Ahoj holky, kolik máte v plánu letos utratit za dárky pro děti, případně jedno dítě? Mám 20 měs. dceru a mám v plánu koupit dárky asi za 6 tis. Je to dost na náš rozpočet, ale zase jsou to první opravdový vánoce, ze kterých bude už něco mít a poslední, kdy bude sama, tak jí chci dopřát pod stromečkem pořádnou bombu 🙂
Jak jste na tom vy?
Náš prcek bude mít na vánoce 10 měsíců a plánuju koupit jen jednu nějakou větší hračku (hrací stoleček nebo tak něco) a počítám že se vejdu do 2.000 Kč 🙂
Já počítám tak 5 - 8 tisíc. Ale to je poprvé v životě tolik peněz, protože dřív jsem je neměla, ale teď pracuji a chci všem vynahradit předchozí velmi skromné Vánoce.
Myslím že za holky o moc víc jak tři tisíce nedám, rodinu a manžela ošidím a nedostane nikdo nic - koupili jsme dům a rekonstruujeme, prostě Vánoce letos budou chudé, nehodlám jít nad rozpočet jen kvůli pár věcem, který se stejně pak ztratí někde v propadlišti dějin... A holky dostanou stejně věci, který si opravdu a dlouho přejou a vím, že jim udělají velkou radost...
Mám 18 měs. syna, počítám max 1500, ale spíš méně, máme toho dost po starším synkovi ale i u prvního jsem měla částku max 2tis...ono jak to dítě roste tak má větší nároky, takže tomu 4letému budeme kupovat daleko více.kolo atd.
tak Já si celý rok každý měsíc něco odkládám,na vánoce my z manželem si dárky nedáváme aby jsme mohli dopřát více dětem a pro nás je největší dar vidět tu radost v očich našich deti.. a ze jsme zdraví a spolu .... celkove ta vánoční atmosfera je dar ,už jen aby padal sníh a přání jsou splnena.
Zajímavé, že se tato otázka objevuje každý rok. K čemu tento údaje je? Co to ukazuje? Ať každý utratí kolik může. Přijde mi, že se tím jen plno lidí nechá nehlodat, že nemá Vánoce dost bohaté a pořídí si Vánoce na splátky 😔 . Taky ráda nakupuju dárky pro děti, ale pokud bych na ně neměla, tak budou Vánoce prostě skromnější, ale v pohodě. Čím jsem starší, tím míň mě materiální dárky berou. V rodině jsme se už domluvili, že mezi dospělými už jen nějaký pozornost a víc dárků dostanou jen děti. Všichni se stejně nejvíc těší, až uvidí, jak rozbalují děti.
Já bych chtěla tak do pěti tisíc, kdyby to bylo míň, tak tím lépe. Podle mého není umění utratit ranec za drahé dárky, které tu hodnotu mají málokdy, ale spíš mít dobrý nápad a trefit se obdarovaným do "vkusu" 😉 .
Loni jsem rozpočet hodně přesáhla, třeba dcera dostala asi vše, co si přála... včetně obřího Kopýtka 😝 , na kterého teď samozřejmě sedá prach. Takže takhle letos teda ne 😎 .
Já bych chtěla letos pojmout Vánoce nějak nekomerčně a za dárky celkem pro naši pětičlennou rodinu se vejít do 2500 🙂 Ale ještě uvidíme, o co si děti namalují Ježíškovi, třeba tam bude nějaká čára přes rozpočet, kterou naprosto nutně a nezbytně potřebují 😀
Nevim presne, kolik to bude, ale mame 19 mesicni slecnu a dostane od nas jeden vetsi darek (Lego) a pak nejakou drobnost, knizku.... Rozhodne nechci utratec moc a zbytecne.
