Letní dovolená, plavky a pomůcky do vody pro dvouleté dítě. Poradíte, prosím?

chlapecektehu
3. čer 2024

Zdraví všechny, mám dotaz ohledně toho jak jste kdo řešili plavky pro 2,5 leté dítě které je na plínách. Je lepší mu koupit nějaký plavky obyčejný nebo mám koupit nějaký speciální plavky pro děcka do vody ještě dodám že má 19 kg a víc jak 100cm. A další věc která by mě zajímala je cou dát do vody jako pomůcku aby se mi "neutopil". Nějaký kruh nebo rukávky? Určitě bude chodit i do hlubokých bazénů a ne jenom do dětských brouzdališť.

5pajina55
3. čer 2024

@chlapecektehu Tak určitě pliny do vody ne? Když je na plínách to jsou plavky pak lehce k ničemu. A dala bych kruh i rukávky plus samozřejmě být u něj.

palja
3. čer 2024

@chlapecektehu kruh určitě ne, z toho může vypadnout. Jsou dobré rukávky, vesta (starší dcera měla jenom vestu) nebo pás.
A buď dáte plínky do vody nebo plavky pro nejmenší (oboje nezachytí moč jen stolici).
https://www.decathlon.cz/p/detska-penova-plovac...
https://www.plavecke-pomucky.cz/cs/plavecky-pas...
https://www.mimiplus.cz/p/nove-plavky-happy-nap...

Tohle jsme měli my. Plavky jsou různé vzory a velikosti. Plena do vody se dá koupit každé drogerii.
A nebo ještě existují neoprenové plavky pro děti, to se aspoň nespálí, mají je v Decathlonu.

martulka88
3. čer 2024

@chlapecektehu Syn má 2 a čtvrt. Má plavky, ale je bez plen. Pokud má plenky, tak koupací pleny. Pokud jde o bezpečnost ve vodě, tak loni měl kruh pro malé děti s vložkou, aby nepropadl. Letos jsme pořídili "koupací pás", kde se dá být jen s pruhem okolo pasu nebo rukávky či oboje - máme to z decathlonu. Uvidíme, zda nám bude vyhovovat nebo pořídíme přímo vestu.

me_druhe_ja
3. čer 2024

@chlapecektehu existují teď plavky, které nadnáší na vodě...docela uvazuju, že je koupím....

Jinak jsem dávala plenu do vody a přes to plavky. Plus rukavky. Kruh se moc nedoporučuje...spíš nějaký plavací pas, vesta

merope
3. čer 2024

Kruh se nedoporučuje, víc se doporučuje koupací pás. Syn koupací pás neustále odmítá, kruh miluje, ale drží se v něm a nepouštím ho s ním samotným na hloubku. Na hloubku jedině rukávky - a ty zase nafukovací, ještě existují takové pěnové, ale ty mi přijdou, že moc nedrží. Pak je ještě takový pás dohromady s rukávky. Kruh je na houby, že se v něm dítě moc neučí plavat (ale prostě - pořád chce kruh 😀 ).

Syn má plavky, co jsou jak trikot s krátkým rukávem a dole jako kraťasy (vcelku). Na léto u rybníka mi to přijde ideální.

fyii
3. čer 2024

@chlapecektehu moje deti mely jen takovy penovy pas a uzasny rukavky, ktere i kdyz by se pichly tak je stale nadnaseji..
https://www.nejbaby.cz/p/penovy-plavecky-pas-60...
rukavky tyhle, drahy ale jiny jsem nemela a prezily obe deti bez uhon a to s nama neco procestovaly
https://www.rukavkycherek.cz/plavecke-rukavky/r...

chlapecektehu
autor
3. čer 2024

@5pajina55 to je sice hezký že plíny do vody ale jak si žádný už neobleče 👍 zkoušela různý značky a nenatáhnu mu to na zadek 🤷🏻‍♀️

chlapecektehu
autor
3. čer 2024

@palja ty neoprenové plavky měl minulý rok ale byli o ničem, strašně mu to škrtilo nohy a nemohl se kvůli tomu ani vykadit ( i když je na sobě neměl furt)

chlapecektehu
autor
3. čer 2024

@martulka88 kruh do kterého dítě posadíš měl vloni malej taky ale je to jenom do 15kg to s jeho váhou nejde dohromady. Obávám se že na něho ty rukávky nedostanu, má poslední dobou se vším furt nějaký problém

janule0123
3. čer 2024

@chlapecektehu tak si vlastně vyřadila všechny možnosti plavek pro děti s plinkou.. tak ho ještě můžeš odplenkovat… protože jestli tam bude plavat v bazenu bobek.. nebude nikdo nadsenej … zkus se podívat na ten pas s penovyma destičkami okolo…. K Tomi bych dala nudlicku , muže s ni i dobře blbnout… stejně u nej musíš pořad byt .. žádná pomůcka ho na 100procent neochrání ..

