Kto vas zvazuje, alebo kupuje detske odrazadlo na vianoce?
kde nakupujete?
Na zaklade akych aspektov sa rozhodujete? su to odborne super technicke specifikacie? ci proste PACI sa mi, Beriem !
pre deti od akeho veku?
brzda - ANO / NIE?
zelezne vs. plastove vs. drevene
pneumatiky vs. bezudrzbove, lahke polymerove gumy
.....
JD Bug dostal synovec ke 2. narozeninám a naučil se na něm jezdit krásně! Jen ta brzda jde hrozně těžko, takže jí vůbec nemohl umáčknout, proto zničil asi troje boty, jak brzdil 😀
U nás to bude crossový Firstbike. Manžel se do něj zamiloval 😀 U něj třeba ta brzda jde opravdu krásně lehce. Cena je hrozná, ale kvalita vynikající 🙂 🙂 🙂
ahoj,bosorka82-a kolik vám je?ptám se,protože mně třeba přijde zbytečný více jak dvouletému děcku kupovat odrážedlo,to už bych raději koupila kolo,my jsme kupovali loni k vánocům kolo a malý se na něm na léto naučil krásně jezdit,jinak na volný diskuzi tuším už tohle téma taky najdeš,tak třeba tam toho holky poradili víc 😉
máme od dvou let first bike - absolutní spokojenost. Jen je mi líto, že jsme nevzali verzi s brzdou...ale dítě nám na něm ani jednou nespadlo, dokáže přejet patníky, překážky...
smardík-díky za odpověd,fakt mě to nenapadlo,asi proto,že se mi to ani u jednoho dítěte nestalo,odrážedla měli kolem roku a půl a po dvou letech už kolo,díky 😉 🙂
@radka.m. chápu jak má člověk šikovní dítě tak tak bere ostatní a nenapadne ho to. já vím že syn by ted nezvládl ani to koloodrážedlo a to měl v říjnu 2,on je ve všem pomalejší takže to ještě nehrozí, teprve začal zvládat normální odrážedlo 🙂 takže to kolo odrážedlo když to půjde dobře tak květen,červen a to ještě možná,kolo ještě dlouho,dlouho ne
petrasafr-to mi přijde právě tak akorát,po dvou letech mi to přijde už taky zbytečné,ale jak píši,beru to podle svých dětí,já si třeba nedovedu představit dvouleté dítě s odrážedlem,když náš hned po druhém roce lyžoval 😀 ,tím se nechci nikoho dotknout
@radka.m. ahoj, s těmi lyžemi....můůžu do IP, at to tu nekazíme? mě by to zajímalo, petrovi bude v únoru 2,5, ale nemám tušení, na co takový prtě postavit. koukala jsem, že prodávají v jeho velikosti normoš přezkáče, lyže, vázání, ale ...co potom? dali jste ho na malý kopec? jezdili s ním mezi nohama s hůlkou? na školičku to ještě není, to chápu, děti tam musí být samostatný, a to ještě petr není, spadne mu rukavice a volá: padááá mamííí padááá ruka.....
smardík-to jsem se fakt zasmála-to škaredé,bílé 😀 😀 ,my teda milujeme sníh i zimu celá rodina 😉
@radka.m. on je Tomášek strašlvá citlivka na ručičky a vše mu na nich vadí,má jen mini smítko a už si musí jít umýt ruce,myje si je i 20 za den, nejí sám-mohl by se ušpinit, to je katastrofa jak si zašpiní třeba ruku a proto mu ten sníh vadí mohl by přece mít špinavou ručičku rukavice taky nesnese. on je na ruce citlivý od narození to mu na ně ani šáhnout nešlo, dělat s ním paci paci nebo udělat papa se naučil až po roce, dřív to prostě nesnesl vadilo mu to a dodneška je na ruce taková citlivka. zkoušeli jsme prstové barvy-doufala jsem že se mu to bude líbit a jak zjistil že si namočil prst a je špinavý hysterie a museli jsme se jít umýt, to samé plastelína,razítka prostě ne může se umazat. On je takový zvláštní, prostě svůj 🙂
ale k těm kolům odrážedlům at neodbočuju celkem hezky jsou zpracované tady http://www.neobycejne.cz/ - popsané výhody a nevýhody. Já se asi budu rozhodovat mezi TooToo a Azub Fik a kdyby náhodou bylo na odrážedlo víc penízků tak to first bike-to se mi líbí nejvíc i manželovi ale je už dražší takže uvidíme
Zvažuji, asi to bude JD Bug (ale možná to ještě změním), pravděpodobně ale asi až na jaře.
Moje kritéria (víceméně podle důležitosti):
- nízká váha
- nafukovací pneumatiky (lépe to pruží, takže dítě nebude takové "odrncané")
- cena (takový Firstbike u mě propadl, je šíleně předražený)
- brzda spíše ano, ale spíš jako výhled do budoucna, ze začátku ji určitě nevyužijí
- spíše tvrzený plast, ale nezavrhuji ani železné (ovšem souvisí to s váhou). Dřevo se mi moc nepozdává, bude to náchylné na zničení.
Věk neřeš, řešit musíš jedině výšku dítěte od rozkroku (a samozřejmě fakt, jestli už chodí 😅 ).