Loutkové divadlo, máte někdo? Baví dnešní děti?

myskin
15. říj 2014

Ahoj, chtěla bych holkám koupit loutkové divadlo. Máte někdo? Baví to dnešní děti? Mají dost typů, zatím se mi nejvíc líbí Gerlichovo loutkové divadlo, ale všechno je k vidění pouze na netu, nemám si to kde ošahat.

killi
15. říj 2014

@myskin já jako dítě jsem milovala loutkové divadlo, tak jsem ho pořídila i dceři. Ze začátku si s ním hrála a od té doby leží asi už 2 rok v krabici a ani si ho nevšimne. ☹

hojda
15. říj 2014

Já si pamatuju, že jako děti jsme si s ním hrály jednou za čas, tohle není hračka na každý den, škoda, že se po nás nezachovalo.

myskin
autor
15. říj 2014

Taky si myslím, že to není hračka na každý den. Stejně by na začátku hrála asi jenom maminka 🙂 , ta mladší to ještě nezvládne, ale zase by byla vděčný divák. V poslední době miluje, když hraju nějaký příběh s hračkami. Večer čteme pohádky, mohla bych to občas nahradit divadélkem. No někdy jsem večer tak hotová, že jsem ráda když si splním to čtení. Tak nevím.

agne
17. říj 2014

Já si pamatuji, že jsem jako malá párkrát na návštěvě u babičky hrát souseda takové divadlo pro dětmi viděla, líbilo se mi to, bavilo mě to, ale jde asi o to jak se to hraje (měnit hlasy, vodění loutek, lákavý příběh).
Asi bych v první řadě zkusila klasický maňásky na celou ruku, my si hodně vyhráli s takovými, které měli gumové hlavičky a látkové tělo... Pak třeba prstové nebo papírové na špejli.
A podle toho jestli to děti chytne bych se zkusila podívat po klasickém, tradičním loutkové divadle 🙂 .