Klasický koberec nebo pěnový puzzle koberec?

dogs
11. srp 2015

Ahoj, chtěla bych se zeptat zda někdo nemáte zkušenost s pěnovým kobercem do pokoje místo klasického koberce. Máme vinylovou podlahu v dětském pokojíku, ale v zimě je podlaha dost studená. Uvažujeme nyní o koupi nějakého většího koberce 200x140cm, ale nevím zda jít do klasického koberce (nejspíš se silnicemi) nebo koupit ve stejném designu pěnový koberec (puzzle). Nemáte někdo větší pěnový místo klasického? Neklouže po podlaze a nepřekáží když je vyšší než klasický? Máme jednoho 3letého syna a druhý se má za měsíc narodit.
Moc děkuji za názory a příspěvky.
Lucie

zo_ja
11. srp 2015

Měli jsme puzzle a to mě tak děsně čílilo - velký kus pro malýho lezce, pže bylo věčně rozebraný, rozložený, válelo se to všude, furt aby to někdo skládal, takže já tohle domů už nikdy nechci. Za mě určitě koberec, buď teda na celou plochu, nebo jak píšeš, kusovku a ty silnice jsou na hraní moc fajn. Nebo něco obdobnýho, že už mají kulisu pro autíčka a zvířátka atp. V případě potřeby můžeš odnést ven, vyčistit, oddělat, ale není s tím žádnej opruz jako s těm puzzlema.

ireniq
11. srp 2015

My mame puzzle čtverce 33x33 cm, sestavili jsme z nich plochu metr krát 2 metry a tam měl malej svoje hřiště, roztahaný hračky, knížky...určitě to nepřekáželo (jako že by o to jeden zakopnul), ale měli jsme to u zdi trošku stranou, nepřicházeli jsme přes to. Pokud clovek chce, tak to posune, samo neklouze.
Pokud do toho půjdete, určitě kupte něco s velkými jednoduchými tvary, protože když to člověk celé zvedne (my jednou týdne při větším úklidu), tak z toho některé kousky vypadnou a být to ňáká umrnena skládačka...:-/ Po nákupu nutný umýt a vyvětrat, zápach značnej, my teda koupili levnější, nevim, jestli dražší budou v tomhle lepší.
Blitky se z toho líp odstraňují než z klasického 😉

simix85
24. srp 2015

@dogs my máme pěvnový a je bezva 🙂

smallinka
24. srp 2015

Tak my máme klasický koberec normálně na podlaze. Když se holčičky začly plazit tak jsme koupily ten puzzle koberec na nějaký ten startovní obdélník, když ještě pořádně nelezou tak je to supr. Ale jak začnou lozit tak jsou všude a to vám nějaké puzzle bude úplně k ničemu, protože děcka ho začnou rozebírat........takže nám puzzle posloužilo pár měsíců jako "koberec" a teď je z toho každodenní nepořádek ale holky se pobaví 😀 je to lehce rozebratelné, takže pohromadě vám to s dítětem těžko vydrží. Takže bych určitě pořídila koberec normální. Jsem ráda, že ho máme místo plovoučky, přijde mi pro děti útulnější.

mina_
25. srp 2015

ono oboje má svoje pro i proti... měli jsme pěnové puzzle v obýváku, kde je lino, aby prcek měl svůj koutek na hračky a nebyla zima od podlahy... puzzle bylo celkem o rozměru 2x2 m...
výhoda - puzzle lez v případě znečištění hodit do pračky a vyprat a jsou jako nové, snadná "instalace"
zápory - dítě má tendenci puzzle okusovat, jak se to naučí, tak puzzle rozebírá, takže je třeba neustále skládat a co mi tedy vadilo nejvíc, tak se pod kostkama puzzlí akumuloval neskutečný prach a drobky a psí chlupy, tzn. je třeba koberec celý odklidit a pod ním vysát a vytřít, dělala jsem to tak 2x týdně a toho bordelu tam bylo hafec... u menší plochy s tím asi takový problém není, ale v našem případě hrůza... takže jak to šlo, tak jsme dali puzzle pryč
Pro druhé dítko budu dávat jen deku, která sice taky chytá bordel, ale jen ji vezmete a hodíte do pračky a dáte podle potřeby druhou..

dogs
autor
26. srp 2015

Ahojte,
moc díky za rady. Nakonec jsme koupili menší normální koberec a pěnové puzzle máme už máme od 1. dítěte. Vytáhneme je až bude čas. Díky