Maminky, prosím o radu. Vybírám odrážedlo ve stylu kola pro naši dvouletou dcerku (Dva jí byly teď v únoru a chtěla bych, aby už na jaře jezdila.). Něco málo už máme z obchodu vyzkoušené, ale všechno mělo moc vysoké sedlo - tak tak dosáhla špičkami na zem. Takže bych chtěla něco s extra nízkým sedátkem, něco lehkého a zároveň cenově přijatelného.
Nedám dopustit na Firstbike. Je k tomu adaptér na nižší sedlo,syn na tom jezdí denně-sníh,déšť, mráz a po půl roce stále jako nové. Je lehké, vydrží, je bezpečné (na alza.cz mají pěkné video). Stojí kolem 2500, ale když srovnám jiná kola,co mají sousedi a kamarádi, tak fb vede...
Tootoo od Yedoo, je opravdu bytelne a zacina opravdu na 31 cm, navic ma ergonomicke sedatko, ktere kdyz se zvysuje, tak automaticky prodluzuje i vzdalenost rukou a nohou- dite s nim umerne roste.
Doporučuji Puky LRM, sedátko je od 29 cm, dcerka je malá, ale dobře dosáhne a například oproti First bike nemusí pro nasedání tak zvedat nožičku.
Nevíte prosím o nějakém obchodě v Praze, kde se dá vyzkoušet více odrážedel najednou? Ráda bych vše zkusila na jednom místě a nejezdila z jednoho obchodu do druhého.
@1velrybka Tak zkusit obhlídnout bazary... Tam se dá sehnat levněji a většinou si myslím, že ta odrážedla mají max. kosmetické vady.
Já teď zjišťuju kolik lidí v okolí má stejnou značku 🙂 A to každý vybíral "sám za sebe". Dřív jsem po tom nekoukala, ale teď si všímám.
Kamarádka má Puky (taky jsem napřed chtěla, ale odradila mě cena a to, že nižší model nemá ruční brzdu) a docela se pronese. Výhodou zase je, že když jede rychleji nebo z kopečka "odkládá" si nohy na stupátko a tak podle mě lépe zvládne přechod na šlapky.
Firstbike se mě osobně nelíbí. Takže o něm ani tolik nevím. A jiná odrážedla jsem snad ani pořádně nezkoumala.
máme Puky a je super
Holky, moc děkuju za rady a názory. Už jsem zase trošku blíž rozhodnutí. Už asi vím, že bych chtěla Yedoo Too Too, ale nějak se ztrácím v těch jednotlivých typech.
Yedoo Too Too I - od 85 cm, věk od roka a půl, výška sedátka 30 - 41 cm, hmotnost: 3,7 kg (ale v obchodě měli 3,9 kg napsáno, tak nevím)
Yedoo Too Too B - od 90 cm, od 2 let, výška s.: 35 - 45 cm, hmotnost: 3,9 kg
Yedoo Too Too C - od 90 cm, od 2 let, výška s.: 35 - 47 cm, hmotnost: 3,8 kg
To první jsme dnes měli možnost vyzkoušet v obchodě. Sedátko je fajn, že je nízko - dokonce ani bychom ho neměli na nejníž. Ale zase je jen do 41 cm, tak nevím, jak třeba za rok a půl. Ale píšou, že je do 4,5 let.
Když pominu to, že B a C má výšku sedátka od 35 cm (nemám jistotu, jestli by nedosáhla jen špičkami), tak nevidím žádný extra rozdíl. Proč je tedy to první výrazně dražší? U B a C bych nemusela mít strach, že by třeba za rok nebo za dva bylo malé. Ale zase otázka, jestli v té době už nepůjde na klasické kolo.
Doporučuju mrknout na web neobycejne.cz, jsou tam dobré články k výběru odrážedla i helmy. Odrážedla mají rozdělená i podle výšky dítěte. My jsme brali loni pro tříleťáka yedoo too too C, to už se opravdu nevyrábí.
Za nas mozem odporucit strider. Je pre deticky od 75 cm/1,5 roka a vydrzi az do 5. rokov. V baleni su dve sedadla roznej velkosti. Vyska sedadla aj riadidiel sa da nastavovat - takze odrazadlo rastie s dietatkom. Navyse je lahucky a ked sa malemu uz nechce sliapat, v pohode ho odnesiem. Pre nas to bola dobra kupa
My máme TooToo od Yedoo. Dcerka na něm začínala v 1,5 roce, takže jsme sháněli taky s co nejnižsším sedem. Tohle začíná na 35 cm, nová kolekce prý dokonce na 31 cm. Do týdne uměla jezdit a za 14 dní už jezdila jako drak 🙂 Kupovali jsme ve sportisimu někdy v téhle době a sehnali cca za 1500,-.