Zdravím. Plánuji se synem zkusit lední brusle. Od kolika let jste zkoušeli? A měli jste nejprve ty bruslicky na boty nebo rovnou jednonozove? Synovi je 3.5 roku. Fyzický bych řekla je celkem zdatný. Má nohu 26, takže bych na nehoní bruslicky sehnala....loni jsem koupila kačenky, ale nakonec jsme je nepoužili a teď jakoby si říkám, že to je takový patlani na ledě a asi to úplně nemá s bruslením nic společného a rozhodně se to tak nenaučí, takže zas nevím, zda zkusit rovnou normal bruslicky...a ještě teda, jakou používáte helmu? Dík!
@simona_33 Ani ne, ideální věk je, když dítě chce a je už schopné trochu spolupracovat, obvykle po tom 3. roce, ale u někoho to může být samozřejmě o dost později. Tu zimu, kdy měla dcera 3,5 u nás mrzlo v kuse víc jak 2 týdny, měli jsme nedaleko kluziště a byli jsme tam aspoň na chvilku téměř denně, dcera se celkem obstojně naučila. Ale chtěla, má starší sourozence a chce vždy to, co oni, bavilo ji to. Když dítě nebude chtít, nemá cenu to lámat přes koleno.
Od 3.let na klasickych brusli v ramci kurzu
Mladší dcera měla ty třiapůl loni, dostala brusle na vánoce (klasické, rostoucí) a když konečně zamrzlo, tak se vrhla na led. Vysloveně rozbruslit se nestihla, ale samostatně se pohybovat po ledě ano. Ale ono u nás mrzlo poměrně krátce. Letos mají ve školce domluvené bruslení kurz na zimáku, zítra jede poprvé.
Jinak sami jsme helmu nepoužívali, na kurzu je prý mají všechny děti půjčené, prý i včetně chráničů.
Ahoj, syn začal v 5 letech na normálních rostoucích brusličkách, plastových teda, kanady jsem nesehnala. Rok nebo dva předtím měl kačenky a ty byly na nic, ten plastový pásek se furt uvolňoval. Za nás byly kačenky s koženým páskem a to bylo lepší. Jinak jsem chtěla, aby se učil s brankou, ale je malý, tak na ní visel 🙂 Nakonec se to nějak naučil a baví ho to, takže za mě rovnou brusle.
Letos začneme u 2 letého syna na kačenkách. Mám ještě po mě s koženým páskem. Je to spíš na vyzkoušení něčeho nového. Za rok nebo za dva mám v plánu zkusit normální. Spíš podle toho jak se mu bude na ledě líbit
Máme 3,5 letou a letos v zimě to zkusíme na klasických bruslích. Máme po starších snad všechny velikosti. Je moc šikovná, ta to dá. Včera upekla tak nádherné vanilkové rohlíčky, že nám spadla brada. Tak, aby nenaskočila na led a nepředvedla dvojitého ritbergra. 😀
@simona_33 To jo. Já na tom stála po asi dvaceti letech a nohy mi chtěly po půl hodině upadnout. Koupila jsem si i in-line brusle a už docela válím. Slíbila jsem vnučce,že když zvládne operaci kýly,splním jí její přání. Chtěla,potvora,abych si koupila in-line brusle a naučila se na nich.
Ano, kačenky jsou na takové to patlání na ledě, přesně jak píšeš, ve 3,5 letech už může zvládnout normální brusle, jestli budete pravidelně chodit. Ať mu dobře sedí na noze, ze začátku se zkouší něco tlačit před sebou (plastovou branku, někde mají kužely, židličky, tučňáčky...), aby měli stabilitu, ale učili se odrážet. Helma jakákoliv, stačí i na kolo popř. lyžařská.