Odrážedlo. Jak se dařil přechod z plastové motorky na odrážedlo?

agnes_123
2. zář 2021

Ahoj,
dostali jsme plastovou motorku. Prý trénink na odrážedlo. No, přijde mi to nic moc bezpečného. Zároveň teda nemáme moc penez, tak lepší kupovat asi nebudu. Ale...kdybych v tom viděla smysl, tak to koupím. Ale má smysl kupovat něco lepšího? Mám v plánu teď na podzim a pak na jaře to dát malé na ježdění jen tady u nás u baráku na rovině (žádné výmoly). Do helmy má zatím malou hlavu, tak tu leda až na jaře. No a pak na jaře, až bude mít 2 roky, dostane Yedoo odrážedlo. A já se ptám - jezdily vaše děti na plastové motorce, nic se jim nestalo a pak v pohodě přešly na odrážedlo? Nebo teda fakt maám na tu chvilku koupit lepší plasťák? Ještě mi bylo doporučeno Puky, že je kovové, ale to mi přijde se 4 koly jako nulový trénink stability. Tak nevím. Jak jste to měli vy?

ee.liska
2. zář 2021

Tady bych hlavně investovala do helmy. A argument, že má malou hlavu je zcestný. Akorát to chce investici.

journals
3. zář 2021

@agnes_123 na helmu urcite malou hlavu nema! Syn mel helmu jak dostal prvni motorku (funny wheels) v roce a pul. Odrazedlo (first bike) dostal ve dvou, presel naprosto plynule

felixfelicis
3. zář 2021

Motorku jsme měli na ježdění na doma, potom koloodrazedlo od 2 a od 1 a čtvrt roku deti. S přechodem žádný problém. Jestli chcete jezdit venku, tak helmu určitě, dělají se i hodně malé, třeba pro děti do cyklosedacek. I na motorce se dá jet celkem rychle. My dáváme i na kolobezku. Automaticky: jedeš venku = máš helmu. Pukylino je fajn pro maličké děti, ale když už máte tu motorku, je zbytečné to kupovat.

jeyre
3. zář 2021

Helma se dá sehnat i na malou hlavičku, ale k otázce... Náš mladší jezdil na té obyčejné motorce cca od 1,5 roku, drandil s ní úplně všude. Cca po roce dostal taky Yedoo a během 14 dní jezdil úplně v pohodě. Jenom teda Yedoo je hrozně těžký, jestli je dcerka drobnější, tak by to nemusela utáhnout...a já jsem už pak měla taky prověšený ruce, když jsem to tahala domů s prvním dítětem... kdybych si měla vybírat znova, tak bych vzala něco lehčího jako třeba ten First Bike.

janina228
3. zář 2021

@agnes_123 měla jsem pro děti jako první odrážedlo funny wheels.. bylo na tom dobrý,že se dalo předělat ze tříkolého odrážedla na dvoukolé.. u klasických motorek měla mladší problém,že jí tam překážela ta zadní kolečka, u tohohle žádný problém nebyl..

agnes_123
autor
3. zář 2021

@ee.liska Má malou hlavu. To není výmluva, ale fakt. Byla jsem v několika prodejnách. Musí prostě dorůst. Ani sebelepší helma neochrání, když v ní plave.

agnes_123
autor
3. zář 2021

@jeyre Prosím které Yedoo jste měli?
Verze TooToo má vazit stejne jako Firstbike, tak jestli jste meli tuto nebo jinou. Děkuji

dixi86
3. zář 2021

Helmu 100%, bez ní děti venku nejezdily a dcera byla drobek. Od necelého roka motorka, od 1,5 roka zvládla yedoo i malinká holčička. Záleží ale na dítěti. od 2,5let ušlapala i kolo ne zrovna lehké. Ale bez helmy ani omylem. Je to investice, ale vydrží pár let. Dá se koupit i z druhé ruky, ale výmluva je, že není menší. Na eshopech je jich dost. Děti jezdí dost rychle a pokud narazí, spadnou, helma je ochrání i od rozbitého obličeje. Enduro je za mne top pro všechny děti. Lehká a perfektně se na ní děti naučí, co potřebují.

bessinka
3. zář 2021

@agnes_123 jestli má malou hlavu,což mi nepřipadá možný,že byste nějakou helmu nesehnali,tak by holt dítě nejezdilo.R jezdil jak drak od 1,5roku na motorce.několikrát přeletěl řidítka a nemít helmu,radši nedomýšlet.od roka a 11měsíců jezdí na odrážedle.opět x pádů,kdy by to ve zdraví bez helmy nedal.teď ve 2,5 budem kupovat už šlapací kolo.prostě u nás nejede vlak přes to,že by odešel bez helmy.

bessinka
3. zář 2021

@agnes_123 a motorku jsme meli funny wheels

jeyre
3. zář 2021

@agnes_123 Asi jiné, byla to edice se Čtyřlístkem (ne že bych ho vybrala kvůli tomu 😄). Jinak pak byl u starší naprosto v pohodě přechod na normální kolo, během dvou jízd už šlapala sama.

slunea
3. zář 2021

Malé dítě odrážedlo nepotřebuje, chůze je pro něj zdravější. Nicméně moje děti je měly, u syna to byla jediná možnost, jak s ním někam dojít, aby se nezastavoval u každého okapu, dcera občas taky jezdila, bavilo ji to a viděla to u syna.
Puky máme, má široko zadní kolečka, dětem se na tom jezdilo blbě, neměli kam dát nohy, aby do nich nekopali. Dceři jsem pak půjčila plastovou enduro a byla ok...
Jinak helmu taky považuju za nutnost. Na neobycejne.cz myslim maji tabulku s rozmery helem.

