Ahoj holky, budu rada, kdyz mi napisete, od kdy si priblizne Vase holcicky zacaly hrat s kuchynkou a domeckem pro panenky....dik 🙂
Dcerka dostala IKEA kuchynku k Vanocum, kdyz ji bylo dva a ctvrt, uspech byl velky. Ted je ji tri a pul,hraje si s ni celou tu dobu vpodstate denne, investice urcite nelituji.
Dceru to nadchlo a také jsem chtěla dřevěnou. Já jsem jí nekupovala to vybavení do kuchynky, přišlo mi to zbytečné, dala jsem jí skleničky od výživy, kelímky od jogurtů, odměrky z mléka atp., neměla jsem strach, že něco zničí. Má kuchyňku vedle mojí a já když jdu vařit, tak jde ona vařit panenkám, mně se to vyplatilo , zabavila se ohromně sama. A teď když přijdu z práce řeknu, že jsem unavená a ona odpoví, mami, dáš si kafe, já to ho udělám, a jde ho tam vařit, tak to je úplně super 🙂)
Asi ji odhadnete, ale naši by to asi bavilo už od těch dvou let. Dejte jí tam nějaké plastové blbosti (viz výše, to je zadarmo) a ona bude míchat a tak. Můžete jí tam dát i třeba fazole na "vaření", děti se v tom rády hrabou... Po těch Vánocích už vařila všem plyšákům, rozesadila je na zem a každému něco uvařila, servírovala jim misky s čímsi i je pak šla umýt 🙂
Dcera dostala kuchyňku v 1,5 letech k Vánocům. Má ji v kuchyni hned vedle kuchyňské linky. A vlastně hraje si s ní od té doby. Ale víc ji zajímalo opravdové vaření a tak v kuchyni pomáhá už zhruba od 2 let. Ve 4 letech umí udělat těsto na palačinky nebo banana bread (samozřejmě s mojí nenápadnou pomocí).
@anulis dcera si už v roce a půl hrála krásně s kuchyňkou u známých, v jejích 19 měsících jsem ji v IKEA nemohla od kuchyňky odtrhnout (klidně jsem ji tam mohla postavit a jít si projít celej obchoďák, vůbec by si nevšimla, že tam nejsem) ... a teď má 21 měsíců a netrpělivě čekáme, až se odrostlé děti od známé s kuchyňkou rozloučí a kuchyňka se přestěhuje k nám ... jinak doma na židli vaří s kelímkama a vařečkama už dávno a v opravdové kuchyni pomáhá, míchá věci, umí si rozmíchat kaši, pečeme spolu dorty, sype mouku a cukr na váhu, vlévá těsto do formy, žloutky do sněhu, umí svým jídelním nožem nakrájet žampiony a jiné měkké věci, loupe vařená vajíčka, na kostičky chleba dává kostičky sýru, půrostě teď už je na kuchyňku zralá, má fantazii ... ve třech letech mi to příjde pozdě, nebudu čekat ani na druhé narozeniny (které má za 3 měsíce), příjde mi to zbytečné, dostane ji prostě jen tak ... už se sama nemůžu dočkat, až tu kuchyňku bude mít, bude z ní mít velikou radost 🙂
Dcerka kuchyňku dostane jako hlavní dárek k druhým 😉 narozeninám, myslím, že je to tak akorát...
K tomu dostane plastovou zeleninu a ovoce a jeden dětský čajový servis (konvice se šálky), plus nějakou tu vařečku na míchání a plastovou misku.
Ja prave planuji kuchynku cca v 1,5 letech...a vypada to, ze to brzo nebude...diky moc holky 🙂
U kuchynek pisi od 3+.....ale to se mi prave zda docela pozde