Máte tip na krátkou hru pro předškolní děti?

lenkalov
13. čer 2023

Zdravím, holky! Help, pozítří budu mít na starosti pár předškolních dětí a chtěla bych vymyslet nějakou kratičkou hru/akci pro ně, abych je zabavila. Tématem toho kroužku jsou prázdniny. Těm dětičkám je v rozmezí od 2,5-5 let a je jich tam asi 10. Budu mít k dispozici herničku s různýma hračkama atd. takže nemusím vymýšlet nějaké kartičky atd. Napadá vás něco, co by mohly zvládnout všechny ty děti? Nemám zkušenosti s takto malými dětmi, takže uvítám každou radu zkušených maminek.

cilkat
13. čer 2023

Jak moc znáte vybavení té herny? Můžete třeba každého nechat najít něco, co souvisí s mořem a pak si každou tu věc pojmenovat a zacvičit... tam se i ti nejmenší chytí minimálně na ten pohyb. A klidně bych to celé uvedla "máma shark ", zatancila si ji a ty věci opravdu "lovila"...

lenkalov
autor
13. čer 2023

@cilkat To zní dobře! Děkuju! Jako, v té herně je skoro všechno. Takže minimálně loď, nebo autíčko určitě najdou. A jak myslíte to si zacvičit? 🙂 Jinak neznám "máma shark"

cilkat
13. čer 2023

Pardon: baby shark:

https://www.youtube.com/watch?v=HBLt7iUb3yc


A zacvičit... jako byste tu věc zkoušeli napodobit pantomimou... jen nemusí být moc přesná, ale spíš hodně repetitivní, ať to od vás můžou odkoukat. (houpat se na zádech jako lodička na vlnách... máchat rukama jako vlny na moři... cvakat zuby jako žralok, balancovat něco na nose jako delfín, plavat jako ryba, kroutit se jako chobotnice... co najdete a co vás napadne. )