A co je komu do toho 😝 Nevím, netuším...vánoce u nás nejsou jen o dárcích..hlavní je, že se sejdem všichni a zdraví...a to je k nezaplacení 😉
@baterie pracák mi vánoční odměny asi nepošle, takže hodlám utratit co nejmíň. Naštěstí moje rodina je celkem nenáročná (vánoce už několik let řešíme drobnostma, třeba z Božkova 😀), horší to bude s tchýňstvem et al a na ty se já možu zvysoka tentonoc, ať jim prezenty kupuje jejich vlastní dítě 😀
@baterie Muzu ti rict, ze vloni bylo nasemu synkovi nejaky 27 mesicu a mel ze vsech tech darku prd pojem, kdyby jich mel pulku, vubec nic by sse nestalo, takze klidne muzes setrit. Letos mu budou tri a ctvrt a uz jsme dokonce museli zacit kreslit dopis pro Jeziska, jak si nektere veci vylozene preje, tak si to nakupovani jete vynahradis, ale letos bych na tvem miste jeste setrila. 🙂
ja teda ani nevim co bych jednomu diteti za 6.000 kupovala....za kolik budu kupovat nevim, rozpocet nemam..ale oba dostanou povleceni s oblibenou postavickou, eliska jeste nejakou panenku a neco s krteckem, toho fakt zere..a jirik nejaky auticka s garazi, rada bych takovu drevenou vlacko drahu a mozna nejaky knizky nebo tak a to bude asi vsechno...vzdy dostanou darecky i od nasich, od tchanovcu, od meho taty s zenou, a pak do prababicek, a od meho bratra se zenou a od manzelova bratra..je toho vzdy pak tolik ze mi prijde zbytecne kupovat toho hromadu, protoze hracek uz ma 3 obr krabice...
navic syn ma v lednu narozeniny, tak na ty asi dostane kolo a hlavne mi prijde zbytecny to prehanet o tom u me vanoce nejsou
No, tak někteří berou jako vánoční dárek třeba i jídelní stoličku apod., takže věřím, že se to k 6 tisícům může vyšplhat - nakonec i některé hračky jsou dost drahé - známí kupovali mladé nějakou plyšovou kočku přes 2 tisíce - mňoukala, chodila a nevím co ještě - pro mě je to zbytečnost a hodně drahé.
My si s mužem budeme dávat jen maličkosti - kupovali jsme si totiž novou televizi, takže to už máme s předstihem... Synovcům dávám po 3 stovkách, ségře a bráchovi a švagrovi do 5 set, malýmu - uvidíme, tak do 3 tisíc - víc si nemůžeme dovolit... A navíc měsíc po vánocích má narozeniny, takže budeme zase něco kupovat.
A různých hraček doma má hromadu, ale s máločím si dokáže vyhrát.
Teda koukam jak blazen...za deti utratim tak max tisic za oba, mame velkou rodinu, kazdemu drobnost, ale pocitam tak 5 tis.celkem. Deti z toho nemaji do urciteho veku radost, takze darky za tisice...no, kazdeho vec.o)) Ocenim hlavne to, ze se vsichni navstivime, dame cukrovi a vinko...o)
uprimne, neviem sice k comu tato statistika je.....ale su isto veci pre babatko, ktore su fajn a i stoja relativne dost - lepsia kuchynka, odrazadlo atd., ale i tak si myslim, ze toto nie je o peniazkach sviatocny cas....aspon u nas to tak je, takze som nikdy nepocitala kolko korun na to pojde, a vzdy sa to tak nejak odvija od situacie, ak je lepsia, tak asi viacej ak nie, tak i za menej sa da urobit celkom dost vianocnej muziky....ono to mozno kazda pozname z kuchyne...niekedy sa i z kuchyne ''zvyskovej'' co dum dal da vycarovat perfektny recept a super basta 😉 takze u nas to je skor o tom premysliet pre kazdeho to, co by fakt potesilo a potom o tej atmosfere a pernickoch a spolocnom peceni a spolocnom posedeni 😉 😵
@baterie Ty jo, a neni to malo 😕 ?! Co na to sousedi, kamaradky, rodina? A hlavne holky z Konika?
.
.
.
.
.
.
