Odrážedlo pro 2leté dítě s brzdami nebo bez?

lerim
31. led 2017

Dobrý den, chtěla jsem se poradit, zda je pro dvouleté dítě vhodnější odrážedlo s brzdami nebo bez? Někde píšou, že brzdy jsou pro děti stejně k ničemu, že brzdí nohama, někde zase píšou opak. 🙂 V prodejně nám také říkali, že do 3,5 let děti brzdu nepoužijí, ale potom se hodí. Máte, prosím, zkušenosti? A do jakého věku odrážedla vaše děti používaly? Děkuju.

pekluska88
31. led 2017

@lerim kupovali jsme dceři ke 3 narozeninám odrážedlo PUKY s brzdou. Věděla,kdy ji použít,ale stejně ji to ještě moc nešlo,navíc myslím,ze měla ještě malou ruku,aby to zvládla... Na jaře,to ji budou skoro 4, bude už myslím brzdu pouzivat...

netopejr
31. led 2017

Ano, máme. První odrazedla a la kolo (nemyslím plastaky s tlustyma 3 kolama) dělají bez brzd, protože děti v tomto venu maji pravdu co dělat, aby ridily a brzdily, zvlášť když to s kopce nabere trochu rychlost. Brzdit zapomínání občas i starší děti a musi se jim občas pripomenout, ze tam tu brzdu maji. Takze opravdu potřebná není,vyborejte klidne bez toho.
Dalso věc u te brzdy je ta, ze je ruční,dítě ma malou ruku, drzi riditka, a jen obtížné by ji donazalo chytit a zmacknout, nemá na to ještě ten grif a silu v prestech. Hlavně,když opravdu potřebuje brzdit - u silnice, lidi v protisměru, kopeček, překážka jakakoli, tak to jeho mozek nestihá, dítě brzdi instinktivně a to je nohama. 😉

majus6
31. led 2017

My museli ve 3,5 koupit vetsi odrazedlo i vetsi kolo /strida odrazedlo i kolo/, takze to ze na tom malym byla brzda moc nevyuzila. Male jsme meli yedoo too too, velke Puky XL. Na malym ted jezdi zase dvouleta 🙂 .

kocour1
1. únor 2017

Já jsem koupila s brzdou, protože jsem se někde dočetla, že to je dobrá průprava na budoucí brzdy...no tak do tří let dcera brzdila výhradně nohama a ruční brzdu ani neumáčkla, později, když už by ji asi umáčkla a nejspíš by to i chápala, tak pro změnu začala jezdit na kole a tam bylo brzdění šlapkami (u prvních dvou velikostí dětských kol se ruční brzdy nedávají)...tudíž je to trochu k ničemu🙂...na koloběžce se brzdí šlápnutím nohy, na kole také a na odrážedle už mezitím přestala jezdit, takže se to stejně za rok bude učit s novým kolem🙂...