Mám na mysli, když rodina řekne, tak něco kup - vyber, sama nejlíp víš co v určité částce... 😉
Dělíte to třeba mezi praktickou (nutnou) věc (oblečení, vybavení pokojíčku) nebo hračku - věc pro zábavu, kterou by jste třeba jinak nekoupili, ale líbila by se vám, anebo si řeknete třeba o příspěvek na něco dražšího (autosedačku, kurz plavání), atd.
Jaké jsou potom reakce 😅 ?
Dcera bude mít narozeniny a já jsem všem příbuzným poslala seznam dárků, které koupit, každý si něco vybere, napíše že to koupí a je to. A nestane se, že se koupí nějaká blbost nebo něco stejného 2x. A na vánoce budeme kupovat dražší kuchyňku, tak to se složí víc příbuzných
U nás to je pokaždé stejně, všichni slíbí, že nám na něco přidají, ve finále to dodrží málokdo z nich. Buď jim někdo řekne, že to, co jsme vybrali, je nevhodné (naposledy trampolína) nebo si usmyslí, že dítě potřebuje další milion plastových nesmyslů k ničemu... Takže už jsme to vzdali, nefunguje to.
ja jsem vybrala pro babicky pro kazde ditko darek za 1000 Kc a zbytek at pridaji na krouzky........ starsi chce gymnastiku a anglictinu a pro mladsi cvico nebo plavani.......uz takhle jsme zahlceni hrackama a neni to kam dat.......
U nás babičky dají dopředu peníze a nechají na nás jaký dárek vybereme a ony ho pak předají. Příspěvky na autosedačky, kroužky,...se u nás nevedou. Zbytek rodiny koupí dárek dle svého uvážení.
Nám většinou dají prarodiče peníze předem nebo se domluvíme, co klukům koupit a pak sami ještě nějakou maličkost koupí. Dávají určitou částku, ale občas se domluvíme na dražších věcech. Minulý rok to bylo kolo a v létě trampolína, vždy přispějou.
U nás je to jednoduché - tcháni nedávají nic, moji rodiče nežijí, se švagrovou nic, s mojí ségrou zajedeme spolu do města a vybereme, její kluci už jsou velcí, tak uvítají peníze, brácha se neptá, dává dárek podle vlastního uvážení. 🙂
Taková kombinace - pokaždý jinak... Tchýni baví nakupovat oblečení, tak vymetá Lidl (to mi ale nevadí) a vždycky se předem dohodneme, co koupí (máme odlišnej vkus, když se nedohodneme, tak se mi to většinou nelíbí :o( ) a ona pro to ráda zajede - baví jí to :o). Jinak zbytku prarodičů řeknu tak nějak okruh (postýlka pro panenku, kočárek...) a buď doladíme spolu co přesně, nebo to nechám na nich - třeba mojí mámě s vkusem věřím, s tchýní se prostě neshodneme, tak se dohadujeme dopředu... No a prababičky vždycky dají peníze a já koupím co je třeba - oblečení, sport. věci, vybavení do pokojíčku - i ty hračky :o) Prostě jsou rádi, že mají něco od nich a nemusí to řešit :oD
U nás moje mamka většinou nějaký dárek koupí, popř. pokud se dohodneme, tak nám na něco přidá peníze a koupí už jen nějakou drobnost - kinder, bublifuk, balonek...
Pokud kupuje sama za sebe dárek, tak se většinou radíme co koupit.
Tchýně dává buď peníze a také řekne, ať něco koupíme-to většinou jdu a koupím něco praktického - hlavně oblečení. A nebo také přispěje na konkrétní věc o které se poradíme.
Ostatní z příbuzenstva nám dárky nekupují. Resp. kupujeme si se sourozenci nějakou drobnost - většinou láhev vína nebo něco praktického, ale to si kupujeme navzájem, ale nechci aby kupovali dárky dětem.
Nam se to stalo zatim jen jednou a byl to prispevek na autosedacku. Jinak hracky od babicky i u ni zustavaji a a prcek si s nimi hraje u ni.