😅
@achjonetusim A teď si připadáš hodně hustá viď? 🙂 Ptala jsem se proto, že to bude defacto naše první vánoce s dítětem (loňské prospala), tak mě zajímalo, jestli jsem to s těma dárkama nepřehnala, nebo jak to chodí jinde. Kdyby mi dcera dokázala říct, co chce, řídila bych se podle toho, takhle se snažím vybrat co nejlepší dárky, s kterými si celý rok vyhraje. Příští rok, až budeme ve 4 už na ní nezbyde tolik času a financí.
kolik kdo utratí,do toho je každému houno,lidi jsou závistiví,tak to tady ani moc nerozvádějme 🙂 také si myslím,že spousta podlehne kouzlu internetové anonymity,chce se udělat zajímavější a tak třeba zalže,že utratí 20 tisíc a přitom je to socka jak vyšitá 😀
máme 2 děti (4 a 2) a ani nevím co bych jim za 6000 koupila ... přijde mi to moc ... Anička si přeje Barbie mořskou pannu (už máme doma) a Vítkovi je to zatím jedno. Pro Aničku máme kromě toho ještě kočárek, miminko do něj, pokladničku a knížku. Pro Vítka máme povlečení s Bořkem, traktor a plastovou dílnu. Jsem na 2500 a tím končím. V rodině to máme tak, že se kupují dárky jen dětem. Ségra má holku, ta žere krtečka, tak dostane povlečení s krtečkem a magnetickou knížku s krtkem.
@baterie A proč ty se obhajuješ? Zajímá tě jestli si to s dárkama nepřehnala, dostalo se ti odpovědi. Moje je dost výmluvná. Argumenty proč a hlavně za kolik si nech pro obecenstvo. Kdyby ti dcera dokázala říct co chce, tak věř že by šlo o dvě tři hračky a zbytek se za peníze pořídit nedá. Jenže to ty vánoce musíš prožít a vidět je jinak než skrz peněženku.
co nejmin 🙂 uvazuju, ze darky vyrobim
@chris_n to se máš,já s těma svejma gramlavejma rukama sotva vystříhnu z papíru kolečko 😀
@achjonetusim Nechtěla jsem nikoho ohromovat, na náš rozpočet to není zrovna malá částka, ale před vánocemi se nám podaří splašit nějakou korunu navíc a doufala jsem, že někdo napíše, jo jasně, dokuď je sama, jen jí dopřejte, není to zbytečný 🙂 Máš pravdu, obávám se, jestli jsem to nepřehnala a fakt neutrácela zbytečně moc.
@baterie - člověk chce děcku dopřát, proč ne, ale na druhou stranu - stejně pak hodně z těch hraček stojí někde v koutě a dítě si hraje s naprosto obyčejnými věcmi...
U nás minulé vánoce vedla plastelína - sice všude bordel, ale mladý se zabavil i dýl než hodinu a robot - transformer, kterého chtěl a stál 7 stovek, ležel...
Ono míň je někdy víc.
A možná nějvětší zážitek bude pohled na rozsvícený stromeček a trhání papíru z dárků. 🙂
@baterie Jestli to pro vás není zrovna malá částka, tak si jí schovejte na rozumnější výdaje než ohromovat dceru "pořádnou bombou". Třebas až jí poroste noha tak že budeš muset kupovat patery boty do roka, až začne chodit do kroužků, až jí budeš chtít ukázat svět - pak se vám to bude hodit. Howgh.
Kamaradka dala holce - dva a neco asi dvacet darku za strasne moc penez..holka rozbalila dva a pak ji to uz nezajimalo. Spis banky a stromek. Tak asi tak.o)
@baterie ahoj, malá bude mít o Vánocích 15 měsíců a pokud vše vyjde tak to taky budou poslední Vánoce kdy bude sama. A rozhodně tolik utrácet nebudeme. Přijde mi zbytečné utrácet za blbosti, když z toho to dítě stejně nemá rozum. Takže dostane nějakou hračku, helmu (už teď jezdí na motorce jak drak) a pak nějaké drobnosti. Možná něco na sebe.