Maminky, jaký máte názor na hopsadla či skákadla tohoto typu?
Příbuzní nám ho nabízí po svém dítěti... Co jsem slyšela od okolí, tak někteří to používají, jiní mají místo toho chodítka, odrážedla apod. Mně se, popravdě řečeno, nelíbí moc ani jedna z těch vymožeností, protože jsem toho názoru, že se to dítě pak nenaučí pohybovat/chodit samo od sebe - tj. za pomocí vlastních svalů, ale za pomocí těchto produktů, čili může mu to ty svaly a vazy nějak zdeformovat, ne?
Jak to berete vy?
Velky kram za hromadu penez a na chvili a diteti to krome bolavych zad nic neda. Nebrat!
Taky bych nebrala, dost jsem o tom četla a mám známou fyzioterapeutičku a ta mě před tím dost varovala, prý to úplně deformuje tělíčko😔. Takže doufám, že nebude mít nikdo z rodiny takový skvělý nápad nás něčím podobným obdarovat😒
@misa1106 No, to ti povím 😒 Je fakt paráda, když ti to celí natěšení nabízejí, myslí si, jakou z toho nebudeš mít radost, že ti poskytnou takový "skvost" za spoustu peněz, a ty jim místo toho musíš říct, že to používat nechceš, protože si myslíš, že to dětem ničí kostru. Myslím si, že se urazí, až jim to řekneme... Ale to už je jejich problém, že... (není to ale nic příjemného)
@isabelafuentes Tak řekni, že to lékař nedoporučil a je to.
@isabelafuentes sice se to týká chodítka https://www.vanickovani.cz/detske-skoditko-pard... , ale princip je stejný. Nebrat
@isabelafuentes souhlasím s @hojda , proti tomu nikdo nic nemůže říct a normální člověk to pochopí😉
Nabrat . Úplne nejhorsi pro dite a jeho vyvoj . A důvod bych Nerikala . Proste bych rekla ze děkujete ale ze asi nevyuzijete ze vase mimi je stejne nejradsi na zemi .
@isabelafuentes rekni, ze to nemas doma kam dat a ze si takovyhle veci radeji s ditetem uzijes nekde v herne, at mu to je vzacny. Nepoustela bych se do debaty o 'niceni zdravi ditete', jak rikas, akorat je to urazi a pokud v tom jejich deti odrostly, nema to ani smysl.
@isabelafuentes je to nezdravé , nebezpečné a dle mého naprosto ale naprosto zbytečný krám. Mám druhé dítě a to první nic takového nemělo a druhé taky mít nebude....Mě to sice nikdo nenabízel ale já bych to asi zbytečně nerozpatlavala ... Prostě bych řekla že děkuji za nabídku ale že to nechci....
V žádném případě to nebudu pořizovat. Ať si mimi jede hezky svým tempem bez těchto výmyslů, ze kterých by ho akorát v dospělosti bolela záda. Jsem proti všem hopsadlům a chodítkám.
Souhlasím se všemi tady a díky za podpoření mého názoru. Pokusím se jim to podat nějak diplomaticky.
Řeknu vám, že je určitě mnohem snazší být rodičem, který nic neřeší, všechno má na salámu a jde většinovou cestou nejmenšího odporu. Když ale je rodič informovanej, chce dělat všechno nejlíp, jak to jde, a pak má ty svý názory obhajovat před okolím, je to fuška! Člověk aby 3x denně vysvětloval, proč tohle a onohle... A nejhorší je ta zabedněnost, že si spousta lidí nenechá nic vysvětlit a dál si razí tu svou, olizujou dětem dudlíky, nechávají je vyřvat, cpou do nich dospěláckou stravu v půl roce, a ještě to bohorovně komentují slovy "nám to taky tak dělali, a neumřeli jsme.." Uffff....
@isabelafuentes no jo ale tak nevíme jaky budeme jednou my..treba to co se razí dnes nemusí byt zdrave a spravne za 20 let...neodsuzovala bych za všechno starší generaci..oni mají taky občas pravdu jen se to prostě nehodi modreni výchově "do kramu" nicméně hopsadla,choditka atd. jsou krámy k nicemu..nekupovat,nevysvetlovat,proste poděkovat ale říct razne NE,ja taky rknu max.muj názor ale neobhajuju se..
Nebrat, je to nezdrave a navic to zabira hodne mista :D a rekla bych jim, ze se mi nelibi, jak v tom dite visi za rozkrok ;)
je to drahé kurvítko pohybového aparátu.Proti takovým krámům se člověk musí bránit.A jsem taky proti olizování dudana a taky bych malé nedala nic po sobě ukousnuté nebo tak.
@pajounek No vidíš, to je taky docela dobrý důvod, proč to nechtít. Teď jsem i četla, že to visení za rozkrok je nebezpečné z hlediska plodnosti - utlačuje to kulky a deformuje pánev (když se to používá často).
A jak říká @lucyp13 , není třeba se nějak moc obhajovat, mám prostě takový názor a pro své dítě chci to, o čem jsem přesvědčená, že je nejlepší možné.
Ahoj 🙂 Trochu mi uniká smysl hopsadla 😀 Jakože dítě ještě nechodí, tak ať aspoň hopsá...? 😀 Za mě teda ne...ani toto, ani chodítko 🙂 Je spousta jiných, daleko hezčích a smysluplnějších věcí pro děti 🙂 A nijak bych jim to ani nevysvetlovala... Prostě ne děkuji, nechci 😉
@voleskap hopsadlo je neco jako pribinacek s brumikem v pulroce....vzdyt se to tem mimiskum taaaak libi/chutna tak to nemuze byt spatne prece.
https://www.youtube.com/watch?v=emwy6Ly0GCc😨 Hrozný... 😒
Napíšu to naprosto upřímně a ať mi nadává kdo chce...
Podle mě to je jednoduchá možnost, jak odložit dítě a tvářit se, že mu to k něčemu je... Šlus.
Presne jak rikate, nebrat 😉.