whitechocolate
3. čer 2024

Pro moje děti nejlepší pomůcka na plavání puddle jumper, rukávky sešité s hrudním pasem, rukávky nejdou snadno svléct, i kdyby se spona na zádech teoreticky rozepla, takze se z toho nelze vyvléknout, není to nafukovací a dítě to udrží nad vodou, i kdyby se nijak nesnažilo plavat. U těch nejmenších jsem k tomu dávala i kruh, ale později jsme zjistili, že je zbytečný.

chlapecektehu
autor
4. čer 2024

@whitechocolate děkuji za radu, podívám se na to 🙂

martinka0209
4. čer 2024

Pěnový pás a pěnové rukávky,do vody už měli normální plavky,pevný bobek už udrží ty plavky( vyzkoušeno),čůrání stejně nic nezadrží

martinka0209
4. čer 2024

@chlapecektehu a ještě bych dala spíše kraťáskový plavky třeba tyhle https://www.decathlon.cz/p/detske-boxerkove-ple...

katieku
4. čer 2024
slunea
4. čer 2024

Neoprenove plavky nejsou jedine plavky pro deti na plenach. Existuji i plavky s gumickami kolem nohou, ktere by se snad mely prizpusobit. Namatkove Imse Vimse, Bambino Mio, Bamboolik, Popolini, ale i Nabaiji mi google nasel. Nebo je to uz vse male?

slunea
4. čer 2024

Nebo proste jakekoliv obyc plavky, ale aby mely gumky kolem nohou jako slipy.

snahnah
5. čer 2024

My měli loni Imsevimse plavky a 💩 to moc neudrželo 🤣🤣 ale lepší než normální plavky. Zahlásí aspoň, že chce na velkou? Ta naše nehlásila 🤦‍♀️ jako vršek je super UV tričko, např Decathlon má rozumné ceny, nemusíš furt mazat 😉
Na plavání nafukovací rukávky. Jen bacha, ať si je nesundá a nejde si skočit do hloubky 🤣 tak rychle jsem v bazénu ještě nebyla 😅

ada22
5. čer 2024

Měli jsme taky valibucha a měla takové plavky z vnitřní strany pogumovaný a kolem nožiček gumičky. Zkusit dát vyčůrat před bazénem. Jinak na plavání ten pěnový pásek a hlídat. Rukávy jim většinou vadily.

lp183
5. čer 2024

Jestli plínky neoblece, tak nějaké plavky s gumickami, ať to zadrží bobek.
Místo kruhu a rukávku na blbnutí ve vodě se nám osvědčil set z Decathlonu (set rukavky+pás) https://www.decathlon.cz/p/detsky-plavecky-pas-... Rukavky se dají oddelat a mělo vy se to dát použít i později jako bederní pás, to nám ale nefungovalo, ve vodě to nesedělo a odchlipovalo se od těla jako ploutev.
Malé jsme kupovali i vestu: https://www.malyplavec.cz/product/detske-a-dosp... Tohle rozhodně NENÍ PRO NEPLAVCE, spíš ji prekazela. Podle mě výrobek na prd, pustíš dítě a hlava okamžitě pod vodou (malá chodila od 6ti měsíců na plavání, takže nebyla vodou nepolibena)
Bezpečnější je vesta s límcem, ale ta omezuje ve výhledu a i pohybu ve vode, je fakt spíš záchranná. Malá v tom byla jako bójka. Ale ideál na lodě... https://www.malyplavec.cz/product/zachranne-ves...

chlapecektehu
autor
5. čer 2024

@martinka0209 ano něco takového jsem měla v plánu 😊
@katieku na ty jsem se dívala ale upřímně bych potřebovala aspoň 2-3 ks a to se celkem prodraží 😏

chlapecektehu
autor
5. čer 2024

@snahnah no ne že by mi to zahlásil ale poznám kdy jde na věc, většinou si musí čupnout a být někde sám tak že si myslím že úplně v bazénu to nepustí 🤔 tomu věřím 😅

chlapecektehu
autor
5. čer 2024

@lp183 do toho Decathlonu mám namířeno, tak uvidíme co tam na konec vybereme