konidana
3. zář 2021

@agnes_123 měli jsme plastovou motorku enduro - pro začátky nejlepší. Děti na ní jezdily asi od roka cca do dvou, dvou a půl a pak přešly na kovové koloodrážedlo.
Jo a taky měly malé hlavičky, ve dvou letech plavaly i těch nejmenších přilbách...

konidana
Autor odpověď smazal
Zobraz
konidana
Autor odpověď smazal
Zobraz
konidana
3. zář 2021

@bessinka @ee.liska a všem dalším...helma na obvod hlavy 42cm a menší prostě neexistuje

@felixfelicis 44 měly naše děti sotva ve 2 letech, ve 2,5 na koloodrážedlo už helmu měly. Od roka do dvou na motorce ne. Tak malý prostě nevyráběj.

bessinka
3. zář 2021

@konidana ale vždyť píšu,že jestli to tak je,tak že by dítě prostě nejezdilo.hotovo

konidana
3. zář 2021

@bessinka do 2,5 roku jim upírat ježdění na odrážedle mi u nás nepřišlo dobré. Chápu že máš jiný názor, ale prostě někdo to má jinak. Každý máme jiné priority. ( ano všichni chceme přežít, ale každý k tomu potřebuje něco jiného 😉 )

bessinka
3. zář 2021

@konidana ale vždyť ok.píšu,jak to mám já.že někomu neva,že se mu dítě může přizabít,tak v pohodě.jeho věc.vídám hodně dětí bez helem.

journals
3. zář 2021

@agnes_123 casco dela helmicky i opravdu malinke (pro rocni deti s prehledem). Mala hlava neexistuje, jen malo trpelivosti rodicu hledat spravnou helmu

rebe
3. zář 2021

Motorku dostali kolem roku. Plus vidím v tom, že si zvykali na ten pohyb, ale především v tom, že si začali zvykat na pravidlo, že když se na tom jezdí, musí mít na hlavě helmu. Vždycky a bez výjimky. Na motorce moc rizik s rozbitou hlavou nehrozí, nezblázní se to, když pod helmou bude mít čepici a nebude sedět optimálně. Podstatné je, že ji na hlavě má a chápe, že ji mít musí. Teda, podle mého názoru, nenechala bych dítě jezdit bez přilby ani na motorce, na tříkolce ani na ničem.

konidana
3. zář 2021

@journals kazde rocni dítě ma jinak velkou hlavu. Ver mi, venovala jsem tomu hodne casu, ale helmy na hlavu s mensim obvodem nez 44cm se opravdu nevyrabi. A fakt existuji i deti , které jsou mimo 3% krivku percentiloveho grafu a do nejmensi helmy dorostou (i s cepici) az po 2.roce zivota. Mam doma takove exempláře dva.

eithelwing
3. zář 2021

Přiznávám, že helmu jsme na motorce neměli, ale dcera na ni tolik nejezdila. Nebo velmi pomalu. 😅 Ale helmu měla v sedacce na kole.
Na motorce jezdila cca od 2, na kolo-odrazedle od 3, krásně tam chytila rovnovahu, ale než to pochopila, trvalo to. A teď od 4 jezdí na kole. 🙂

barunka1408
3. zář 2021

@agnes_123 ahoj nečetla jsem komentáře tak snad se nebudu opakovat. Dcera jezdila na puky od roka a helmu teda 100% ano, měli jsme tu nejlevnější z decathlonu a furt lepší než nic a to měla hlavičku taky malinkou a syn ted helmu podedil a jezdi s ni od 10 mesicu v sedaččce na kolo, takže velikost určitě seženeš. Kolem toho roka hodila jednou pořádnou tlamu na tom puky odrážedle a tekla i krev - přepadla pres řídítka a byla jsem ráda, že helmu měla a odnesl to jen sedřený nos. Ve 2 taky dostala yedoo tootoo a byli jsme moc spokojeni. Ve třech plynule přešla na klasické kolo.

fifinka2020
4. zář 2021

@agnes_123 kolik ma cm? Mrkni sem, tyhle jsou moc dobre! https://www.cyklospeciality.cz/detske-helmy-na-...
Jinak syn mel motorku na 3 kola (funny wheels), tam jezdil vetsinou bez helmicky (dobra stabilita). Na odrazedlo (yedoo) presel behem par minut, uplne v pohode (uz s helmickou). Zalezi i na sikovnosti a chuti jezdit...

jipe
4. zář 2021

děti jezdily na plastovém enduru (bez helmy) a pak přešly na kolo s pomocnými kolečky (s helmou) a následně se kolem 3,5 let naučily jezdit bez koleček. Koloodrážedlo jsme přeskočili.

kafr
4. zář 2021

Dcera měla od cca 1roka odrážedlo autíčko (široké, stabilní), pak podědila motorku Lena (4 kolečka) a k 2.narozeninám dostala úplně obyčejnou motorku z Tesca (větší než Lena, 3 kolečka) a helmu (ve které sice lehce plavala, ale ať si zvykne, že musí). Ke 3. narozeninám jsme ji koupili first bike, přechod naprosto suveréní, žádný problém, jezdí jak ďas.
Dcera je drobek a my nejsme cyklisti, ani nebydlíme v místě, kde by se mohla projíždět dle libosti, ale nám je to šumák, však ona o nic nepřijde😂