Co nosí vaše děti na sport venku? Děti začaly dělat atletiku. Doteď si vystačili s obyčejnými tepláky, občas mikina. Jenže teď se ochladilo a já nevím jak je obléct aby jim nebyla zima a zároveň se nezpotili. Není to tak, že by byli hodinu v zápřahu. Nejdřív běhají na zahřátí, pak mají nějakou rozcvičku a pak se třeba rozdělí do skupin a jdou trénovat skok do dálky nebo hod krikeťákem. Jenže v tom okamžiku tolik v pohybu nejsou, střídají se s ostatními. Máte zkušenost třeba s oblečením z Decathlonu? I když tam mají na sport hlavně legíny a to mi syn asi neobleče. Bundy mají obyčejné softky, což asi taky není dobře. Ze by se oblíkali a vyslíkali podle toho co dělají taky nevidím reálně. Posledně šel syn na tělocvik v triku v 5 stupních a nevěděl že mu je zima. Je v první třídě. Dcera je o něco starší. Díky
Holky jsou oblečené z dacathlonu od hlavy až k patě 🙂 Starší už 2 roky tréninky celou zimu venku. Oblíká si podvlíkací triko, na to funkční triko s krátkým, nebo dlouhým, teď jen tenkou větrovku, na zimu má běžeckou bundu, je to jak tenší softshell. Na nohách legíny, máme v několika tloušťkách. Běžecké rukavice, čepici, nebo čelenku, nákrčník. To různě kombinuje, vrství podle počasí.
@betelgeuzz
@sarihy díky za rady. Já právě nemám vůbec zkušenost. Sportovní talent rozhodně nemají po mě 🙂 Syn začal teď v září, holka sice loni, ale až na jaře, zatím jsem to řešit nemusela. To podvlékací tričko - máš odkaz? A kupujete vše nové?
zrovna to prádlo máme soupravy z lidlu, kupovali jsme na lyže, ale používají i na tu atletiku https://www.lidl.cz/p/crivit-chlapecke-funkcni-...
Něco i z decathlonu, ale to nevím který, holky si to už vybírají samy. Klidně zajděte do toho decathlonu a nechte si poradit, prodavači jsou tam ochotní. My vždycky projdeme část pro atletiku, cvičení pro děti a teď mezi lyžařským mají funkční prádlo. Starší je už dobře dámská XS, tak ještě dámský běh a fitness.
Třeba včera měly holky triko dl. r., mikina a běžecká bunda, na nohou legíny tenké, starší měla ještě triko kr.r., ale trénovala bez bundy. Až se trochu více ochadí, vezmou zateplené legíny, přidají triko kr.r. automaticky k tomu, ve sněhu pak nepromokavé gatě přes legíny, Na ruce rukavice a na hlavu čelenka. Legíny, triko dl.r., mikina a bunda z Decathlonu, ale nakupujeme už dlouho v dospělácké sekci, nevím, co tam mají pro děti. Jinak ve větší zimě berou softshellku taky, ale chodí ven trénovat celou zimu, takže to je fakt potřeba být v teple. Na trénink jdou v zimní bundě, tu pak svléknout a trénují lehčeji, a berou si ji pak zase na cestu domů, ale jak píšu, oni jsou venku celoročně.
Jinak kluci často nosí přes legíny ještě kraťasy.
A rozhodně všechno z funčkního materiálu, to je základ.