Lego. Jaké pořídit?

eviicka
14. čer 2024

Ahoj, mám dva kluky (4 a 7 let). Do teď je lego vůbec nezajímalo, teď už se to otáčí. A já potřebuju poradit, co pořídit. Baví je stavět různé domečky, ploty a tak. Takže nějakou základní sadu? Jsou v nich i okna a střechy? Je něco takového?
Dívala jsem se, že podložky dokoupit jdou. Co byste poradily?

sigyn
14. čer 2024

Pokud je myšleno Lego pro starší (tj, ne Duplo), tak určitě řada Creator, která nabízí velké množství domečků a jsou tam návody třeba ke třem různým stavbám najednou:
https://lego.heureka.cz/lego-creator-31139-utul...

eviicka
autor
14. čer 2024

Na to Creator jsem také koukala, ale přijde mi tam málo prostoru pro vlastní tvořivost (v poměru cena-množství kostek) a hlavně moc těch "blbinek" typu sekačka na trávu, což se třeba mně líbí, ale bojím se by to nevyužili.
U vláčkodráhy také pořád skládají různé tratě, ale z doplňků postaví maximálně zastávku a závory, to ostatní jako semafory, dopravní značky, stromy... zůstává v krabici.

jane46
14. čer 2024

@eviicka Koukni na bazarové nabídky... do začátku je to nej, pokud kluci nechtějí něco konkrétního. Za pár korun seženeš několik "kg" Lega.

sigyn
14. čer 2024

@eviicka Tak třeba Lego Classic, to jsou čistě jen kostky pro stavení: https://lego.heureka.cz/lego-classic-10698-velk...
nebo, jak píše uživatelka výše. Jen v bazarech pozor na podvodníky, u LEGA je to bohužel časté.

eviicka
autor
14. čer 2024

Holky díky.
@jane46 bazary bylo první co mě napadlo, ale tady v okolí (tohle bych chtěla raději osobně) nic podle představ, jen komplet krabice s "něčím co nepotřebujeme" tj. konkrétní výrobky.
Tak jsem právě začala googlit a ztrácet se v nabídce 😀.
Ještě kouknu na ty bazary, a jinak asi ten Classic + koupit extra podložku, jen ještě tedy musím pozjišťovat, jestli tam mají střechy a okýnka 😀.

plamenek
14. čer 2024

máme doma sadu 6117 - dveře a okna - ale nevím, zda se ještě prodává, spíš fakt zkusit nějaké bazary nebo ledily.cz

1pomnenka
14. čer 2024

Lego na váhu pořídíš na Aukru a máš jistotu, že nepřijdeš o peníze. Koupila jsem 15kg a doprava byla celý květen za 40Kč až domů. Návody jsem si podle rozestavěných částí zdarma stáhla na stránkách lega.

janaa26
14. čer 2024

Já kupovala když byli kluci malé Duplo z druhé ruky z jednoho eshopu a zaboha ho nemohu najít. Vybrala jsem přesně kostky, zvířata a postavy co se nám hodili - kluci "potřebovali"
Lego Classic jsme rozšířili o klasické kostičky zde: https://www.lwtoys.eu/stavebnice-2/zakladni-set... Je to kompatibilní s legem a není to Čína. Syn rád tvoří dle vlastní fantazie.
Dále mám v hledáčku hrabarnakostek.cz. Snad se už v léto dostaneme i do jejich kamenné hrabárny a syn si najde poklady 🙂

adelisss
14. čer 2024

@sigyn Lego Classic máme doma jako základ. K tomu dokupujeme sady jako Lego City nebo Lego Friends (to druhé je víc pro holky).

adelisss
14. čer 2024

@eviicka V Lego Classic jsou nějaké okna i dveře.

fyii
14. čer 2024

@eviicka Creator je tezsi skladat nez ty ostatni.. ja bych zacala clasic. Moje deti maji hodne radi takovy ty 3in1.. ze treba zralok jde prestavet na dalsi dve zviratka... koukni na to.. nebo pak nejake auta atd. s tim si take hodne hraji, jezdi s tim atd.