš tu jsem milovala, ale za boha už si nemapatuju jak se hraje 🙂
Ještě klasika na schovku, babu, vybika, školka (s míčem o zeď), čára...
Škatulata hebejte se
Jo a čáp ztratil čepičku.
@pipi_puncocha O čem byla kuchařka?
My hrali hodne zemekouli, ta zabavila na dlouho...
Piště prosím holky i stručný návod, ať to nemusím všechno googlit 🙂
@cuuza tady je to dobře (byť s šílenýma chybama) popsáno. 😄 http://bili-tigrici.blog.cz/0709/hloupa-kuchark...
Ještě mě napadlo Městečko Palermo.
Zemekoule- nakresli se na zem velky kruh a rozdeli se na stejne casti podle poctu deti. Kazdy si zabere cast a pojmenuje statem. Pak se vsichni postavi do kruhu a jeden vyhodi mic vysoko do vzduchu a zavola nekterou zemi. Dite toho vyvolaneho statu musi mic chytit, kdyz nechyti obkresli si vyvolavajici nohu do jeho uzemi a napise svuj stat. Prohrava ten, kdo prijde o sve uzemi. Cim vetsi zemekoule tim delsi hra...
Bumbrlik
My hráli ještě halí haló s míčem a olympiádu s gumou
Neprocitala jsem ale "rybicky rybari jedou" nebo jsme prebirali takovej ten provazek/gumicku nevim jak se to jmenuje 😂
Vyvolavana
My si nakreslil kridama silnici a značky, takový malý dopravní hriste
Skákal se panák 🙂
Molekuly
Král vysílá vojsko do boje, městěcko palermo, guma (školka se dá vygooglit).
@pink_unicorn vyvolavana, cap ztratil cepicku, pak neco s kucharem, autostop nebo tak nejak, cukr, kava, limonada, caj, rum, bum, skolka svihadlo/balon, sla myska miky, skakani pres gumu
Hele, možná by stálo za to sem dát jak se to hrálo, jakože takovej ve zkratce návod, zjišťuju, že mi ty názvy něco říkají, ale u naprostý většiny už nevím, v čem to spočívalo 😀
Skakani panaka, schovka, baba, polacajti a zlodeji, vybijena, badminton, prehazovana, hazeni na kos
Diky diky za tohle tema!! A vsichni i navod. Na polovinu veci si nevzpomenu, jak se hrala. 😅
kdybyste nekdo meli zajem o nejakou konkretni hru tak vam ty pravidla vyfotim. jsou tam i deskove hry.
Ja ještě hrála drábky s kaminkama. Jde to i pro vic lidí , ale ja si to hrála sama. 5 kamínků leží před tebou, jeden vezmeš, vyhodíš do vzduchu, sebereš další a chytíš. Pak vyhodiš ty dva, sebereš další...
Sochy