Kolo pro 4letého. Jakou velikost?

meggie12345
21. říj 2020

Ahoj holky,
chystám se synovi pořídit k Vánocům kolo. Jakou velikost byste zvolily? 4 roky mu budou v květnu příští rok...

leilinka1234
21. říj 2020

Dcera dostala je 4.narozeninám 16ku. Příští rok k 5.narozeninám kupujeme 20ku. Jsem ráda, že jsme na to naučení vzali menší kolo. Naučila se ho krásně ovládat.

l_baruska
21. říj 2020

@meggie12345 Koupily jsme Beany zero, jsme nadšeni. Syn je drobek, ale ve 3,5 ho dal s přehledem. Od třetí jízdy jezdí sám, kolečka postaráme jsme mu vůbec nekoupili.

jaja01k
21. říj 2020

@meggie12345 Záleží, jak je dítě vysoké. A taky jestli už umí jezdit nebo to bude první kolo. Pro 4letého to nejspíš bude velikost 16.

denissima
21. říj 2020

@meggie12345 my jsme ke 4. narozeninam koupili synovi 16, i když by výškově možná mohl mít i 20,ale bylo to jeho první kolo. Koupili jsme Rascal a je super.

ada22
21. říj 2020

A umi už jezdit? A také záleží jak je velký?. Dcera ve 4 zvládla 16" ,ale ve 3,5 jsme ještě na chvilku poridilI 14". Koukala bych po bazarech na lehká kola. Sice vetsi investice, ale jsou dobre prodejna. I 1 kg je u dětského kola sakra rozdíl.

ivis_b
21. říj 2020

3,5 letému jsme koupili WOOM 16, příští rok budeme kupovat 20tku, hlavně kvůli přehazovačce.

lucifux
21. říj 2020

@meggie12345 zdravím, děkuji za diskuzi, taky už řeším kolo. Jenže tomu našemu byli 4 už teď v říjnu a je celkem velký, takže na jařre mu bude 4,5. Nic méně to bude první kolo. Když nepočítám odstrkovadlo podobě kola. Taky absolutně netuším jakou zvolit velikost.

adel2507
21. říj 2020

Hlavně záleží na tom, jak je vysoký. Syn začal ve 3 jezdit na 16” a teď ve 4 už mu byla malá a kupovali jsme 20”. Ale je docela velký, má asi 115 cm.

blondynka400
21. říj 2020

@lucifux na první kolo a jestli neumí mi 20 nepřijde vhodná (ale ono je 20 a 20, ani zdaleka nejsou všechny stejné) a zbytečně mu to může zkomplikovat začátky. Navíc nejde jenom o výšku dítěte, ale spíš o délku nožiček. Takže za mne vyzkoušet někde v obchodě (až to půjde) a za mne spíš 16, ač to bude jenom na chviličku...

marti89
22. říj 2020

To takhle vyberete těžko - každé dítě je v tom věku jinak velké a zdatné (někdk pořizuje teprve první s přídavnými kolečky, jiné má už pokračovací bez). Také jsou velké rozdíly mezi jednotlivými značkami a jejich velikostmi (12" u jednoho neodpovídá 12" u druhého výrobce). Někteří (a je jich málo) nabízí i mezi velikost 14", což je super právě při nákupu dopředu, kdy 12" je akorát.

Za mne je ideální vzít prcka do obchodu (objet aspoň 3) a vyzkoušet různé značky, které bude sedět nejlíp. U nás si prcek loni k Vánocům vybral Rockmachine 16" (3 roky měl teď v květnu), bylo to jediné kolo, které ušlápl už na prodejně a navíc dosáhl pohodlně prsty i na brzdu a zároveň má i torpédo. Když jsme ho jeli vybírat, řekli jsme, že si ho musí vyhlídnout, aby přesně věděl, co má nakreslit Ježíškovi, a doma ho pak společně namalovali. Rozhodně bych ho nekupovala naslepo přes net..

adamkovapetarus
22. říj 2020

Na 14" se naučí rychleji. Nebude se bát výšky a kolo bude lehčí.
16" už je taky zvládnutelné a déle mu vydrží, ale učení může trvat déle. Takže záleží na šikovnosti. Abyste mu ho v rámci úspor nezošklivili 🙂