Ahoj holky kolik vás tak stojí první kolo já počitala mam vybrane rostoucí kolo za 3000tis pomocná kolečka 300až 900, helma 500až 1500kč zvonek vesta co dal chraniče a rukavice na kolo a nejáke odrasky nebo svetlo popř košík na kračky cca sem na 4500tis ale muže to byt až 5300když se da na nečem ušetřít nebo neco koupit kavalitnějsího problem je že mi přítel tvrdí že 4000tis za kolo bez pomocných koleček a rukavic nebo dopravi je moc je to tak nebo je muj chlap v tomto štrt nebo jsem já příliš náročná
Podle mne se malá dětská kola nevyplatí kupovat nová. Dítko roste a každou chvíli potřebuje větší. První kolo jakékoli nejmenší 12" z druhé ruky - dá se sehnat od pár stovek až do pár tisíc. My sehnali první tři velikosti kola (12", 16" a 18") v rozmezí 200 - 1000 Kč, přilba nová se sežene od 250 do max. 800 Kč. S rostoucím kolem nemám zkušenosti, ale vesměs jsou všechny multifunkční a rostoucí věci méně kvalitní - multifunkčnost jde na úkor funkčnosti.
kolo je nové ale jak z bazarku nevhodný darek takže cena je zhruba o 2 nižší, kolečka mam dohodnute za 300ck z bazaru , já to beru špíž tak že 2roky mu vydrží a pak ho podědí mlatčí mám špíš pocit že je to špíš tým že děti nejsou jeho podobne jsme se dohadovali o autosedačkach na koces sem vyplackla celou materskou ale malé bylo vajičko male a klukova už byla nevihovujici
pomocná kolečka nová stojí 150-180kč, 300kč bazarová? to je nějak moc.. 3letému dítěti nemůžeš kupovat kolo s tím, že mu 2roky vydrží, bylo by mu teď příliš velké a taky těžké (dívej se na váhu, co nejnižší, těžko by ho uzvedl i ušlápl). Helma nová 500kč, rukavky 150kč, žádné jiné chrániče nemají, zvonek 50kč, odrazky 50kč, světlo na nic s tak malým děckem nejezdíš po nocích. Jo a kolo za 500kč bazarové. 4500 je hodně přestřeleno na 1.kolo.
@demetritis se nedivím, že je to nevhodný dar, prostě rostoucí kolo od 3let je na nic (dle mého). Moje dcera je extra vysoká a statná a má s prvním kolem, co se váhy týče, co dělat i teď ve 4letech.
@demetritis První kolo (12 palců) na aukru za litr.. a je jedno, že není nove, děti to neresi
@demetritis malému dítěti kolo 2 roky rozhodně nevydrží. Na té mini 12" se naučí brzy i bez koleček, protože dosáhne na zem, ale jen co se naučí jezdit, bude potřebovat kolečko větší, aby nebyl jako skrčenec. A děti neřeší že na "novém" kole k narozeninám už někdo jezdil. Pokud je dítko šikovné a rychle poroste, tak bude potřebovat větší kolo co půl roku, nejdéle za rok.
já mam zamluvené todle hodne se mi líbý a myslím že by mohlo 2 roky vydržet http://hobby.idnes.cz/rostouci-kolo-0fe-/hobby-...
@demetritis tak jo, odrážedlo a pak kolo, ale je to ta 12" takže čtyřleté dítko se na tom už ušlape. Jestli bude jezit jen jednou za čas okolo baráku tak to ale asi nevadí. Moje děti jezdily denně do školky (necelý kilometr) a ta 12" byla fakt tak na rok (a rok předtím to odrážedlo - od dvou let) Kdo musí trochu koukat na korunu, tak cenově se rozhodně vyplatí nakoupit zvlášt.
@demetritis a k tomuhle kolu/odrážedlu bych pomocná kolečka nepořizovala. Ale je fakt, že někdě se naučit šlapat musí, takže když nebude tříkolka, tak na chvíli kolečka budou potřeba.
@demetritis A viděla jste to kolo někdy naživo? Myslím, že jsou to vyhozene peníze: odrazedlo a nejmenší kolo pořídite oboje za méně.. a větší kolo to nenahradí ani omylem, na to to má moc mala kolečka..
My jsme první kolo kupovali nové (za 3500), když měla dcerka 3,5 roku a rovnou velikost 16", protože je hodně vysoká. (Menší - 14" - si v obchodě zkoušela a bylo jí jen tak-tak). Vydrželo jí skoro čtyři roky, letos přešla rovnou na 24". Přilba nás stála 900 a má ji stále.
U menšího kola (12" ), kde je jasné, že bude tak na rok, než z něj prcek vyroste, je podle mě zbytečné dávat tolik za nové. To radši koupit něco z bazárku a ušetřené peníze si schovat, až se bude za pár let kupovat větší a pak teprve investovat do nějakého dražšího kvalitního.
mě si ani nevadí jestli bude na rok nebo madší, špíš z kolem partner souhlasi ale ten zbytekmu příje drahy
@demetritis však i za to vybavení jde dát o dost méně peněz, takový Decathlon je pro tyhle nákupy hotový ráj, koukni na stránky.
(Na to kolo jsem koukla, také bych pořídila cykloodrážedlo a pak malé kolo, zvlášť).
@demetritis - my jsme měli první kolo nové, ze Sportisima - to nejmenší 12 s pomocnými kolečky, bylo asi za 1200,-...helma stála tenkrát asi 250,-....měl to kolo celkem krátce, dlouho jezdit nechtěl, měl radši kolo bez šlapek....když pak konečně začal jezdit, tak mu za chvíli bylo malé....další kolo - 16, jsme kupovali z druhé ruky, ale bylo jako nové - Author Vital, naprosto úžasné kolo, lehoučké, syn ho miloval a najezdil na něj fakt hodně....pořídili jsme ho za 2000,- a za stejnou cenu jsme ho o rok později během dvou dnů prodali, protože z něj vyrostl.....teď má už 2 roky Author Cosmic 20 - to už je s přehazkou, koupili jsme ho také z druhé ruky, taky v super stavu, za 4000,- 🙂 - je mu 8 a vypadá to, že mu ještě nejmíň rok vydrží.....takže za mě se u těch malých kol nevyplatí kupovat nové a drahé, rychle z toho vyrostou....a i z druhé ruky se dají sehnat kola v super stavu, právě proto, že to ty děti většinou používají krátce, než z toho vyrostou.....nové bych kupovala jedině v případě, že by to pak dědil ještě sourozenec....i když ty naše kola, co jsme kupovali už z druhé ruky, by další dítko v pohodě vydržely taky 🙂
@lv - přesně....a i to Sportisimo je fajn....teď jsem kupovala našemu 8letému nové cyklo rukavice za 69,- 🙂 ....jinak zvonek jsme taky kupovali nějaký levný, odrazky na kole už byly, vestu žádnou neměl, helma tenkrát asi za 250,-, košík na kolo neměl, světlo nepotřeboval, večer potmě jsme nikde nejezdili....
jo vím ma tam bít měké i 😵