Dobrý den, chtěla jsem se poradit, zda je pro dvouleté dítě vhodnější odrážedlo s brzdami nebo bez? Někde píšou, že brzdy jsou pro děti stejně k ničemu, že brzdí nohama, někde zase píšou opak. 🙂 V prodejně nám také říkali, že do 3,5 let děti brzdu nepoužijí, ale potom se hodí. Máte, prosím, zkušenosti? A do jakého věku odrážedla vaše děti používaly? Děkuju.
Ano, máme. První odrazedla a la kolo (nemyslím plastaky s tlustyma 3 kolama) dělají bez brzd, protože děti v tomto venu maji pravdu co dělat, aby ridily a brzdily, zvlášť když to s kopce nabere trochu rychlost. Brzdit zapomínání občas i starší děti a musi se jim občas pripomenout, ze tam tu brzdu maji. Takze opravdu potřebná není,vyborejte klidne bez toho.
Dalso věc u te brzdy je ta, ze je ruční,dítě ma malou ruku, drzi riditka, a jen obtížné by ji donazalo chytit a zmacknout, nemá na to ještě ten grif a silu v prestech. Hlavně,když opravdu potřebuje brzdit - u silnice, lidi v protisměru, kopeček, překážka jakakoli, tak to jeho mozek nestihá, dítě brzdi instinktivně a to je nohama. 😉
My museli ve 3,5 koupit vetsi odrazedlo i vetsi kolo /strida odrazedlo i kolo/, takze to ze na tom malym byla brzda moc nevyuzila. Male jsme meli yedoo too too, velke Puky XL. Na malym ted jezdi zase dvouleta 🙂 .
Já jsem koupila s brzdou, protože jsem se někde dočetla, že to je dobrá průprava na budoucí brzdy...no tak do tří let dcera brzdila výhradně nohama a ruční brzdu ani neumáčkla, později, když už by ji asi umáčkla a nejspíš by to i chápala, tak pro změnu začala jezdit na kole a tam bylo brzdění šlapkami (u prvních dvou velikostí dětských kol se ruční brzdy nedávají)...tudíž je to trochu k ničemu🙂...na koloběžce se brzdí šlápnutím nohy, na kole také a na odrážedle už mezitím přestala jezdit, takže se to stejně za rok bude učit s novým kolem🙂...
@lerim kupovali jsme dceři ke 3 narozeninám odrážedlo PUKY s brzdou. Věděla,kdy ji použít,ale stejně ji to ještě moc nešlo,navíc myslím,ze měla ještě malou ruku,aby to zvládla... Na jaře,to ji budou skoro 4, bude už myslím brzdu pouzivat...