Koloběžka pro sedmiletého kluka. Máte zkušenost?

fifinka2020
19. říj 2024

Ahoj, pokračuj ve zjišťovacích dotazech- už delší dobu bych ráda koupila synovi koloběžku, kterou by mohl mít na nějaké kratší vzdálenosti, když se někam potřebujeme rychleji dostat. Je drobnější, má 6,5 roku a tak těch 116 cm. Vyhlídla jsem si jednu z Decathlonu, která je skládací, a je právě pro tu kategorii je tuším 6 až 9 let. Jenom mi přijde, že má vcelku malá kolečka, ale asi to není na škodu? Moc se v tom nevyznám. On si tam zkouší jezdit téměř na všech a zvládá i ty větší (mají větší kolečka), ale ty jsou až od 125 cm (a 9 let). Kdyby to bylo třeba od 120, tak už jí asi vezmu, ale tohle mi přijde kupovat moc brzy. Ale jak jsem psala, nevyznám se v těch velikostech, možná je to jen orientační a třeba není problém koupit už tu větší. Máte někdo zkušenost? Moc díky!

g_m
19. říj 2024

Kupte klidne tu větší🙂

exbordelar
19. říj 2024

Decka maji z Decathlonu tu s temi malymi kolecky a jezdi to po asfaltu/chodniku jako drak. Jezdi na tom do skoly, na treninky, vsude. Je to super skladne premistovadlo 👍🏼 ty nase teda nejsou skladaci, ale to my stejne nepotrebujeme.

fifinka2020
autor
19. říj 2024

@exbordelar super, já právě při čtení popisu pochopila, že ta pro ty větší děti už díky těm větším kolečkum zvládne i maličko terén (jako třeba obrubník a tak), tak právě zvazuju, jestli už nevzit rovnou tu...

konidana
19. říj 2024

@fifinka2020 deti mely z decathlonu MID7. Myslim. Jezdily na ni od 6 let (necelych 120cm) . Malinky kolecka nebrat. Na jezdeni nekam to chce co nejvetsi kolecka. Staci spatny asfalt nebo zamkova dlazba a ty maly kolecka na tom jedou fakt o dost hur. Kluk na tom jezdil denne 1km do skoly, pak zpatky, a na krouzek. Vydrzela mu cele 4 roky. Na to co s ni vyvadel , dost dobry.

daasqua
19. říj 2024

Spíš ta větší kolečka a tu nášlapnou plochu se snažit mít co nejníž u země (když má spíš menší postavu), míň se nadře a bude mít lepší stabilitu. A rozhodně skládací, třeba když pojedete někam autem. Dcera (6r) má od loňska Raven Pastelle, taky velká kolečka, ale ta nášlapná plocha mi přijde moc vysoko. Je to koloběžka i do dospělosti, můžu na ni jet i já (vysoká nosnost). Dcera je motoricky velmi zdatná, ale myslím, že jiným dětem by třeba ta nášlapná plocha takhle vysoko v tomto věku vadila.

fifinka2020
autor
19. říj 2024

@daasqua super, moc díky za dobrou radu, mrknu na to, až bude zkoušet.

fifinka2020
autor
19. říj 2024

@konidana díky, na tu právě taky koukám🙂

konidana
19. říj 2024

@fifinka2020 obcas jsem si ji pujcila i ja a dobry. Jako je to trochu hrkatko, ale detem to na to popojizdeni do par km nevadilo.